Ändra behörighetsnivån för en biblioteksmall

En biblioteksmall är ett återanvändbart dokument. Den som skapade mallen kan redigera fälten, behörigheterna och namnvärdet i mallen.

Behörighetsnivån för mallen avgör vilka andra användare på ditt konto som kan öppna och använda mallen.

Obs!

Endast användaren som skapade mallen kan redigera den.

Stegen i korthet

1. Gå till sidan Hantera.
  2. Klicka på redigera för mallen.
  3. Klicka på Visa egenskaper.
  4. Ändra behörigheterna till önskad nivå.
  5. Klicka på Spara.

Steg för steg

1. Klicka på fliken Hantera när du vill redigera en mall. Rulla ned till avsnittet med biblioteksmallar och klicka på länken redigera bredvid mallen som du vill ändra.

2. Du kan justera fälten med dra och släpp på redigeringsskärmen, inklusive mallens behörighetsnivå och namnvärde.

Om du vill ändra behörigheten för biblioteksmallen ska du klicka på Mallegenskaper på den högra listen i redigeringsmiljön.

3. Sedan kan du justera behörighetsnivån för mallen till något av följande:

• Endast till mig: Du är den enda användaren som kan visa och skicka den här mallen.
    • Alla användare i min grupp: Alla användare i din grupp kan använda den här mallen.
    • Alla användare i min organisation: Alla användare på kontot kan använda den här mallen.

Klicka på Spara.

Tips från supporten

• Även om du tillåter att alla användare på kontot kan använda mallen är du den enda personen som kan ändra den.
  • Behörighetsinställningen Alla användare i min grupp gör exakt det. Om du måste skapa dokument för en annan grupp bör du överväga att låta en person ansvara för hanteringen av alla dokument på kontot. Den här metoden gör det enkelt, eftersom det bara finns en person som hanterar alla dokument.
  • Genom att ge mallarna tydliga namn kan du hålla användarna uppdaterade. Använd namnet på arbetsgruppen som mallen är avsedd för som prefix. Vem som helst kan till exempel använda en mall som kallas Inköpsorder, men om du kallar den för Försäljning - inköpsorder så vet alla vem den är avsedd för.