En biblioteksmal er en mal med plasserte felter, som kan brukes på nytt. De er lagret som en skjemafeltmal eller et biblioteksdokument. Forfatteren av biblioteksmalen kan angi tillatelsesnivået for å bestemme hvem som har tilgang til å bruke og sende malene.

Starte en transaksjon fra malen på Behandle-siden

Fra Behandle-fanen kan du starte en transaksjon som bruker en mal ved å velge malen og klikke på koblingen Bruk mal på høyre side.

Bruke en mal fra Behandle-siden

Legge ved en mal under sendeprosessen

Når du skal bruke et biblioteksdokument, klikker du på koblingen Legg til filer og deretter på koblingen Biblioteksdokumenter.

Legge ved et biblioteksdokument i en avtale

Du kan deretter merke av ved siden av dokumentene du vil legge ved, og klikke på den blå Legg ved-knappen. Dette dokumentet og feltene blir deretter lagt ved transaksjonen slik at den enkelt kan sendes.

Skjemafeltmaler

1. Klikk på Send-fanen, legg til e-postadresser for mottakerne, gi navn til transaksjonen, legg til en melding og last opp eller legg ved dokumentet du vil sende.
  2. Merk av i boksen Forhåndsvis og legg til signaturfelt.
  3. Klikk på den blå Neste-knappen.
Forhåndsvis-alternativet aktivert

Skjermbildet for dra og slipp-redigering vises, slik at du kan plassere forskjellige felt i dokumentet eller bruke en tidligere lagret skjemafeltmal.

Hvis du vil bruke en skjemafeltmal, klikker du felt- og side-ikonet øverst til høyre i skjermbildet.

Mal-alternativet på redigeringssiden

Velg hvilken skjemafeltmal du vil bruke og hvilken side malen skal starte på.

Når du har justert eller plassert feltene i dokumentet, klikker du på den blå Send-knappen nederst til høyre i skjermbildet for å sende dokumentet med de plasserte feltene.

Merk:

Du kan bruke flere skjemafeltmaler i ett enkelt dokument. Gjenta bare trinnene for å ta i bruk skjemafeltmaler du vil bruke, og alle feltene vises i dokumentet.

Obs! Pass på at du ikke har overlappende felt når flere skjemafeltmaler brukes.