Opprett pakker med delte enhetslisenser som er rettet mot utdanningsinstitusjoner der programvare er tilordnet til en enhet i stedet for til en person.

Innledning

Delte enhetslisenser er en lisensieringsmetode rettet mot utdanningsinstitusjoner der programvare er tilordnet til en enhet i stedet for til en person. Alle som logger på enheten, får tilgang til Adobes produkter og tjenester. Denne lisensieringsmetoden er ideell for datalaboratorier og klasserom.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se avsnittet Lisensoversikt.

Slik oppretter du pakker med delte enhetslisenser

Følg instruksjonene for å finne ut hvordan du oppretter pakker med delte enhetslisenser:

1. Logg på Admin Console, og gå til Pakker > Pakker. Historikken til alle pakker opprettet av alle administratorer i organisasjonen din vises.

Hvis du ikke har opprettet pakker ennå, vises følgende skjermbilde for å hjelpe deg med å komme i gang.

Begynn å lage en pakke
  2. Klikk på Opprett en pakke.

Opprett en pakke
  3. Velg Delte enhetslisenser fra de oppgitte lisensieringsalternativene som vises på skjermen.

Typer lisensiering
  4. I skjermbildet Rettigheter velger du de aktuelle rettighetene og klikker på Neste.

Velg rettigheter
  5. I skjermbildet System velger du alternativene du vil bruke, og klikker deretter på Neste.

• Velg en plattform: Velg operativsystemet og prosessorstøtten (32-bits eller 64-bits). Det må lages separate pakker for 32-bits og 64-bits installasjoner. En pakke for 32-bits kan ikke kjøres på en maskin med 64-bits.
    • Språk: Velg språket du vil bruke for pakken du oppretter.
    • Bruk OS-språket: Gjør at du kan opprette en pakke som distribueres på samme språk som operativsystemet på klientmaskinen. I så fall er operativsystemspråket standard reservespråk som pakken distribueres på.
    Systemskjerm
  6. I skjermbildet Velg applikasjoner klikker du på pluss-ikonene ved siden av applikasjonene du vil inkludere i pakken, og klikker deretter på Neste.

Velg applikasjoner

Merk:

1. For å se listen over tidligere versjoner av applikasjonene velger du Vis eldre versjoner under Tilgjengelige applikasjoner.

2. Hvis du legger til et produkt som er avhengig av andre produkter, legges de tilhørende produktene til automatisk. Hvis du for eksempel legger til Photoshop CC, legges Camera Raw CC og Adobe Preview CC til automatisk.

7. I skjermbildet Alternativer velger eller aktiverer du alternativene du vil bruke, og klikker deretter på Neste.

Alternativer for Creative Cloud for skrivebordet:

• Deaktiver filsynkronisering: Hindre automatisk synkronisering av filer til klientsystemer. Dette er nyttig når du installerer pakker i et testmiljø der du vil hindre synkronisering av filer. Forhindrer synkronisering av filer for flere brukere som bruker samme enhet.

Merk:

Enkelte Creative Cloud-skrivebordsprogrammer krever at du beholder filsynkronisering aktivert.

Alternativer for administrasjon:

• Aktiver Remote Update Manager: Velg dette alternativet hvis du vil aktivere bruken av Remote Update Manager. Adobe Remote Update Manager lar deg kjøre oppdateringsprogrammet eksternt hos klienten, med fordelene ved å utføre dette som administrator. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Bruke Adobe Remote Update Manager.
    • Omdiriger til intern oppdateringsserver: Lar deg omdirigere alle oppdateringer for denne pakken til en intern oppdateringsserver. Detaljene for den interne serveren er angitt i en XML-kode for overstyring i fanen Pakker > Innstillinger i Admin Console. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Innstillinger-delen av artikkelen Pakke applikasjoner via Admin Console.
    • Opprett en mappe for utvidelser og inkluder kommandolinjeverktøyet for Extension Manager: Lar deg opprette en undermappe i pakkemappen som du kan bruke til å inkludere tilleggsmoduler du vil installere med pakken. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Behandle tilleggsmoduler i pakker.
    • Installer pakken i egendefinert installasjonsmappe: Lar deg installere applikasjonene i denne pakken til en egendefinert installasjonsmappe. Mappen defineres i fanen Pakker > Innstillinger i Admin Console. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Innstillinger-delen av artikkelen Pakke applikasjoner via Admin Console.
    Alternativer-skjermbildet
  8. I skjermbildet Fullfør skriver du inn navnet på pakken, og klikker deretter på Bygg pakken.

Du kan også gjennomgå de inkluderte applikasjonene og konfigurasjonen for denne pakken før du bygger den.

Bygg en pakke

Det vises en melding når byggeprosessen er ferdig. Hvis byggingen er vellykket, angir meldingen også tidsrommet der pakken er tilgjengelig for nedlasting fra Admin Console.

Melding om bygging av pakke

Merk:

Hvis du vil kontrollere tiden som gjenstår for å laste ned de eksisterende pakkene, kan du klikke på radelementet for pakken i Detaljer-panelet.

9. Byggestatusen til pakken vises i Status-kolonnen på Pakker-siden.

Hvis pakken blir bygget, vises koblingen Last ned i Tilgjengelighet-kolonnen.

Pakkestatus

Merk:

En pakke er tilgjengelig i Admin Console i opptil tre dager. Hvis du vil kontrollere tiden som gjenstår for å laste ned pakken, kan du klikke på radelementet for pakken. Det viser pakkedetaljene.

10. Hvis du vil laste ned og distribuere pakken senere, kan du klikke på Last ned.

Nedlastingskobling

Utrullere pakker

Når du har opprettet en pakke med delte enhetslisenser, må du konfigurere enhetene i laboratoriet ditt med lisensene.

Velg en av disse metodene for å utrullere pakken:

• Installer ved å dobbeltklikke på pakkefilen. Se i dette dokumentet hvis du vil vite mer.
  • Bruk tredjepartsverktøy som Microsoft System Center Configuration Manager (SCCM), Apple Remote Desktop eller JAMF Casper Suite. Se i dette dokumentet hvis du vil vite mer.
  • Utruller ved hjelp av kommandolinjen på Windows-datamaskiner. Se i dette dokumentet hvis du vil vite mer.
  • Utruller ved hjelp av Info.plist-filen på macOS-datamaskiner. Se i dette dokumentet hvis du vil vite mer.