Nogle gange kan du opleve nogle adgangsrelaterede tilladelsesproblemer med mappen Indstillinger, mens du starter InDesign. Følgende fejlmeddelelser vises, hvilket indikerer, at InDesign ikke kan åbnes, fordi mappen Indstillinger er skrivebeskyttet.

MAC_Alert
Fejl, der skyldes, at mappen med indstillinger ikke har nødvendige tilladelser

Da mappen Indstillinger er skrivebeskyttet, kan InDesign ikke starte med mappen Indstillinger i skrivebeskyttet tilstand.

Løsning 1: Giv læse-/skriverettigheder til mappen Indstillinger via brugergrænsefladen

Følg nedenstående trin for at give læse-/skriverettigheder til Adobe-mapper:

Windows

Udfør denne procedure på hver af følgende mapper:

C:\Brugere\<user>\AppData\Local\Adobe InDesign
C:\Brugere\<user>\AppData\Roaming\Adobe InDesign

Bemærk:

I mappestier og navne angivet i procedurerne skal du erstatte <user> med dit kontonavn.

1. Åbn vinduet Stifinder Klik på fanen Vis, og vælg dernæst Skjulte punkter.

2. Gå til mapperne ved hjælp af de stier, der er angivet i tabellen ovenfor.

3. I Stifinder skal du højreklikke på mappen InDesign og vælge Egenskaber.

4. Klik på fanen Sikkerhed, og klik dernæst på Rediger for at indstille tilladelser.

5. Vælg dit brugernavn i dialogboksen Tilladelser. Under Tilladelser skal du fjerne markeringen i afkrydsningsfeltet Afvis.

6. Klik to gange på OK.

7. Start Adobe InDesign.

macOS

Udfør denne procedure på hver af de nedenstående mapper:

/Brugere/<user>/Bibliotek/Preferences/Adobe InDesign
/Brugere/<user>/Bibliotek/Caches/Adobe InDesign
/Brugere/<user>/Bibliotek/Application Support

Bemærk:

I mappestier og navne angivet i procedurerne skal du erstatte <user> med dit kontonavn.

1. Åbn Finder, og gå til stien angivet i tabellen ovenfor.

2. Højreklik på mappen, og vælg Vis info.

3. Hvis elementet er låst, skal du klikke på låseikonet () og indtaste en administrators navn og adgangskode.

4. Vælg dit navn (eller en brugerprofil) i kolonnen Navn under Deling og tilladelser.

5. Vælg Læse og skrive i kolonnen Tilladelse.

6. Anvend også tilladelsen på alle undermapper, hvis du bliver spurgt om det.

7. Klik på låseikonet () for at gemme dine indstillinger.

8. Start Adobe InDesign.

Løsning 2: (kun macOS) Giv læse-/skriverettigheder til mappen Indstillinger via terminal

Følg nedenstående trin for at løse problemet:

• Gå til Terminal (> Hjælpeprogrammer > Terminal-app)
  • Udfør følgende kommando på terminalen for at give tilladelse:
    • sudo chmod -R 777 /Brugere/<user>/Bibliotek/Preferences/Adobe InDesign
    • sudo chmod -R 777 /Brugere/<user>/Bibliotek/Caches/Adobe InDesign
    • sudo chmod -R 777 /Brugere/<user>/Bibliotek/Application Support

Bemærk:

I mappestier og navne angivet i procedurerne skal du erstatte <user> med dit kontonavn.