Information om de nya funktionerna i Elements Organizer finns i Nyheter i Elements Organizer 12.

Den aktuella versionen av Adobe Premiere Elements har ett antal nya funktioner som hjälper dig att omforma videomaterial till imponerande filmer.

Guidad vy för nya användare

I Adobe Premiere Elements 12 är det ännu enklare att skapa filmer med den guidade vyn. I den guidade vyn får du hjälp att redigera videoklipp i ett antal enkla steg. Du kan utföra åtgärder som att trimma bort oönskade bildrutor eller lägga till bakgrundsmusik i videoklipp, men även mer komplicerade saker som att animera bilder i videoklipp, med enkla stegvisa anvisningar.

Klicka i den guidade vyn för att visa de guidade redigeringar som är tillgängliga för att konvertera råmaterial till bättre filmklipp. Lägg till videoklippet på tidslinjen och välj sedan en guidad redigering i snabbvyn eller expertvyn. Det finns guidade redigeringar för att hjälpa dig med filmarbetet. Dessa finns för bland annat sådant som att ta bort material, lägga till berättarröster och lägga till titlar.

Automatisk smart ton

Automatisk smart ton är ett kraftfullt verktyg för att automatiskt ge liv åt videoklipp som ser bleka eller urtvättade ut. Den här funktionen använder en smart algoritm för att ändra videons ljusstyrka och kontrast. Funktionen Automatisk smart ton använder en korrigering på scenerna i videon. Det finns en kontroll som du kan flytta runt i bildrutan för att finjustera resultatet.

ws_autosmarttone_at
Automatisk smart ton för att ändra videoklipp

Fler filmeffekter

Fler filmeffekter har lagts till under Effekter i åtgärdsfältet. Du kan använda dessa i videoklipp för att få effekter av typen animerade, korsbearbetade och gammaldags. För att få det perfekta resultatet efter att du har använt en filmeffekt förbättrar du effekten. Det gör du genom att justera motsvarande förinställningar på panelen Justera/Använda effekter.

Nya filmeffekter

Gammaldags

ws_beforeyesteryear_by
Före filmeffekten Gammaldags
ws_afteryesteryear_ay
Efter den nya filmeffekten Gammaldags

Bakgrundsmusik och ljudeffekter

Du kan lägga till bakgrundsmusik i videoklipp och förhöja den musikaliska stämningen i videon. Bakgrundsmusik avser här ett ljudspår som du kan dra och släppa i en video på tidslinjen. Bakgrundsmusik består av en inledande del, en huvuddel och en avslutande del. Bakgrundsmusiken som spelas anpassas dynamiskt till videospårets längd. Om du minskar eller ökar bakgrundsmusikens tidslängd struktureras det om automatiskt för att matcha den nya längden. Oavsett musikens nya längd har den samma inledande och avslutande del som tidigare.

Det finns också ljudeffekter som hjälper dig att betona något visst eller framhäva en viss del av videoklippet eller filmen. Dessa effekter läggs till i videobakgrunden.

Rörelsespårning

Rörelsespårning ger dig möjlighet spåra hur ett objekt rör sig i ett videoklipp. Du kan koppla clipart som stillbilder, grafik eller videoklipp till objektet. Dessa objekt flyttar sig sedan tillsammans på skärmen. Rörelsespårning är en ny animeringseffekt som gör det enklare att spåra ett visst objekt i ett videoklipp.

Med Adobe Premiere Elements kan du enkelt placera bildrutor och ändra storlek på dessa på bestämda objekt för att spåra dem. Det ger dig också möjlighet att skapa kompositioner som följer rörelsen när det finns många objekt i ett klipp och dra användarens uppmärksamhet till ett visst objekt. Du kan till exempel använda detta i ett bilrally för att dra uppmärksamhet till ett visst fordon.

ws_motiontracking_mt
Spåra ett objekts rörelse

Videojusteringslager

Med justeringslager kan du använda samma effekter på flera olika klipp. Effekter som används på ett justeringslager påverkar alla underliggande lager. Du kan använda kombinationer av effekter på ett och samma justeringslager. Du kan också använda flera justeringslager för att styra fler effekter. Justeringslager kan användas i både snabbvyn och expertvyn.