Avbryta en transaktion

Det finns många orsaker till varför du kanske vill avbryta ett avtal som skickats för signering eller som väntar på din signatur. Det är en enkel process och avbrutna transaktioner lagras på din hanteringssida som referens.

Obs!

Endast avsändaren av ett dokument kan avbryta det.

Obs!

När en transaktion har avbrutits, kan den inte skickas på nytt. Att avbryta är en permanent åtgärd.

Stegen i korthet

1. Klicka på sidan Hantera.
  2. Klicka på transaktionen som du vill avbryta.
  3. Klicka på Avbryt i det övre högra hörnet.
  4. Välj om du vill kontakta mottagaren.
  5. Skriv en valfri anteckning/orsak.
  6. Klicka på Avbryt.

Steg för steg

1. Gå till sidan Hantera och klicka på transaktionen som du vill avbryta. Klicka på Avbryt i det övre högra hörnet.

Obs!

Du kan bara avbryta aktiva transaktioner. Du hittar aktiva transaktioner under Väntar på att jag ska signera och Skickat för signatur. För dokument under de andra kategorierna har Avbryt ersatts med Ta bort.

2. Om du markerar alternativen för Vill du meddela övriga parter via e-post? skickas ett meddelande till mottagarna för transaktionen. E-postmeddelandet talar om att transaktionen har avbrutits. Ange en valfri orsak till att transaktionen avbrutits och klicka på den röda knappen Avbryt.

3. Transaktionsposten flyttas till kategorin Avbrutet/avvisat, alternativet Avbryt ändras till Ta bort och ett meddelande visas som talar om att transaktionen har avbrutits.

Tips från teknisk support

• Se till att du avbryter rätt transaktion. När en transaktion har avbrutits, kan den inte skickas på nytt. Du måste börja om från början.
  • Orsaken du anger inkluderas i e-postmeddelandet till mottagarna. Det kan vara ett bra sätt att tala om för dem vad som händer med avtalet.