Aktuell rolle: Administratorer

Denne siden inneholder informasjon for Adobe Sign-administratorer som administrerer Sign-brukere og -lisenser på Adobes bedriftsplattform, Adobe Admin Console.

Merk:

For noen Adobe Sign-kontoer administreres Sign-brukere og -lisenser i selve Sign-applikasjonen. Denne alternative metoden for å administrere brukere og lisenser er dokumentert her.

Innføring i Adobe Sign i Admin Console

Admin Console versus Adobe Sign-applikasjonen

Når du administrerer en Sign-konto i Admin Console, har administratoren tilgang til to forskjellige administrative miljøer: 1) Admin Console og 2) Sign-applikasjonen. Sign-administratoren kan ha tilgang til ett av disse administrative miljøene eller begge to, avhengig av valget organisasjonen har gjort. Hvert av disse administrative miljøene har forskjellige funksjoner.

I Admin Console kan administratoren administrere brukere og brukernes tilgang til lisenser i alle Adobe-produkter og -tjenester. Se her hvis du vil ha mer informasjon om Admin Console. For Sign-administratorer har Admin Console følgende funksjonalitet:

• Opprette de første Sign-administratorene.
  • Gi administratorer og sluttbrukere tilgang til Sign.
  • Opprette/redigere produktprofiler for Sign, inkludert det å legge til brukere i produktprofiler.
  • Opprette/redigere Admin Console-brukergrupper (for å tildele en Admin Console-brukergruppe til en Sign-produktprofil).
  • Konfigurere enkel pålogging / SAML for sluttbrukertilgang til Sign (hvis det er aktuelt).
  • ... og mye annet.

I Sign-applikasjonen kan Sign-administratorer administrere funksjonene, funksjonaliteten og atferden til Adobe Sign. For å bli administrator i Sign-applikasjonen må brukeren først få tilgang til Adobe Sign i Admin Console (se trinn 1 av "Konfigurere en Adobe Sign-konto" nedenfor). Se her og her hvis du vil ha mer informasjon om adminfunksjonaliteten i Sign-applikasjonen. For Sign-administratorer har Sign-applikasjonen følgende funksjonalitet:

• Opprette/redigere Sign-brukergrupper (for å tilpasse atferden for Sign for ulike brukergrupper). Se "Konfigurere Sign-brukergrupper" nedenfor hvis du vil vite mer.
  • Konfigurere signaturpreferanser
  • Laste opp egendefinerte logoer
  • Konfigurere globale innstillinger
  • Konfigurere sikkerhetsinnstillinger
  • ... og mye annet

Brukerlisenser versus transaksjonslisenser

Sign-planer kan kjøpes som brukerbaserte eller transaksjonsbaserte planer. Plantypen avgjør hvordan Sign vises i Admin Console.

Brukerbasert lisensplan
Brukerbasert lisensplan
Transaksjonsbasert lisensplan
Transaksjonsbasert lisensplan

I Admin Console kan administratorer se litt informasjon om antallet brukere eller transaksjoner som er knyttet til Sign-planen. For å se en mer detaljert bruksrapport for Sign må administratoren imidlertid klikke på "Administrere Adobe Sign" i Admin Console. Derfra kan de kjøre ut rapporter i Sign-applikasjonen. Se "Rapportere om bruk av Sign" nedenfor hvis du vil ha mer informasjon.

Konfigurere en Adobe Sign-konto

Nedenfor finner du en oversikt over trinnene du må gjennomføre for å konfigurere en Adobe Sign-konto i Admin Console. Den første administratoren får tilgang til Admin Console der Sign-produktet vises. Da kan administratoren følge disse trinnene:

1. Opprette Sign-administratorer

Systemadministratoren bør begynne med å opprette den første Sign-administratoren. Dette kan være administratoren selv eller noen andre i organisasjonen. Den første Sign-administratoren må både være Admin Console-systemadministrator og ha tilgang til Sign-produktet i Admin Console. Den første Sign-administratoren er den som administrerer den samlede bruken av Sign i organisasjonen, inkludert det å gi tilgang til Sign til sluttbrukere og konfigurere Sign-applikasjonen.

De detaljerte trinnene og alternativene ved opprettelsen av Sign-administratorer finner du her.

2. Konfigurere Sign-kontoen

Før du legger til sluttbrukere i Sign-kontoen, kan Sign-administratoren konfigurere Sign-kontoen slik at den er i samsvar med hvordan organisasjonen vil at sluttbrukerne skal bruke Sign-applikasjonen. Dette kan for eksempel omfatte konfigurering av preferanser eller atferd for Sign, konfigurering av sikkerhetsinnstillinger og tilpassing av e-postmeldinger sendt av Sign.

En oversikt for Sign-administratorer over hvordan man konfigurerer en Sign-konto, finner du her.

3. Konfigurere brukergrupper og gruppeadministratorer for Sign

Det kan være nyttig å dele Sign-brukerne inn i funksjonelle grupper hvis du har forskjellige krav til signering eller ulike rapporteringsstrukturer som må følges. Som nevnt ovenfor er Sign-brukergrupper atskilt fra Admin Console-brukergrupper. Når en sluttbruker eller administrator får tilgang til å logge på Admin Console, blir vedkommende i utgangspunktet plassert i standardbrukergruppen for Sign. En Sign-administrator kan imidlertid flytte vedkommende til en hvilken som helst brukergruppe for Sign. I tillegg kan en Sign-bruker bli utpekt som Sign-gruppeadministrator for å tilpasse funksjonaliteten for den aktuelle Sign-brukergruppen.

Du finner en oversikt over brukergrupper her.

Sign-brukergrupper
    Sign-brukergrupper
  4. Legge til Sign-brukere

Sign-administratorer kan også legge til sluttbrukere i Sign-kontoen i Admin Console. Dette fungerer på samme måte som å legge til brukere i andre Adobe-produkter og -tjenester. Se her hvis du vil ha instruksjoner om hvordan du legger til brukere.

Legge til Sign-brukere i Admin Console
    Legge til Sign-brukere i Admin Console

Bruke Adobe Sign-kontoen

Nå som Sign-kontoen er konfigurert, er sluttbrukerne klare til å begynne å bruke Sign-applikasjonen. På denne siden finner du brukerhåndbøker og opplæringsmateriale om bruk av Sign-applikasjonen. Det finnes også en video om hvordan du sender med Sign, samt en liste over vanlige emner.

Ytterligere hensyn knyttet til Adobe Sign på Admin Console

Avhengig av hvordan Sign-kontoen blir brukt, kan disse tilleggshensynene knyttet til Sign på Admin Console være relevante.

Integrere Adobe Sign i partnerprogrammer

Adobe Sign kan administreres i Admin Console og deretter integreres i en rekke partnerprogrammer. Se her hvis du vil ha en komplett liste over støttede partnerprogrammer og detaljerte instruksjoner om hvordan du gjennomfører en integrering.

Når Sign er administrert i Admin Console, må sluttbrukere få eksplisitt tilgang til Sign-kontoen (via Admin Console) før de kan bruke Sign i et partnerprogram. Se trinn 4 under "Konfigurere en Adobe Sign-konto" ovenfor for instruksjoner om hvordan du legger til Sign-brukere i Sign-kontoen i Admin Console. For øyeblikket støtter ikke Sign administrert via Admin Console automatisk tilordning for brukere som bruker Sign i partnerprogrammer.

Rapportere om bruk av Adobe Sign

Hvis du vil kontrollere transaksjonsforbruket for Adobe Sign og kjøre ut detaljerte rapporter om bruk, følger du trinnene nedenfor. Ytterligere detaljer om Sign-rapportering finner du her.

1. Gå til Rapporter og klikk på Opprett en ny rapport.

Opprett en ny rapport
  2. For å få detaljerte forbruksrapporter må du justere verdiene for filtrene, og klikke på Kjør rapport.

Kjør rapport
  3. En grafisk rapport vises i henhold til de angitte filtrene. Du kan eksportere rapporten i CSV-format ved å klikke på Eksporter rapportdata.

Merk:

Enkelte grafer er ikke tilgjengelige for andre språk enn engelsk.

Rapporter

Vanlige problemer

Det følgende er en liste over problemer som administratorer eller sluttbrukere kan støte på når de bruker Adobe Sign.

Sluttbrukeren kan ikke logge på Adobe Sign

Problem: Selv om en sluttbruker er lagt til i Sign-kontoen i Admin Console, er vedkommende ikke i stand til å logge på Adobe Sign.

Mulig årsak: Det er mulig at sluttbrukerens e-postadresse allerede er tilknyttet en annen Sign-konto som forhindrer at vedkommende får tilgang til den nye Sign-kontoen.

Løsningsalternativer:

• Løsning 1 – Bruk en annen e-postadresse når du legger til sluttbrukeren i Sign-kontoen i Admin Console.
  • Løsning 2 – Finn ut om sluttbrukeren får se varsler eller instruksjoner når vedkommende logger på Sign. Sign kan ofte be sluttbrukeren om å fjerne tilknytningen av e-postadressen til den andre Sign-kontoen, slik at adressen kan bli knyttet til den nye Sign-kontoen.
  • Løsning 3 – Kontakt Adobes kundestøtte via "Kundestøtte"-fanen i Admin Console. Du finner mer informasjon her om hvordan du kontakter kundestøtte.