Innledning

Adobe utgir regelmessig produktoppdateringer som inneholder nye funksjoner og funksjonalitet for sine sluttbrukere. Adobe tilbyr også bedrifter flere måter å distribuere disse produktoppdateringene på.

Du må som administrator i bedriften forstå hvordan du administrerer distribusjon og bruk av oppdateringer for sluttbrukerne. Du må også bestemme hvilken metode eller kombinasjon av metoder som passer best til organisasjonens behov.

Denne artikkelen gir deg en oversikt over Adobes utgivelsesmodell. Artikkelen hjelper deg også til å forstå de ulike metodene for effektivt å administrere oppdateringene for sluttbrukerne i organisasjonen.

Hvordan administrerer jeg oppdateringer?

Med overgangen til skyen har Adobe tatt i bruk en tjenestemodell for kundeoppdateringer. Det betyr at nye funksjoner, funksjonsforbedringer og feilrettinger utgis regelmessig. Kontinuerlige oppdateringer sikrer at sluttbrukerne har de nyeste og beste funksjonene og forbedringene uten at de må vente på neste fullversjon. Med denne modellen kan organisasjonen også opprette pakker som kan testes og valideres før nye funksjoner utgis til sluttbrukerne.

Administrere oppdateringer

Med den nyeste installasjonsteknologien fra Adobe trenger du bare å opprette én installasjonspakke for alle brukere med de samme produktkravene, uavhengig av deres nåværende oppsett av Adobe-applikasjoner.

Så hvis du har et sett med sluttbrukere som for tiden har forskjellige produktoppsett eller til og med trenger nye installasjoner, trenger du ikke lenger å bygge et komplekst sett med pakker. Alt du trenger å gjøre er å bygge én enkelt installasjonspakke med de nødvendige produktene og oppdateringene. Du kan da distribuere denne pakken til hele settet av brukere.

Håndtering av feil

Vi forstår at det ikke er noen enkel oppgave å installere produkter i et bedriftsmiljø. Du kan ofte oppleve feil under utrullings- eller installasjonsprosessen. Med ett installasjonsprogram for alle brukere (uavhengig av nåværende oppsett), vil du imidlertid oppleve et konsekvent sett med feilkoder og feilmeldinger for alle oppsett. Du trenger ikke løse forskjellige feilscenarier for nye installasjoner og oppdateringer.

Hvordan distribuerer jeg oppdateringer i bedriften min?

Vi vet at hver kunde er forskjellig. Du har ulike behov og krav som enterprise- eller teams-kunde. Du vil ha de mest oppdaterte funksjonene i produktene du har kjøpt, men du vil også kontrollere hvordan og når disse funksjonene blir tilgjengelig for sluttbrukerne dine.

Følgende alternativer er tilgjengelige for deg for å ta i bruk og distribuere oppdateringer til sluttbrukerne dine:

Selvbetjening

Hvis sluttbrukerne har tilgang til Creative Cloud-skrivebordsprogrammet, får de et varsel når det kommer nye oppdateringer, og blir bedt om å installere dem. Denne metoden reduserer administrasjonen for IT-administratorer. Den gir også sluttbrukerne tilgang til de nyeste oppdateringene så snart de er utgitt.

creative-cloud-desktop-app

Pakkeoppdateringer via Admin Console

Under Pakker-fanen i Admin Console kan du opprette følgende pakketyper:

Selvbetjeningspakker for å gi brukerne full kontroll over oppdateringene de kan laste ned og installere.

Administrerte pakker for å beholde større kontroll over oppdateringene brukerne kan installere.

Last ned Adobe-maler (ferdiglagde pakker) fra Pakker-fanen i Admin Console og distribuer dem til sluttbrukerne.

Disse pakkene opprettes og vedlikeholdes for deg i Admin Console. Dette betyr at du ikke oppretter disse pakkene i ditt område. Du kan laste ned og distribuere de opprettede pakkene etter behov.

Pakkeoppdateringer via Creative Cloud Packager

Du kan velge å bruke skrivebordsapplikasjonen Creative Cloud Packager til å opprette pakker på en datamaskin hos deg. Når du starter Creative Cloud Packager, kan du velge å opprette en ny pakke. Når du kommer til skjermbildet for applikasjoner og oppdateringer, velger du bare oppdateringene du vil pakke. Resultatet er en frittstående installasjonspakke som kan distribueres til alle sluttbrukerne.

Pakker opprettet med Creative Cloud Packager opprettes og vedlikeholdes lokalt. Du kan utrullere de oppdaterte pakkene etter behov.

Remote Update Manager (RUM)

Remote Update Manager (RUM) lar deg, som administrator i bedriften, eksternt aktivere oppdateringsprogrammet på datamaskinen til en sluttbruker. Du kan oppdatere alle applikasjonene eller bare de valgte applikasjonene. Du kan også vise en liste over hva som er tilgjengelig for klienten, eller laste ned og hurtigbufre oppdateringene slik at de kan installeres senere, for eksempel etter en omstart.

Lokal oppdateringsserver

Det er mulig å være vert for din egen lokale oppdateringsserver. Med Adobe Update Server Setup Tool (AUSST) kan du synkronisere din egen webserver med Adobes. På denne måten kan du være vert for alle oppdateringene lokalt. Hvis du vil installere oppdateringene, kan du bruke Remote Update Manager fra oppdateringsserveren ved behov, eller du kan velge å få sluttbrukerne til å oppdatere selv. Sluttbrukeren kan installere oppdateringene i henhold til en tidsplan eller via selvbetjening med Creative Cloud-skrivebordsapplikasjonen.

Lokal oppdateringsserver

Hvordan vet jeg om oppdateringer er tilgjengelige?

Pakker-fanen i Admin Console

Hvis du har tilgang til Admin Console, kan du se etter oppdatereringer for pakkene du tidligere har opprettet, under fanen for pakker.

Ikke oppdaterte apper

E-postvarsler

I Pakker-fanen i Admin Console kan du aktivere eller deaktivere ukentlige e-postvarsler om de nyeste oppdateringene.

1. I Admin Console velger du Pakker > Innstillinger.

2. Hvis du vil aktivere varsler, merker du av for Varsler-delen.

Hvis du har lastet ned en forhåndsopprettet pakke, kan du se tilgjengelige oppdateringer for applikasjonene i pakken din, på Pakker-siden. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Administrere pakker.

Ikke oppdaterte apper

Bruke Creative Cloud-skrivebordsprogrammet

Hvis du velger alternativet Selvbetjening til å utrullere oppdateringer, får brukerne varsler fra Creative Cloud-skrivebordsprogrammet.

Oppdateringer i CC-skrivebordsprogrammet