Opprett pakker med delte enhetslisenser som er rettet mot utdanningsinstitusjoner der programvare er tilordnet til en enhet i stedet for til en person.

Forsiktig!

For øyeblikket støtter ikke Adobe Dimension delte enhetslisenser for utdannings- og laboratorieoppsett.

Innledning

Merk:

Prosedyrene beskrevet i dette dokumentet gjelder for applikasjonsversjon CC 2019 og nyere.

Delte enhetslisenser er en lisensieringsmetode rettet mot utdanningsinstitusjoner der programvare er tilordnet til en enhet i stedet for til en person. Alle som logger på enheten, får tilgang til Adobes produkter og tjenester. Denne lisensieringsmetoden er ideell for datalaboratorier og klasserom.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se avsnittet Lisensoversikt.

Slik oppretter du pakker med delte enhetslisenser

Følg instruksjonene for å finne ut hvordan du oppretter pakker med delte enhetslisenser:

1. Logg på Admin Console, og gå til Pakker > Pakker. Historikken til alle pakker opprettet av alle administratorer i organisasjonen din vises.

Hvis du ikke har opprettet pakker ennå, vises følgende skjermbilde for å hjelpe deg med å komme i gang.

Begynn å lage en pakke
  2. Klikk på Opprett en pakke.

Opprett en pakke
  3. Velg Delte enhetslisenser fra de oppgitte lisensieringsalternativene som vises på skjermen.

Typer lisensiering
  4. I skjermbildet Rettigheter velger du de aktuelle rettighetene og klikker på Neste.

Velg rettigheter
  5. I skjermbildet System velger du alternativene du vil bruke, og klikker deretter på Neste.

• Velg en plattform: Velg operativsystemet og prosessorstøtten (32-bits eller 64-bits). Det må lages separate pakker for 32-bits og 64-bits installasjoner. En pakke for 32-bits kan ikke kjøres på en maskin med 64-bits.
    • Språk: Velg språket du vil bruke for pakken du oppretter.
    • Bruk OS-språket: Gjør at du kan opprette en pakke som distribueres på samme språk som operativsystemet på klientmaskinen. I så fall er operativsystemspråket standard reservespråk som pakken distribueres på.
    Systemskjerm
  6. I skjermbildet Velg applikasjoner klikker du på pluss-ikonene ved siden av applikasjonene du vil inkludere i pakken, og klikker deretter på Neste.

Velg applikasjoner

Kryss av i avmerkingsboksen Vis eldre versjoner for å se listen over eventuelle tidligere versjoner som støttes.

Merk:

Hvis du legger til et produkt som er avhengig av andre produkter, legges de tilhørende produktene til automatisk. Hvis du for eksempel legger til Photoshop, legges Camera Raw og Adobe Preview til automatisk.

7. I skjermbildet Alternativer velger eller aktiverer du alternativene du vil bruke, og klikker deretter på Neste.

Alternativer for Creative Cloud for skrivebordet:

• Deaktiver filsynkronisering: Hindre automatisk synkronisering av filer til klientsystemer. Dette er nyttig når du installerer pakker i et testmiljø der du vil hindre synkronisering av filer. Forhindrer synkronisering av filer for flere brukere som bruker samme enhet.

Merk:

Enkelte Creative Cloud-skrivebordsprogrammer krever at du beholder filsynkronisering aktivert.

Forsiktig!

Hvis du deaktiverer filsynkronisering:

• Lastes alle applikasjoner inn.
    • CC-filer synkroniseres ikke. Vær oppmerksom på at dette for eksempel også gjelder for mediefiler i Rush-prosjekter.
    • CC Libraries og samarbeidsfunksjoner er ikke tilgjengelige.
    • Adobe Fonts er tilgjengelig (unntatt for brukere med Federated ID).
    • Stock-søk er tilgjengelig (men brukere med Federated ID kan ikke laste ned forhåndsvisninger).

Merk:

Lightroom CC fungerer med FileSynch deaktivert og aktivert. Brukeren må enten ha en Adobe ID eller en rettighet for navngitt bruker for CC Alle applikasjoner.

Hvis filsynkronisering for Lightroom CC er aktivert, synkroniseres ressurser med brukerens konto i Creative Cloud. Brukere kan for eksempel fortsette å jobbe på en mobilenhet eller få tilgang til bildene sine på nettet via http://lightroom.adobe.com

Alternativer for administrasjon:

• Aktiver Remote Update Manager: Velg dette alternativet hvis du vil aktivere bruken av Remote Update Manager. Adobe Remote Update Manager lar deg kjøre oppdateringsprogrammet eksternt hos klienten, med fordelene ved å utføre dette som administrator. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Bruke Adobe Remote Update Manager.
    • Omdiriger til intern oppdateringsserver: Lar deg omdirigere alle oppdateringer for denne pakken til en intern oppdateringsserver. Detaljene for den interne serveren er angitt i en XML-kode for overstyring i fanen Pakker > Innstillinger i Admin Console. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Innstillinger-delen av artikkelen Pakke applikasjoner via Admin Console.
    • Opprett en mappe for utvidelser og inkluder kommandolinjeverktøyet for Extension Manager: Lar deg opprette en undermappe i pakkemappen som du kan bruke til å inkludere tilleggsmoduler du vil installere med pakken. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Behandle tilleggsmoduler i pakker.
    • Installer pakken i egendefinert installasjonsmappe: Lar deg installere applikasjonene i denne pakken til en egendefinert installasjonsmappe. Mappen defineres i fanen Pakker > Innstillinger i Admin Console. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Innstillinger-delen av artikkelen Pakke applikasjoner via Admin Console.
    Alternativer-skjermen
  8. I skjermbildet Fullfør skriver du inn navnet på pakken, og klikker deretter på Bygg pakken.

Du kan også gjennomgå de inkluderte applikasjonene og konfigurasjonen for denne pakken før du bygger den.

Bygg en pakke

Det vises en melding når byggeprosessen er ferdig. Hvis byggingen er vellykket, angir meldingen også tidsrommet der pakken er tilgjengelig for nedlasting fra Admin Console.

Melding om bygging av pakke

Merk:

Hvis du vil kontrollere tiden som gjenstår for å laste ned de eksisterende pakkene, kan du klikke på radelementet for pakken i Detaljer-panelet.

9. Byggestatusen til pakken vises i Status-kolonnen på Pakker-siden.

Hvis pakken blir bygget, vises koblingen Last ned i Tilgjengelighet-kolonnen.

Pakkestatus

Merk:

En pakke er tilgjengelig i Admin Console i opptil tre dager. Hvis du vil kontrollere tiden som gjenstår for å laste ned pakken, kan du klikke på radelementet for pakken. Da vises pakkedetaljene.

10. Hvis du vil laste ned og distribuere pakken senere, kan du klikke på Last ned.

Nedlastingskobling

Utrullere pakker

Når du har opprettet en pakke med delte enhetslisenser, må du konfigurere enhetene i laboratoriet ditt med lisensen.

Velg én av følgende metoder for å utrullere pakken:

• Installer ved å dobbeltklikke på pakkefilen. Se i dette dokumentet hvis du vil vite mer.
  • Bruk tredjepartsverktøy som Microsoft System Center Configuration Manager (SCCM), Apple Remote Desktop eller JAMF Casper Suite. Se i dette dokumentet hvis du vil vite mer.
  • Utrullere ved hjelp av kommandolinjen på Windows-datamaskiner. Se i dette dokumentet hvis du vil vite mer.
  • Utrullere ved hjelp av Info.plist-filen på macOS-datamaskiner. Se i dette dokumentet hvis du vil vite mer.

Utrullere oppdateringer

Adobe sender ut oppdateringer og nye utgivelser regelmessig til Creative Cloud-applikasjonene. Dette gir studenter og ansatte tilgang til de nyeste og beste funksjonene i alle applikasjonene du har distribuert til de delte enhetene i laboratorier og klasserom. Velg en av disse metodene for å få de nyeste Creative Cloud-oppdateringene:

• Du kan opprette en oppdateringspakke og utrullere den manuelt på klientmaskinene.
  • Eller du kan bruke Remote Update Manager, som bruker Adobe Update-serveren eller en intern oppdateringsserver og distribuerer de nyeste oppdateringene som er tilgjengelige på oppdateringsserveren, til alle enheter den kjøres på. Du trenger ikke å laste ned oppdateringer manuelt til de enkelte enhetene.