Adobe Premiere Elements 14 innehåller nya funktioner och förbättringar som hjälper dig att enkelt skapa fantastiska filmer. Läs vidare för att få en snabb introduktion till nyheter, ändringar och funktioner som inte används längre, samt hitta snabblänkar till resurser med mer information.

Obs!

Adobe Premiere Elements innehåller Elements Organizer, som du kan använda för att ordna resurser. Mer information om de nya funktionerna i Elements Organizer finns i Nyheter i Elements Organizer 14.

En startpunkt för Premiere Elements, Photoshop Elements och Elements Organizer

Nyheter i Adobe Premiere Elements 14

Nu kan du starta dina favoritappar från samma skärm. Produktens välkomstskärm innehåller nu alternativ för att starta alla tre produkterna - Premiere Elements, Photoshop Elements och Elements Organizer. En länk till provversionen är tillgänglig för alla produkter som inte är installerade på datorn.

launchPoint

Mer information om startskärmen och arbetsytan i Premiere Elements finns i Arbetsyta.

Skapa roliga videotitlar med rörelsetitlar

Nyheter i Adobe Premiere Elements 14

Du kan nu enkelt förbättra dina videor med färdiga och anpassningsbara rörelsetitlar. Rörelsetitelmallar är förinlästa med animerad grafik, stiliserad text och bakgrundsstilar.Rörelsetitlar är tillgängliga som ändringsbara mallar med vanliga fördefinierade layouter och komponenter. Du kan spara mycket tid genom att använda de innehållsrika mallarna som finns, i stället för att skapa komplicerade animeringar och grafik.

Lägg till en rörelsetitel och anpassa den med några snabba och enkla steg.

1
MT

3

Mer information finns i Rörelsetitlar.

Exportera och dela videoklipp

Nyheter i Adobe Premiere Elements 14

Använd den nya panelen Exportera och dela när du enkelt vill dela videoklipp. Oavsett vilket format du vill dela det färdiga projektet i kan du nå alla format från samma panel. Och om du inte är säker på vad som är det mest lämpliga formatet kan du nu använda alternativet Snabbexport och låta Premiere Elements välja det lämpligaste formatet.

I Premiere Elements visas även en uppsättning rekommenderade inställningar beroende på indataformatet. Du kan även titta på en förhandsgranskning innan du slutför exporten.

Du kan spara projektet för att visa det på bland annat webben, mobiltelefonen, datorn eller en dvd- eller Blu-ray-skiva.

export-07
Allt du behöver för att dela videofilmer, på en enda panel.

Mer information finns i Exportera och dela videoklipp.

Arbeta i ljudvyn

Nyheter i Adobe Premiere Elements 14

När du redigerar videor kan du ibland vilja fokusera på ljudklippen i projektet. Med den nya ljudvyn blir det lättare att redigera ljudspår för dina klipp. Tidslinjen förblir intakt, men du kan fokusera på att förbättra ljudavsnitten i ditt projekt.

audio view assets-01
Fokusera på att redigera ljud

Mer information finns i Ljudvy.

Guidade redigeringar för tidsförändringar och selektiv färgning

Nyheter i Adobe Premiere Elements 14

Förbättra enkelt dina videofilmer med två nya guidade redigeringar.

• Skapa en långsam eller snabb rörelseeffekt
    Använd den guidade redigeringen för verktyget Tidsförändring när du vill lägga till dramatiska effekter i dina videofilmer.

• Skapa videofilmer i svartvitt med färgframhävning
    Förbättra videoklippen genom att visa dem i svartvitt samtidigt som du selektivt behåller en eller flera färger. Denna guidade redigering hjälper dig att skapa videor med selektivt färgade element som sticker ut i ett svartvitt klipp.
guided
Tidsförändring och selektiv färgning

Mer information finns i Tidsförändring och Selektiv färgning.

Videoberättelser i Elements Organizer

Nyheter i Adobe Premiere Elements 14

Nu finns det ytterligare ett bekvämt alternativ när du skapar en videoberättelse. Med den här produktversionen kan du starta arbetsflödet för videoberättelser direkt i användargränssnittet i Elements Organizer.

Börja att skapa en videoberättelse i Elements Organizer:

1. Välj de resurser som du vill använda i videoberättelsen.
  2. Klicka på Skapa > Videoberättelse.
    Den här åtgärden startar Premiere Elements. Du kan sedan redigera och finjustera din videoberättelse och dela den.

Maskinvaruacceleration

Nyheter i Adobe Premiere Elements 14

Maskinvaruacceleration är nu aktiverat för återgivning, uppspelning och export på datorer med Intel HD Graphics 2000 och senare. Om det behövs kan du välja att inaktivera maskinvaruacceleration.

Mer information finns i Allmänna inställningar.

Övriga förbättringar

• Alternativ på startskärmen i Premiere Elements: Startskärmen i Premiere Elements gör det nu enklare att starta vanliga arbetsflöden. Den nya startskärmen innehåller tre nya alternativ för att börja skapa videoklipp. Håll musen över ett alternativ om du vill läsa mer om det.

• Starta arbetsflöden via tidslinjen i snabbvyn: Tidslinjen i snabbvyn innehåller nya startpunkter som hjälper dig att börja skapa videofilmer. Klicka på en av startpunkterna, till exempel Släpp titel, Spela in berättarröst eller Släpp ljudklipp när du vill starta ett arbetsflöde.

• Automatisk analys: Den automatiska analysen i Premiere Elements identifierar och taggar klipp automatiskt när media analyseras. Inställningarna för automatisk analys har flyttats från Elements Organizer till Premiere Elements.

• Högerklicka på alternativ för tidslinjen: För enklare åtkomst har alternativen som visas när du högerklickar på tidslinjen kategoriserats.

• Scenidentifiering: Funktionen Scenidentifiering har förbättrats för att öka noggrannheten vid scenidentifiering när du hämtar klipp med Premiere Elements.

• Sammanhangsberoende hjälp: Premiere Elements fortsätter att förbättra hur du lär dig videoredigering genom att ta med flera nya anropspunkter för sammanhangsberoende hjälp. Nu kommer du åt all information du behöver, snabbt och effektivt.

Borttagna funktioner

Följande funktioner är inte längre tillgängliga i Adobe Premiere Elements 14:

• Ljudfilsformatet .amr (Adaptive Multi-Rate Compression) stöds inte längre.