Funktionen för filöverföring till OneDrive är tillgänglig på Business- och Enterprise-nivå i Adobe Sign. Adobe Sign-administratörer kan aktivera/inaktivera alternativen för avsändare och signerare på konto- eller gruppnivå.

Funktionsbeskrivning

OneDrive är en lösning för fildelning som tillhandahålls av Microsoft vilket gör det till ett bra alternativ för personliga eller delade dokumentfiler som används i Adobe Sign-avtal.

I Adobe Sign kan OneDrive-filer bifogas på två sätt:

• När ett dokument bifogas under överföringsprocessen
  • När du tillåter att signerare laddar upp bilder under signeringsprocessen

Så här fungerar det

När OneDrive-integreringen har aktiverats på kontot kommer alternativen att visas i användarens gränssnitt automatiskt. Enskilda användare på ett konto behöver inte göra någonting för att få åtkomst.

Integreringen visas på två ställen:

• När avtal skapas på Skicka-sidan
  • Under signeringsprocessen när en signerare laddar upp en bildfil

OneDrive när du skickar

När ett avtal skickas kan användarna se alternativet OneDrive i menyn för val av filer.

add_files

Användare uppmanas att autentisera med Microsoft innan de kan komma åt OneDrive-filer:

• Autentisera för ditt konto på OneDrive
  • Klicka på Ja när du tillfrågas om du vill tillåta att appen får tillgång till dina uppgifter
microsoft_login
microsoft_oauth

Obs!

När du har autentiserats och godkänt tillträdesförfrågan behöver du inte autentisera igen.

Efter autentiseringsprocessen kommer filstrukturen i OneDrive att visas och du kan bifoga en eller flera filer.

onedrive_upload_fileselection

Alla markerade filer överförs automatiskt till Adobe Sign-avtalet.

uploaded_file

OneDrive när du signerar

När en signerare måste överföra en bildfil finns ett alternativ att överföra filen från OneDrive.

När signeraren klickar på bildfältet visas de aktiverade alternativen som kan användas för att hämta källfilen:

signer_image_fieldandselection

Signeraren måste autentisera med sitt Microsoft-konto och bevilja åtkomst till filen.

signer_authentication
microsoft_oauth_-signer

När användaren har autentiserat visas filstrukturen och signeraren kan välja en bildfil.

signer_file_selection

Bilden importeras till formuläret:

signers_uploadedimage

Konfigurationsalternativ

Alternativet för OneDrive kan vara aktiverat eller inaktiverat. Det finns inga konfigurationsalternativ i Adobe Sign utöver åtkomst till OneDrive.

Gör så här för att aktivera och inaktivera

OneDrive är aktiverat som standard för avsändare och signerare för Individual- och Team-kunder.

OneDrive-funktionen kan aktiveras på kontonivå för Business- och Enterprise-kunder av Adobe Sign-administratören.

Inställningar på gruppnivå tillåts och kommer att åsidosätta värdena på kontonivå.

Du kan aktivera/inaktivera funktionen genom att gå till: Konto > Kontoinställningar > Skicka-inställningar

Inställningarna för avsändare finns på sidans övre del i avsnittet Bifoga dokument:

ui_-_sender_attachdocuments

Överföringsalternativen för signerare finns längst ned på sidan i avsnittet med överföringsalternativ på e-signeringssidan:

ui_-_recipient_attachdocuments

Tänk på...

OneDrive är en separat tjänst från Adobe Sign som tillhandahålls och stöds av Microsoft.

Licensen för Adobe Sign inkluderar inte en licens för OneDrive.