Dette dokumentet er rettet mot organisasjoner med eksisterende Creative Cloud, Document Cloud, og Acrobat DC-lisenser via et Enterprise Term License Agreement (ETLA) eller Value Incentive Plan (VIP)-abonnement som skal overføres til et annet kjøpsprogram eller en annen lisenstype.

Merk:

Hvis lisenstypen til organisasjonen din endres, må sluttbrukerne logge seg av alle Adobe-produkter eller -tjenester og deretter logge på med samme påloggingsinformasjon for å fortsette å arbeide.

For skrivebordsprodukter som Photoshop, Acrobat og Illustrator, kan du bruke Logg av- og Logg på-alternativene i Hjelp-menyen. På Adobe.com bruker du ikonet i hjørnet øverst til høyre for å logge av, og deretter logger du på igjen.

Hvis du vil unngå avbrudd i tilgangen for sluttbrukerne, må du tilordne lisenser i Adobe Admin Console før den eksisterende abonnementsperioden for VIP slutter.

• For ETLA-kunder kan det ta minst 30 dager med produktoverlapping.
  • VIP-kunder bes om å kjøpe lisenser før årsdatoen, og tilordne lisenser før fornyelsesvinduet lukkes i den gjeldende abonnementsperioden for VIP.
  • CLP- eller TLP-kunder kan overføres fra serialisert Acrobat eller Creative Suite til navngitte brukerlisenser ved å følge instruksjonene for overføring her.

Rask lisenstilordning (VIP til VIP)

Gjeldende VIP-medlemmer som har kjøpt Creative Cloud for enterprise eller Acrobat DC (for enterprise) gjennom VIP, kan raskt tilordne lisenser under fornyelsesvinduet ved hjelp av Rask lisenstilordning. Kvalifiserte kunder med Rask lisenstilordning oppfyller følgende kriterier:

• Produktene er de samme
    1. Kundens fornyelsesvindu er åpent (30 dager før eller etter årsdatoen for VIP-avtalen).
    2. Enterprise-produkter på bestillingen er nye produktvarianter og tilsvarer Team-versjonene av produktene i den gjeldende perioden.
    3. Bestillingsantallet for Enterprise-lisenser er større enn eller lik det eksisterende antallet Team-lisenser.
  • Produktene har høyere verdi
    1. Kundens fornyelsesvindu er åpent.
    2. Enterprise-produkter på bestillingen er nye produktvarianter som er produkter av “høyere verdi” enn Team-produkter i den gjeldende perioden.
    3. Bestillingsantallet for Enterprise-lisenser er større enn eller lik det eksisterende antallet Team-lisenser.
  • Rask lisenstilordning er ikke tilgjengelige når
    • Antallet Enterprise-lisenser på bestillingen er mindre enn antall eksisterende Team-lisenser.
    • Bestillingen gjelder for Enterprise-produkter av "høyere verdi" enn de eksisterende Team-produktene, men antallet bestilte Enterprise-lisenser er mindre enn antallet eksisterende Team-lisenser.
    • Hvis det bestilles blandede produkter, Team og Enterprise, uavhengig av antallet.
    • Hvis kunden allerede har kjøpt Team- og Enterprise-produkter før fornyelsesperioden.
    • Hvis Enterprise-fornyelsesprodukter brukes for den nye Enterprise-bestillingen.
    • Hvis bestillingen for Enterprise-produkter er for et annet VIP-avtalenummer.
    • Hvis de gjeldende Team-produkter inneholder produkter som ikke har Enterprise-versjoner.

Når organisasjonens Enterprise-bestilling er behandlet av Adobe, vil du motta en e-postbekreftelse med instruksjoner:

bestillingsbekreftelse

E-posten angir dagen du må overføre brukere fra Team-lisenser til Enterprise-lisenser i Admin Console før de mister tilgangen.

I Admin Console vil du bli bedt om å tilordne lisenser med Rask lisenstilordning:

Enterprise-oversikt

Bekreft antallet lisenser for tilordning.

Overføringslisenser

Bekreft at Team-produktlisensene som tilordningen oppheves for, samsvarer med Enterprise-lisensene som tilordnes.

Overføringsbekreftelse

Du vil motta en e-postbekreftelse når det er fullført.

lisenstilordning

Last ned resultatrapporten i Admin Console for å kontrollere at alle lisensene ble tilordnet.

Sluttbrukerne vil ikke oppleve avbrudd i produkttjenesten hvis dette fullføres før datoen som er angitt i e-postbekreftelsen din.

Neste trinn er å planlegge den personlige oppstartssamtalen din med en oppstartsekspert fra Adobe (hvis ikke du allerede har gjort dette) for å lære om alt Admin Console har å by på, som Administrative roller og Identitet.

Merk:

Rask lisenstilordning overfører ikke brukere med ventende invitasjoner i Team Admin Console.

Tilordne flere lisenser samtidig (VIP til VIP)

Tilordne lisenser til mange brukere samtidig ved hjelp av en CSV-mal som du laster ned fra Admin Console. Dette scenarioet gjelder for:

• VIP-kunder som faller utenfor kravene for Rask lisenstilordning
  • VIP-kunder som trenger å tilordne lisenser til brukere utenfor fornyelsesvinduet
  1. Når du får tilgang til Admin Console og lisensene dine er lagt til, kan du gå til Brukere > Brukere.

2. Klikk på  øverst til høyre på Brukere-siden, og velg Rediger brukerdetaljer med en CSV-fil fra rullegardinlisten.

3. I dialogboksen Rediger brukere med en CSV-fil klikker du på Last ned CSV-mal, og velger Gjeldende brukerliste.

Legg til brukere med en CSV-fil

Du ser en beskrivelse av feltene i den nedlastede filen i CSV-filformat.

4. Legg til lisensavtaler i den nedlastede CSV-filen. Deretter drar og slipper du den oppdaterte CSV-filen i dialogboksen Legg til brukere med en CSV-fil, og klikker på Last opp.

Du vil motta en e-postbekreftelse når det er fullført.

brukerredigeringen er fullført

Last ned resultatrapporten i Admin Console for å kontrollere at alle lisensene ble tilordnet.

Neste trinn er å planlegge den personlige oppstartssamtalen din med en oppstartsekspert fra Adobe (hvis ikke du allerede har gjort dette) for å lære om alt Admin Console har å by på, som Administrative roller og Identitet.

Tilordne flere lisenser samtidig (VIP til ETLA)

Hvis du for øyeblikket har et VIP-abonnement og skal overføre brukerne dine til ETLA, bruker du følgende massehandling for å overføre brukerne dine raskt:

1. Logg på Admin Console og naviger til organisasjonen som VIP-brukerne dine tilhører.

2. Gå til Brukere > Brukere.

3. Klikk på  øverst til høyre på Brukere-siden, og velg Eksporter brukerliste til en CSV-fil.

export-user-list
  4. Naviger til ETLA-organisasjonen du vil overføre VIP-brukerne dine til.

5. Gå til Brukere > Brukere.

6. Klikk på  øverst til høyre på Brukere-siden, og velg Legg til brukere med en CSV-fil.

7. Klikk på Last ned CSV-mal.

I den nedlastede CSV-filen legger du til VIP-brukerne fra CSV-filen som du lastet ned i trinn 3 ovenfor.

8. Klikk på  øverst til høyre, velg Legg til brukere med en CSV-fil og last opp den oppdaterte CSV-filen.

9. Last opp den oppdaterte CSV-filen.

Du vil motta en e-postbekreftelse når brukerne dine er lagt til i ETLA-organisasjonen.

brukere lagt til

Last ned resultatrapporten i Admin Console for å kontrollere at alle lisensene ble tilordnet.

Neste trinn er å planlegge den personlige oppstartssamtalen din med en oppstartsekspert fra Adobe (hvis ikke du allerede har gjort dette) for å lære om alt Admin Console har å by på, som Administrative roller og Identitet.

For tips om feilsøking for masseopplasting til Admin Console, kan du se Feilsøke masseopplasting av brukere.

Tilordne flere lisenser samtidig (ETLA til VIP)

Hvis du for øyeblikket har et ETLA-abonnement og skal overføre brukerne dine til VIP, bruker du følgende massehandling for å overføre brukerne dine raskt:

1. Logg på Admin Console, og naviger til organisasjonen som ETLA-brukerne dine tilhører.

2. Gå til Brukere > Brukere.

3. Klikk på  øverst til høyre på Brukere-siden, og velg Eksporter brukerliste til en CSV-fil.

export-user-list
  4. Naviger til VIP-organisasjonen du vil overføre ETLA-brukerne dine til.

5. Gå til Brukere > Brukere.

6. Klikk på  øverst til høyre på Brukere-siden, og velg Legg til brukere med en CSV-fil.

7. Klikk på Last ned CSV-mal.

I den nedlastede CSV-filen legger du til ETLA VIP-brukerne fra CSV-filen som du lastet ned i trinn 3 ovenfor.

8. Klikk på  øverst til høyre, velg Legg til brukere med en CSV-fil og last opp den oppdaterte CSV-filen.

9. Last opp den oppdaterte CSV-filen.

Du vil motta en e-postbekreftelse når brukerne dine er lagt til i VIP-organisasjonen.

brukere lagt til

Last ned resultatrapporten i Admin Console for å kontrollere at alle lisensene ble tilordnet.

Neste trinn er å planlegge den personlige oppstartssamtalen din med en oppstartsekspert fra Adobe (hvis ikke du allerede har gjort dette) for å lære om alt Admin Console har å by på, som Administrative roller og Identitet.

For tips om feilsøking for masseopplasting til Admin Console, kan du se Feilsøke masseopplasting av brukere.