Adobe Asset Link effektiviserer samarbeidet mellom kreative mennesker og markedsførere i prosessen med å utvikle innhold. Denne utvidelsen kobler Adobe Experience Manager Assets (AEM Assets) sammen med Creative Cloud-skrivebordsprogrammene InDesign, Photoshop og Illustrator. Adobe Asset Link-panelet gjør at man kan få tilgang til og endre innhold lagret i AEM Assets uten å forlate de kreative applikasjonene man er mest kjent med.

Adobe Asset Link

Nyheter

Med Adobe Asset Link kan du koble direkte til ressurser i AEM Assets fra InDesign 2020-dokumentet. Hvis den opprinnelige ressursen er endret i AEM Assets, kan du raskt oppdatere koblingen for å sikre at InDesign-dokumentet inkluderer den siste versjonen av ressursen.

Hvis AEM-serveren er konfigurert for å generere FPO-gjengivelser, blir lavoppløsningsgjengivelser plassert i InDesign-dokumentet når du kobler til ressurser i AEM. FPO-gjengivelser (bare for plassering) er lette erstatninger for de opprinnelige ressursene. For øyeblikket støtter InDesign 2020 import av FPO-gjengivelser bare for noen få bildetyper.

Du kan nå bruke Adobe Asset Link-panelet til å sortere ressurser etter relevans, og du kan sortere dem alfabetisk, etter størrelse og etter sist endret. Adobe Asset Link sorterer ressurser alfabetisk som standard. Når du søker etter en ressurs, sorterer imidlertid Adobe Asset Link søkeresultatene etter relevans.

Adobe Asset Link-panelet inneholder nå en gallerivisning med større miniatyrbilder for forhåndsvisning av ressurser. Sammenlignet med liste- eller rutenettvisningen gir gallerivisningen en tydeligere oversikt over de opprinnelige ressursene.

Her er et sammendrag av nøkkelfunksjonene som nylig er lansert i Adobe Asset Link.

• Mulighet for å importere ressurser fra AEM Assets med referanse i InDesign-dokumenter.
  • Mulighet for å importere lavoppløsningsgjengivelser i InDesign-dokumenter, som kan erstattes av opprinnelige bilder senere for effektiv designopprettelse.
  • Mulighet for å sortere ressurser etter relevans.
  • Gallerivisning med store miniatyrbilder for forhåndsvisning.

Forutsetninger

Sørg for at du oppfyller følgende krav til Adobe Asset Link:

Krav til Creative Cloud

• Ett eller flere gyldige Creative Cloud for enterprise-abonnementer (Creative Cloud for enterprise Alle applikasjoner-planen eller applikasjonsbaserte planer) for Photoshop, Illustrator eller InDesign.

• Adobe Asset Link støtter foreløpig ikke proxy-miljøer (for eksempel Kerberos).

Krav til AEM

• AEM Assets 6.5.0 eller senere
  • AEM Assets 6.4.4 eller senere
  • AEM Assets-lisens (inkluderer kunder med Assets-tillegg), med Adobe Managed Services eller lokal distribusjon

Merk:

AEM Assets 6.4.0–6.4.3 krever installasjon av en ekstra funksjonspakke på AEM. Du finner mer informasjon under Konfigurere AEM Assets for Adobe Asset Link.

Det er enkelt å konfigurere Adobe Asset Link for brukerne. Utfør disse trinnene.

1. Opprett en brukergruppe

artboard_34_copy

Opprett en unik gruppe med de aktuelle brukerne i Adobe Admin Console. Brukerne som legges til i gruppen, må ha Enterprise ID-er eller Federated ID-er. Finn ut mer. Du trenger administrative rettigheter for å opprette brukergrupper.

2. Konfigurer AEM Assets

artboard_34_copy2

For å gjøre det mulig for brukere å få tilgang til digitale ressurser lagret i AEM Assets fra Creative Cloud-applikasjonene, må du konfigurere og finjustere AEM Assets-forekomsten. Hvis du vil gjøre det mulig for InDesign å kommunisere med AEM Assets, kan du legge til klient-ID-en for InDesign i AEM Assets-forekomsten. Finn ut mer.

asset_link_ec_appicon_256

Hent Adobe Asset Link-utvidelsen ved å bruke Pakker-arbeidsflyten i Adobe Admin Console. I tillegg må du hente innstillingsfilen her. Deretter konfigurerer du JSON-innstillingsfilen og legger den til i brukernes enheter på den angitte plasseringen. Deretter installerer du utvidelsen. Finn ut mer.

artboard_37

Du er nå klar til å bruke Adobe Asset Link med Photoshop, Illustrator eller InDesign. For å åpne panelet går du til Windows > Utvidelser > Adobe Asset Link.

Du kan bruke Adobe Asset Link til å jobbe med og endre ressurser lagret i organisasjonens digitale ressursadministrasjonssystem – AEM Assets.

Du er nå klar til å bruke Adobe Asset Link med Photoshop, Illustrator eller InDesign. For å åpne panelet går du til Windows > Utvidelser > Adobe Asset Link.

Du kan bruke Adobe Asset Link til å jobbe med og endre ressurser lagret i organisasjonens digitale ressursadministrasjonssystem – AEM Assets.

Funksjoner og muligheter

Hvis du vil lære hvordan kreative mennesker kan bruke Adobe Asset Link, kan du se Administrere ressurser ved hjelp av Adobe Asset Link-panelet.

Aktivere digitale byråer og frilansere

Med Adobe Asset Link kan firmaer gi byråene sine tilgang til prosjektressurser på enkelt vis ved å legge til byråene som et pålitelig domene i miljøet sitt. For trinnvise instruksjoner kan du se hviteliste pålitelige domener. Hvis pålitelige domener ikke er i samsvar med retningslinjene til selskapet, må selskapet tildele en Creative Cloud for enterprise-lisensplass for byrået slik at ressursene tilhører selskapet.