Skapa en biblioteksmall

En biblioteksmall är ett återanvändningsbart objekt. Du kan välja att skapa ett formulärfältslager som kan användas på alla överförda dokument eller så kan du skapa ett återanvändningsbart dokument och dela det med användare i ditt konto. Som den som skapat biblioteksmallen kan du välja vem som har tillgång till den, och du är den ende som kan redigera eller ta bort mallen.

Obs!

Det är bara den användare som skapar en mall som kan redigera den eller ändra dess behörigheter.

Stegen i korthet

1. Klicka på Lägg till mall till bibliotekhemsidan.
  2. Namnge mallen.
  3. Välj ett dokument som du vill använda.
  4. Markera Skapa som återanvändningsbart dokument.
  5. Välj behörigheter.
  6. Klicka på Förhandsgranska eller lägg till fält.
  7. Placera fält i dokumentet.
  8. Klicka på Spara.

Steg för steg

1. Klicka på fliken Kontrollpanel för att skapa en biblioteksmall. Klicka sedan på Lägg till mall till bibliotek i delen Ytterligare funktioner.

2. Ange namnet på mallen i det här fältet. Om du inte uttryckligen anger ett namn på mallen kommer fältet att få samma namn som det första dokumentet som läggs till.

3. Dra och släpp filer i avsnittet Filer eller klicka på länken Lägg till filer överst till höger i fältet Filer när du vill bläddra i systemet.

4. Konfigurera Malltyp:

• Återanvändbart dokument – Det här alternativet sparar hela dokumentet, dess innehåll och formulärfält
    • Återanvändbart formulärfältslager – Det här alternativet sparar bara formulärfältslagret som kan användas i ett annat dokument (olika innehåll men samma layout)
    • Båda – Båda malltyperna är tillgängliga

Obs!

Du kan när som helst ändra malltypen genom att redigera mallegenskaperna.

5. Konfigurera Vilka kan använda den här mallen?

Den här inställningen beviljar åtkomst till mallen baserat användaren som överför den:

• Endast jag – Det här alternativet gör att mallen endast är tillgänglig för den som överför den
    • Alla användare i min grupp – När mallen ställs in på gruppnivå skapas en logisk koppling mellan mallen och gruppen som användaren som överför mallen tillhör. Alla medlemmar i gruppen har tillgång till mallen
      • Om användaren som överförde mallen flyttas till en annan grupp kommer kopplingen mellan gruppen och mallen inte att brytas
    • Alla användare i min organisation – Alla användare på kontot har tillgång till mallen.

Obs!

I samtliga fall är det bara användaren som överför mallen som kan redigera eller ta bort mallen.

Andra användare kan ändra mallen när den har tillämpats på ett avtal genom att välja Förhandsvisa och lägg till signaturfält under sändningen.  Det redigerar mallens egenskaper för det specifika avtalet, men ändrar inte det ursprungliga avtalet.

6. Klicka på Förhandsvisa och lägg till fält när du vill skicka mallen till redigeringsmiljön

7. Dra och släpp-redigeringsmiljön öppnas. Dra fält från den högra listen till önskade platser i dokumentet.

Obs!

Alla placerade fält tilldelas som standard till den första mottagaren. Du kan ändra vem som tilldelas de placerade fälten genom att öppna den nedrullningsbara listan Mottagare och ändra den markerade mottagaren.

8. När du är klar med att lägga till fält klickar du på Spara.

Tips från supporten

• Spara ofta om mallen innehåller många fält. När du klickar på Spara kommer du tillbaka till sidan Hantera, men det är bättre än att förlora arbete.
  • Tänk efter och ge fälten i dokumentet smarta namn, så underlättar det i det långa loppet. Om du tänker exportera data som signerarna har fyllt i blir det lättare hålla ordning på informationen om fälten har namn.