Automatische updates uitschakelen | Application Manager

Adobe Creative Suite 6 en Adobe Creative Cloud bieden een automatisch updatemechanisme dat respectievelijk deel uitmaakt van respectievelijk Adobe Application Manager en de Adobe Creative Cloud desktop-applicatie. Dit updatemechanisme gebruikt standaard een internetverbinding om op de Adobe-servers te controleren of er updates beschikbaar zijn voor geïnstalleerde CS6- of Creative Cloud-applicaties. In bepaalde omstandigheden willen systeembeheerders deze verbindingen uitschakelen. U kunt deze verbindingen tijdens de distributie uitschakelen met behulp van functies in Creative Cloud Packager. 

In dit document wordt uitgelegd hoe u de verbindingen kunt uitschakelen na de distributie of wanneer u andere distributiemethoden gebruikt.

Uitschakelen voor de hele computer

Als beheerders de toegang tot updates voor alle gebruikers op een bepaalde computer willen uitschakelen, kunnen ze een bestand met beheerdersvoorkeuren maken. (Dit bestand schakelt de toegang tot updates uit, zowel vanuit het menu Help > Updates als voor automatische updatecontroles.) Maak een tekstbestand met de naam AdobeUpdaterAdminPrefs.dat met de volgende inhoud:

<?xml version=&quot;1.0&quot; encoding=&quot;UTF-8&quot; ?> <Preferences> <Suppressed>1</Suppressed> </Preferences> ...

Plaats het bestand op de volgende locatie:

macOS

<Opstartschijf>/Bibliotheek/Application Support/Adobe/AAMUpdaterInventory/1.0/AdobeUpdaterAdminPrefs.dat 

Windows 7.0 en hoger (32 bits)

C:\Program files\common files\adobe\AAMUpdaterInventory\1.0\AdobeUpdaterAdminPrefs.dat 

Windows 7.0 en hoger (64 bits)

C:\Program files(x86)\common files\adobe\AAMUpdaterInventory\1.0\AdobeUpdaterAdminPrefs.dat 

Opmerking:

Het bestand voorkomt ook dat beheerders op updates controleren en updates installeren via de updatecontrole. Dit is eenvoudig op te lossen door de naam van het bestand AdobeUpdaterAdminPrefs.dat te wijzigen en vervolgens de updatecontrole en installatie uit te voeren met Adobe Application Manager. Hierna geeft u het bestand weer de oorspronkelijke naam.

Als updates voor het hele systeem zijn uitgeschakeld, kunnen beheerders alsnog updates installeren door deze te downloaden via de pagina met Adobe-productupdates

Gebruikersaccount uitschakelen

Opmerking:

Bij deze methode worden alleen de automatische updatecontrole en -melding uitgeschakeld. Gebruikers kunnen nog steeds handmatig controleren op updates en deze installeren via de opdracht Updates in het menu Help in elke Adobe Creative Suite 6- of Creative Cloud-applicatie. Als u wilt voorkomen dat gebruikers updatecontroles en -installaties uitvoeren, gebruikt u de hierboven beschreven systeembrede methode.

Hoe u updates op basis van gebruikersaccounts uitschakelt, is afhankelijk van het feit of dit gebeurt op het moment van installatie of juist na de installatie en het gebruik van het product. Maak in beide gevallen een tekstbestand met de naam AdobeUpdaterPrefs.dat waarvan de inhoud afhangt van de situatie:

Op het moment van installatie

<?xml version=&quot;1.0&quot; encoding=&quot;UTF-8&quot; ?> <Preferences> <UpdaterPrefSchedCheckFreq>3</UpdaterPrefSchedCheckFreq> <IsScheduledTaskAdded>0</IsScheduledTaskAdded> <IsScheduledTaskNeeded>0</IsScheduledTaskNeeded> </Preferences> ....

Na installatie, na gebruik van product

<?xml version=&quot;1.0&quot; encoding=&quot;UTF-8&quot; ?> <Preferences> <UpdaterPrefSchedCheckFreq>3</UpdaterPrefSchedCheckFreq> <Automatic>3</Automatic> </Preferences> ....

In beide bovenstaande gevallen plaatst u het bestand op de volgende locatie, waarbij in het laatste geval het bestaande bestand wordt overschreven:

macOS

/Gebruikers/<gebruikersnaam>/Bibliotheek/Application Support/Adobe/AAMUpdater/1.0/AdobeUpdaterPrefs.dat 

Windows 7.0 en hoger (32 bits)

C:\Users\<gebruikersnaam>\AppData\Local\Adobe\AAMUpdater\1.0\AdobeUpdaterPrefs.dat 

Windows XP

C:\Documents and Settings\<gebruikersnaam>\Local Settings\Application Data\Adobe\AAMUpdater\1.0\AdobeUpdaterPrefs.dat

Adobe-logo

Aanmelden bij je account