Ersätt den aktuella mottagaren

Funktionen Ersätt mottagare är avsedd att hjälpa avsändare att skicka vidare ett avtal när mottagaren antingen inte är tillgänglig eller om fel e-postvärde har angetts.

Så här ersätter du den aktuella mottagaren

Om du vill ersätta den aktuella mottagaren går du till sidan Hantera. Detta kan endast utföras av avtalets ursprungliga avsändare.

1. På fliken Hantera klickar du en gång på avtalet som du vill redigera

• Avtalsposten blir blå när den är markerad
  2. Håll musen över den aktuella mottagaren (i listen till höger)

• En informationsbubbla öppnas till vänster
  3. Beroende på de aktiverade inställningarna visas en eller flera inställningar i bubblan:

• Ersätt mottagare - Det här alternativet ersätter den aktuella mottagaren och nekar dem ytterligare åtkomst till avtalet
    • Lägg till alternativ mottagare - Om du lägger till en alternativ mottagare inkluderas den nya mottagaren, och den ursprungliga mottagaren lämnas kvar och kan slutföra avtalet
    Ersätt mottagarens gränssnitt

4. Informationsbubblan ändras och frågar efter den nya mottagarens e-postadress.

• Ange den nya e-postadressen och klicka på Ersätt
    new email and message

Du kommer tillbaka till hemsidan och ett meddelande om att åtgärden är klar visas överst på sidan

Aktivitetslista och granskningsrapport

Aktivitetslistan visar delegeringen från en mottagare till en annan.

Aktivitetslista

Revideringsrapporten återspeglar bytet av mottagare

Så här konfigurerar du inställningen

Standardinställningarna för funktionen Ersätt mottagare ersätter den aktuella mottagaren med den nya mottagaren.

Användare med en Individual-plan kan inte ändra den här standardinställningen.

För konton med flera licenser finns det ett alternativ för att ändra standardinställningen på konto- eller gruppnivå och ge avsändaren möjligheten att välja vilka alternativ som bäst passar deras situation.

Ersätt administratörsgränssnittet för mottagare

Administratörer har två frågor att svara på:

Vad ska standardinställningen vara för kontot/gruppen?

• Endast den nya mottagaren kan delta - Detta är den ursprungliga standardåtgärden
    • Det här alternativet infogar alternativet Ersätt mottagare i användaralternativen på sidan Hantera
    • Om det största problemet är att avtalet skickades till fel mottagare är detta ett bättre alternativ
  • Både den ursprungliga mottagaren och den nya mottagaren kommer att kunna delta – Detta är åtgärden Inkludera
    • Det här alternativet infogar alternativet Lägg till alternativ mottagare i användaralternativen på sidan Hantera
    • Om det största problemet är att signaturprocessen pausas av en mottagare som inte är på kontoret eller som är svår att nå är det här ett bättre alternativ

Ska den som skickat avtalet tillåtas att ändra standardinställningen?

• Genom att markera kryssrutan Användare på mitt konto kan välja om den ursprungliga mottagaren kan eller inte kan delta efter att ha ersatts lägger du till både alternativet Ersätt mottagare och alternativet Lägg till alternativ mottagare i användaralternativen på sidan Hantera

Tänk på

Det går enbart att ersätta den aktuella mottagaren.

Mottagare som tilldelats en Delegeringsroll kan inte ersättas

Avtal som skickas via Skicka i bulk kan inte använda funktionen Byt ut mottagare.

Du kan ersätta samma mottagarindex flera gånger

• När du använder alternativet Inkludera ökar antalet möjliga mottagare
  • När du använder funktionen Ersätt, kommer hela listan med aktuella mottagare att ersättas av den senaste angivna adressen

Mottagare i en Mottagargrupp kan ersättas individuellt och nya mottagare kan läggas till

• Det finns inget alternativ för att ta bort en mottagare utan att ersätta dem

Mottagare i en parallell deltagarordning kan ersättas individuellt.

Mottagare som definieras i en hybridroutningsordning kan ersättas individuellt.