Med Adobe Stock for enterprise kan du finne de perfekte ressursene samtidig som du oppfyller kritiske lisensieringskrav. Et reklamebyrå kan for eksempel ønske at deres designere skal lage prosjekter med forhåndsvisning for ressurser, og bare godkjenne at designledere kan kjøpe Adobe Stock-ressurser etter nødvendig godkjenning. Adobe Admin Console utgjør en sentral for administrasjon av Adobe-rettigheter for hele organisasjonen, og lar system- og produktadministratorer enkelt konfigurere de forskjellige tilgangsnivåene for hver enkelt bruker.

Merk:

Denne arbeidsflyten krever Adobe Stock for enterprise og Creative Cloud for enterprise.

Konfigurere Admin Console

Hvis du er administrator for Creative Cloud for enterprise, følger du fremgangsmåten nedenfor for å konfigurere Admin Console slik at bare kunstkjøpere kan lisensiere Adobe Stock-ressurser:

1. Tilordne en produktprofil for Adobe Stock med en kvote på 0 i Admin Console for å deaktivere muligheten for medlemmene til å lisensiere Adobe Stock-ressurser. Denne profilen lar dem identifisere og laste ned allerede lisensierte ressurser, og laste ned forhåndsvisninger av nye ressurser.

Produktprofil for designere

Følgende feilmelding vises hvis medlemmene prøver å lisensiere ressurser:

Feedback_1
  2. Konfigurer kunstkjøpere med en Adobe Stock-produktprofil med tilgjengelige kreditter.

Produktprofil for kunstkjøpere

For mer informasjon om hvordan du konfigurerer Admin Console, kan du se Adobe Stock for enterprise.

Arbeidsflyt for designere

Hvis du er en designer, følger du fremgangsmåten nedenfor for å finne ut hvordan du bruker Adobe Stock-ressurser til å lage et prosjekt ved hjelp av en Creative Cloud-applikasjon.

Merk:

Følgende eksempel demonstrerer et prosjekt som er opprettet i Adobe Photoshop. Den samme arbeidsflyten gjelder imidlertid for andre Creative Cloud-applikasjoner som støtter Adobe Stock.

1. Velg Vindu > Biblioteker.

2. Velg Adobe Stock fra rullegardinlisten i Biblioteker-panelet. Skriv inn et nøkkelord i søkeboksen for å søke etter Adobe Stock-ressurser.

3. Klikk på Last ned-knappen () for å legge til en ressursforhåndsvisning i det valgte biblioteket.

Feedback_5
  4. Dra og slipp ressursen fra biblioteket til komposisjonen.

Merk:

I de fleste tilfeller er forhåndsvisninger vannmerket. Noen Adobe Stock for enterprise-profiler kan imidlertid ha tilgang til valgfrie komposisjoner med høy oppløsning uten vannmerke.

feedback_6_1
  5. Når du har opprettet prosjektet, kan du velge alle lag, klikke på Legg til innhold-knappen (), og velge Grafikk i hjørnet nederst til venstre på Biblioteker-panelet. Dokumentet legges til i biblioteket som én enkelt PSD-fil.

Merk:

Du må beholde Adobe Stock-ressursforhåndsvisningen i biblioteket.

6. Klikk på knappen og velg Samarbeid i Biblioteker-panelet.

Feedback_10_3
  7. Skriv inn e-post-ID til kunstkjøperen for å lisensiere ressursene og en valgfri melding i nettleservinduet.

Det sendes en e-post og en varsling til skrivebordet (hvis Creative Cloud kjører). Kunstkjøperen, som er autorisert til å lisensiere Adobe Stock-ressurser, må godta invitasjonen ved å klikke på Godta i e-posten eller Creative Cloud-programmet.

Feedback_10_2
    Send en invitasjon til kunstkjøperen.

Arbeidsflyt for kunstkjøpere

Hvis du er en kunstkjøper som er autorisert til å lisensiere Adobe Stock-ressurser av systemadministratoren, følger du trinnene nedenfor:

1. Klikk på Godta i e-posten eller Creative Cloud-programmet for å godta invitasjonen som er sendt av designeren. Du kan nå se biblioteket til designeren i Biblioteker-panelet.

Når kunstkjøperen godtar invitasjonen, vises biblioteket til designeren i Bibliotek-panelet i Photoshop.
    Når kunstkjøperen godtar invitasjonen, vises biblioteket til designeren i Bibliotek-panelet i Photoshop.

Når invitasjonen er godtatt, kan du se biblioteket til designeren i Biblioteker-panelet.

Mitt bibliotek
    Eksempel: Klikk på Godta invitasjonen i e-posten
    Feedback_11_2
    Eksempel: Varsel om invitasjonen på skrivebordet

2. Dobbeltklikk på dokumentet i biblioteket for å åpne det.

3. Høyreklikk (Windows) eller Kontroll-klikk (Mac OS) på miniatyrbildene av Adobe Stock-ressursene i Biblioteker-panelet, og velg Lisensier fra hurtigmenyen.

Feedback_14_2
  4. Det vises en advarsel om å lisensiere hver Adobe Stock-ressurs. Klikk OK.

Feedback_15_1

Etter lisensiering erstattes ressursforhåndsvisningene automatisk av høyoppløste filer uten vannmerke. I tillegg kan Lisensiert-merket vises på miniatyrbilder av lisensierte ressurser i Biblioteker-panelet.

Feedback_16_2
  5. Gjør ett av følgende:

• Velg alle lagene, klikk på Legg til innhold-knappen (), og velg Grafikk i hjørnet nederst til venstre på Biblioteker-panelet for å legge til det endelige dokumentet til biblioteket. Designeren kan nå åpne dokumentet med et høyoppløst og lisensiert bilde uten vannmerke.

Tips: Gi nytt navn til den nye filen (for eksempel Kjøpte lisenser) og slett tidligere filer for å unngå forvirring mellom de to versjonene, når du åpner prosjektet fra Biblioteker-panelet.

• Hvis du ikke legger til det endelige dokumentet til biblioteket, vises ()-ikonet på Adobe Stock-ressurslaget i Lag-panelet når designeren åpner dokumentet. Designeren kan utføre ett av følgende trinn:
      • Høyreklikk på Adobe Stock-ressurslaget, og velg Koble til grafikkbibliotek på nytt fra hurtigmenyen. Velg deretter den tilsvarende ressursen med lisensiert-merket med Biblioteker-panelet, og klikk Koble på nytt.
      • Høyreklikk på Adobe Stock-ressurslaget, og velg Oppdater endret innhold fra hurtigmenyen.

Bildet med vannmerke er automatisk byttet ut med den høyoppløste filen uten vannmerke i dokumentet til designeren.

Del filen

Del prosjektet med høyoppløste Adobe Stock-ressurser uten vannmerke med et medlem av organisasjonen.