2015-versioner af InDesign CC

Bemærk:

Nu kan du få 2017-versionen af InDesign CC! Se oversigten over nye funktioner.

Adobe InDesign CC 2015.4-version | Juni 2016

Renere og større brugergrænseflade

Brugerne klager ofte over at have overanstrengt øjnene efter længere tids brug af InDesign, hovedsageligt på grund af de små elementer i brugergrænsefladen i InDesign. Med denne udgivelse er følgende områder blevet forbedret:

• Mere end 100 paneler er blevet ændret i InDesign ved at øge:
    • Størrelsen på forskellige kontrolelementer i paneler.
    • Skriftstørrelsen.
    • Den indbyrdes afstand mellem kontrolelementer (både lodret og vandret).
  • Mere end 500 dialogbokse er blevet ændret ved at øge højden på kontrolelementer i brugergrænsefladen.
Paneler og dialogbokse ser større, renere og mindre rodede ud.

Forbedret stabilitet, når der arbejdes med netværksfiler

Brugerne arbejder ofte i dokumenter, der ligger på netværksplaceringer. Tidligere når man mistede netværksforbindelsen, plejede InDesign at udføre en beskyttet lukning for at beskytte dokumentet mod beskadigelse. Brugerne kan ikke længere fortsætte med at arbejde i dokumentet. Efterhånden som netværksplaceringer bliver mere almindelige, er der flere brugere, der løber ind i dette problem.

I denne version fortsætter InDesign med at fungere normalt for netværksdokumenter, der er mindre end 100 MB, hvis forbindelsen afbrydes.

Du kan finde flere oplysninger i  Arkivere dokumenter.

GPU-ydeevne og animeret zoom (kun Mac)

InDesign kan nu forbedre gengivelsen af dokumenter på din Mac markant ved at udnytte din computers GPU.

GPU-acceleration er kun tilgængelig på understøttede Mac-maskiner, der har en GPU-kort med minimum 1 GB dedikeret VRAM.

Den forbedrede ydeevne fra brugen af GPU-ydelsesfunktioner som animeret zoom.

Du kan finde flere oplysninger i Forbedringer af GPU-ydeevnen.

Sortering af farveprøver

Der er nye indstillinger til sortering af farveprøver i panelet Farveprøver. Du kan sortere farveprøver efter det følgende:
  • Navn
  • Farveværdier
Du kan finde flere oplysninger i Sortere farveprøver.

Forbedring af tilgængelighed (eksportere interaktiv PDF)

Dialogboksen Eksporter til interaktivt PDF-format er blevet ændret for at gøre den mere overskuelig. Forskellige indstillinger er kategoriseret og arrangeret i faner.

Der er også kommet en ny indstilling for tilgængelighed under fanen Avanceret, når der eksporteres til Adobe PDF (interaktiv).

• Sprog: Vælg dokumentsproget for den eksporterede PDF.
Tilgængelighed i interaktive PDF-filer
Indstillinger for tilgængelighed

Skrivebeskyttede biblioteker

• Når du inviterer andre til at samarbejde i et bibliotek, kan forfatterne markere biblioteket som Kan vises for at angive, at det er i skrivebeskyttet tilstand. Den person, som et bibliotek deles med i skrivebeskyttet tilstand, kan bruge aktiverne i dette bibliotek, men vil ikke kunne tilføje eller redigere aktiver.
  • Når forfatteren opdaterer indholdet i biblioteket, får brugere, der har skrivebeskyttet adgang, det opdaterede indhold.
Du kan finde flere oplysninger i Samarbejd med Creative Cloud Libraries og mapper.

Bedre integration med Adobe Stock

Adobe Stock-billeder kan købes i appen

Når du søger efter et billede i Adobe Stock via panelet CC Libraries og indsætter billedet i dokumentet, har du nu et ikon med en indkøbsvogn, så du kan starte købsprocessen direkte i aktivet.

Derudover vises der i panelet Kæder også et ikon med en indkøbsvogn ud for ikke-licenserede Adobe Stock-billeder, der er placeret i dit layout. Hvis du klikker på ikonet med indkøbsvognen, startes købsprocessen også.

Åbn i Adobe Stock

Mens du søger efter et aktiv på Adobe Stock, kan du, ud over at downloade aktivet til din computer eller CC-biblioteket, placere aktivet direkte i dit dokument.

• Hvis der er et åbent dokument med en valgt ramme, føjes Stock-aktivet til rammen.
  • Hvis der er et åbent dokument uden en valgt ramme, oprettes der en ny ramme, og Stock-aktivet føjes til rammen.
  • Hvis der ikke er noget åbent dokument, oprettes der et tomt dokument i standardformatet, og Stock-aktivet tilføjes i en ny ramme.

Arbejdsrum for Start og Seneste filer

Nu tilgængelig på alle sprog

Når du starter InDesign, eller når du lukker alle InDesign-dokumenter, vises et nyt Start-arbejdsrum. Du har nem adgang til dine senest anvendte filer, CC Libraries og Forudindstillinger med Start-arbejdsrummet. Du kan åbne dialogboksene Nyt dokument og Åbn ved hjælp af de normale genveje Ctrl/Cmd + N eller Ctrl/Cmd + O.

Hvis du har et dokument åbent, kan du se de seneste filer, du har arbejdet på, ved hjælp af arbejdsrummet Seneste filer (Ctrl/Cmd + O eller Vindue > Arbejdsrum > Seneste filer).

Bemærk: Funktionen for arbejdsrummet Seneste filer er som standard slået fra. Se artiklen Generelt om arbejdsrum for at slå funktionen til.

Du kan finde flere oplysninger om de nye arbejdsrum i artiklen om de nye arbejdsrum.

Se artiklen Generelt om arbejdsrum for InDesign-specifikke oplysninger.

Mulighed for Publish Online og Creative Cloud for enterprise

• Publish Online er ikke længere en teknologisk prøvefunktion.
  • Publish Online er nu også tilgængelig for virksomhedsbrugere.
  • Understøttelse af Kerberos-proxy er nu aktiveret.

Du kan finde flere oplysninger i Publish Online.

Adobe InDesign CC 2015.3-version | Marts 2016

Forbedringer af Publish Online (Teknologisk prøveversion)

• Helt nyt design af dialogboksen Indstillinger for Publish Online. Dialogboksen er nu mere elegant og mindre rodet.
  • Mulighed for at skjule knappen Del og Integrer i det udgivne dokument.
  • Understøttelse bag en proxymur for Publish Online og andre Creative Cloud-tjenester.
    Bemærk: Kerberos-proxy understøttes ikke

Du kan finde flere oplysninger i Publish Online.

Tilsidesæt format – fremhævning

Brug Tilsidesæt format – fremhævning til at identificere alle de afsnits- og/eller tegntypetilsidesættelser, der er anvendt i dokumentet. Du kan aktivere widgetten Tilsidesæt format – fremhævning i panelet Afsnitstyper eller Tegntyper.

Du kan finde flere oplysninger i Fremhæv tegntype- og afsnitstypetilsidesættelser.

Forbedring af tilgængelighed

Nye indstillinger for tilgængelighed er nu tilgængelige under fanen Avanceret under eksport til Adobe PDF (udskrift).

• Titel: Vælg, hvad der skal vises i titellinjen i Acrobat, når din PDF-fil åbnes.
  • Sprog: Vælg dokumentsproget for den eksporterede PDF.
Forbedring af tilgængelighed
Indstillinger for tilgængelighed

Dialogboksen Gem som bevarer standardplaceringen for det originale dokument

Da du åbnede et dokument fra en tidligere version af InDesign og gemte det i en ny version, var den standardmappeplacering, der blev vist i dialogboksen Gem som, anderledes end den oprindelige placering af dokumentet. Du var nødt til manuelt at gå til placeringen for dokumentet for at gemme det. Med denne udgivelse vil den standardplacering, der blev åbnet i dialogboksen Gem som, være den placering, hvorfra det originale dokument blev åbnet.

Adobe InDesign CC 2015.2-version | November 2015

Forbedringer af Publish Online (Teknologisk prøveversion)

Du kan nu genudgive redigerede dokumenter til den samme webadresse eller offentliggøre dokumenter til en eksisterende webadresse. Du kan også integrere dit dokument på et websted eller en blog ved hjælp af integrationskoden. Spor visninger og unikke læsere i analysesektionen af Filer -> Web-dashboard. Tillad også, at dine brugere kan hente dokumentet som en PDF-fil (tryk). Du kan også gøre brug af en avanceret indstilling til specificering af en PDF-forudindstilling for at tilpasse den PDF-fil, der downloades af brugerne af dokumentet.

Når du bruger den integrerede kode til et udgivet dokument, kan du vælge dokumentets startside. Det betyder, at hvis en bruger klikker på det integrerede link på en webside, så åbnes dit dokument på det valgte sidenummer.

Du kan finde flere oplysninger i artiklen om Publish Online.

Skab layout med Touch-arbejdsrummet

Design layout, der er klar til produktion, på farten ved hjælp af det nye Touch-arbejdsrum, der er optimeret til din Microsoft Surface Pro eller en hvilken som helst touch-enhed med Windows 8 (eller nyere). Brug intuitive håndbevægelser til at skabe objekter, tekstfelter og meget mere med det nye tegneværktøj til InDesign Touch-arbejdsrummet. Medtag kreative aktiver som f.eks. billeder fra dine Creative Cloud-biblioteker.

InDesign Touch-arbejdsrum
De nye tegneværktøjer til InDesign Touch-arbejdsrum

Desuden kan du let skifte tilbage til et traditionelt arbejdsrum for at udnytte det fulde udvalg af InDesign-værktøjer og -funktioner.

Du kan finde et hurtigt selvstudium i brugen af det nye Touch-arbejdsrum til at oprette layouts i en fart vha. enkle bevægelser. Se Comp-layouts i et touch-miljø.

Du kan finde flere oplysninger i artiklen om Touch-arbejdsrummet.

Arbejdsrum for Start og Seneste filer

Når du starter InDesign, eller når du lukker alle InDesign-dokumenter, vises et nyt Start-arbejdsrum. Du har nem adgang til dine senest anvendte filer, CC Libraries og Forudindstillinger med Start-arbejdsrummet. Du kan åbne dialogboksene Nyt dokument og Åbn ved hjælp af de normale genveje Ctrl/Cmd + N eller Ctrl/Cmd + O.

Hvis du har et dokument åbent, kan du se de seneste filer, du har arbejdet på, ved hjælp af arbejdsrummet Seneste filer (Ctrl/Cmd + O eller Vindue > Arbejdsrum > Seneste filer).

Bemærk: Funktionen for arbejdsrummet Seneste filer er som standard slået fra. Se artiklen Generelt om arbejdsrum for at slå funktionen til.

Du kan finde flere oplysninger om de nye arbejdsrum i artiklen om de nye arbejdsrum.

Se artiklen Generelt om arbejdsrum for InDesign-specifikke oplysninger.

Arbejd nemmere med glyffer

Med de seneste forbedringer af OpenType kan du anvende alternative glyffer til et specifikt tegn og konvertere tekst til ægte fraktioner direkte fra en kontekstbaseret menu.

kontekstbaseret menu
Anvend glyffer ved hjælp af en kontekstbaseret menu

Du kan desuden søge efter en glyf i panelet Glyffer efter navn, Unicode- eller GID-værdi eller efter et specifikt tegn.

Glyfpanel
Glyfpanelet

Du kan finde et hurtigt selvstudium i, hvordan du får adgang til særlige skrifttypeegenskaber for OpenType-skrifttyper, så du opnår større typografisk kontrol, i Arbejd nemmere med glyffer.

Du kan finde flere oplysninger i artiklen om Glyffer og specialtegn.

Forbedringer af Creative Cloud Libraries

Føj den valgte gruppe til mit aktuelle CC-bibliotek

Føj flere aktiver fra de følgende CC-bibliotekskategorier til et dokument eller det relevante panel:

• Farver
  • Tegntyper
  • Afsnitstyper
  • Grafik

Højreklik på de valgte aktiver, og vælg den relevante valgmulighed i højreklikmenuen for at føje dem til et dokument eller det relevante panel.

Tilføj farvetema som en gruppe

Du kan nu tilføje farvetemaerne fra CC Libraries som en farvegruppe i panelet Farveprøver.

Tilføj flere valgte CC-biblioteksaktiver

Højreklik nu på de flere valgte aktiver i de følgende CC-bibliotekskategorier, og vælg den relevante valgmulighed i højreklikmenuen for at føje dem til et dokument eller det relevante panel.

• Farver
  • Tegntyper
  • Afsnitstyper
  • Grafik

Søgning efter aktiver i dine Creative Cloud-biblioteker

Vælg blot, om du vil søge i det aktuelle bibliotek eller alle biblioteker, og indtast derefter dine søgekriterier. Resultaterne vises i CC Libraries-panelet.

Søg efter Adobe Stock i CC Libraries-panelet

Du ser de samme søgeresultater i CC Libraries-panelet, som du ser på Adobe Stock-webstedet. Download en prøveversion, eller køb licens til et billede.

Rediger original

Du kan nu redigere billeder og grafik, der findes i dit CC-bibliotek, uanset hvilket Adobe-program de er oprettet i. Du skal blot dobbeltklikke (eller højreklikke og vælge Rediger) på et billede eller en
vektorillustration, så starter Illustrator aktivet, hvor det er åbent til redigering. Foretag ændringer og gem. Så opdateres aktiverne i dit CC-bibliotek, og den opdaterede version er tilgængelig i ethvert Adobe-program.

Du kan finde flere oplysninger i artiklen om Creative Cloud Libraries.

Adobe InDesign CC 2015.1-version | August 2015

Publish Online (Teknologisk prøveversion)

Med den teknologiske prøveversion af Publish Online kan du nu dele dokumenter online på sociale netværk som f.eks. Facebook og Twitter eller via e-mail med et enkelt klik. Dine dokumenter kan også integreres på et websted eller en blog ved hjælp af den integrationskode, der angives, når du klikker på indstillingen Integrer, når layoutet vises.

Med den teknologiske prøveversion af Publish Online kan du nu dele dokumenter online på sociale netværk som f.eks. Facebook og Twitter eller via e-mail med et enkelt klik. Dine dokumenter kan også integreres på et websted eller en blog ved hjælp af den integrationskode, der angives, når du klikker på indstillingen Integrer, når layoutet vises.

Publish Online – eksempelfunktion
Del onlinedokumenter ved hjælp af Publish Online-eksempelfunktionen

Publish Online omfatter også følgende forbedringer:

Flere sideopslag

Hvis du opretter et InDesign-dokument, der indeholder opslag med mere end to sider, vil et udgivet dokument med flere sider nu blive vist i et opslag, på samme måde som siderne vises i InDesign

Publicering af dokumenter med flere sidestørrelser

Nu kan du udgive dokumenter, der indeholder sider med forskellige størrelser. Det publicerede dokument bevarer nu størrelsen på de enkelte sider, og indholdet på siderne vises korrekt.

Teksthyperlinks

Hyperlinks, der er oprettet på tekst, understøttes nu i et publiceret dokument. InDesign bevarer alle former for hyperlinks i det publicerede dokument:

• Webadresser
  • E-mails
  • Sidedestinationer
  • Mærker i indholdsfortegnelsen
  • Indeksmærker
  • Krydshenvisninger

Billedopløsning

Billedopløsningen på det udgivne output understøtter nu 96 PPI og er standardværdien for billeder i bedre kvalitet i output.

Mobil- og tabletoplevelse Mobilvisningsoplevelsen af publicerede InDesign-dokumenter er blevet forbedret.

• Jævnere sideovergange med forbedringer til swipe-håndbevægelse.
  • Dialogboksen Del vises på hele skærmen
  • Mobiloptimeret layout af miniaturer sikrer bedre visning og hjælp til handicappede.

Visning på tablets indeholder en brugervenlig miniaturevisning med rullefunktion.

Mobil- og tabletvisninger
Mobil- og tabletvisninger

Du kan finde flere oplysninger i artiklen om Publish Online.

Adobe InDesign CC 2015-version | Juni 2015

Forbedringer af Mercury Performance

Dagligdags opgaver er hurtigere takket være forbedringer af ydeevnen i InDesign. Du vil bemærke en forskel, når du zoomer eller ruller i dine dokumenter, og når InDesign genererer sideminiaturebilleder på panelet Sider.

Publish Online (Teknologisk prøveversion)

Publish Online er en ny teknologisk prøveversion for CC-medlemmer. Med Publish Online kan du omstrukturere og genbruge dine dokumenter, da du nemt kan udgive dem online. Med et enkelt klik kan du publicere en digital version, der virker på alle enheder i alle moderne browsere, uden at skulle installere et plug-in. Du skal blot angive dokumentets webadresse, hvorefter alle kan få vist dokumentet i en smuk og enkel onlinelæseoplevelse på alle enheder og platforme. Du kan endda dele det udgivne dokument på Facebook.

Publish Online – ny teknologisk prøveversion
Publish Online – ny teknologisk prøveversion

Du kan få vist disse udgivne dokumenter i fuld kvalitet direkte i en browser på en stationær pc eller en tablet med en flot visuel oplevelse – helt uden brug af ekstramoduler.

Fuld kvalitet
Vis udgivne dokumenter i fuld kvalitet på en computer eller tablet

Du kan få en endnu bedre brugeroplevelse ved at tilføje knapper, diasshows, animation, lyd og video ved hjælp af interaktive oprettelsesfunktioner i InDesign CC.

Du kan finde flere oplysninger i artiklen om Publish Online.

Forbedringer af Creative Cloud Libraries

Du kan nu føje følgende InDesign-kategorier til dine CC-biblioteker:

• Tegntyper
  • Afsnitstyper
  • Farvetemaer

Bemærk:

I den forrige version af InDesign var funktionen CC Libraries med i kategorien Tekstformater. Denne kategori er nu omdøbt til Tegntyper. Hvis du har oprettet tekstformater i et CC-bibliotek, vil disse nu være tilgængelige under kategorien Tegntyper.

Afsnits- og tegntyper

Tilføj nu afsnit- og tegntyper fra dine dokumenter til de nye kategorier, henholdsvis CC Libraries-afsnit og Tegntyper.

Du skal blot markere teksten i dokumentet, som afsnits- eller tegntypen er anvendt på, og klikke på ikonet Tilføj afsnitstype eller Tilføj tegntype i panelet CC Libraries.

Kategorien Afsnitstyper
Kategorien Afsnitstyper

Kategorien Tegntyper
Kategorien Tegntyper

Derefter skal du tilføje en eller flere tegn- eller afsnitstyper i panelet Tegn eller Afsnitstyper til det aktuelle CC-bibliotek ved at vælge formaterne og klikke på det nye ikon Føj til CC Libraries.

Føj Tegntyper til CC-biblioteket
Klik for at føje Tegntyper til CC-biblioteket

Føj Afsnitstyper til CC-biblioteket
Klik for at føje Afsnitstyper til CC-biblioteket

Når du opretter en ny tegntype eller afsnitstype i InDesign, kan du føje den direkte til et CC-bibliotek. Marker ganske enkelt indstillingen Tilføj til CC-bibliotek, og vælg CC-biblioteket.

Føj en ny Tegntype til CC-biblioteket
Føj en ny Tegntype til CC-biblioteket

Føj en ny Afsnitstype til CC-biblioteket
Føj en ny Afsnitstype til CC-biblioteket

Hvis du bruger en tegn- eller afsnitstype fra et CC-bibliotek i et dokument, bliver typografien tilgængelig i panelet Tegntyper eller Afsnitstyper.

Farvetemaer

Farvetemaer, der er valgt med værktøjet Farvetemaer, kan nu føjes direkte til kategorien Farvetemaer i CC Libraries.

Kategorien Farvetemaer i CC Libraries
Klik for at føje farvetemaer til kategorien Farvetemaer i CC Libraries

Farveprøver

Nu skal du føje en eller flere farveprøver fra panelet Farveprøver til det valgte CC-bibliotek ved at vælge farverne og klikke på det nye ikon Føj til CC Libraries.

Ikonet CC Libraries til at tilføje farveprøver
Klik på det nye ikon Føj til CC Libraries for at tilføje farveprøver

Når du opretter en ny farveprøve i InDesign, kan du føje den direkte til et CC-bibliotek. Marker indstillingen Tilføj til CC-bibliotek, og vælg CC-biblioteket.

Ny farveprøve til et CC-bibliotek
Føj en ny farveprøve til et CC-bibliotek

Linkede aktiver med CC Libraries

Grafiske aktiver fra CC Libraries (oprettet i andre programmer såsom Illustrator og Photoshop) kan nu placeres som linkede eller kopierede objekter i InDesign.

Hvis et linket objekt opdateres i CC-biblioteket, afspejles opdateringen i InDesign-dokumentet. Ved kopierede objekter afspejles opdateringer af objekterne i CC-biblioteket dog ikke i dokumentet.

Placer sammenkædede eller kopierede objekter
Placer sammenkædede eller kopierede objekter i InDesign

Links til disse indsatte grafikelementer fra CC Libraries vises i panelet Kæder.

Panelet Kæder
Panelet Kæder

Du kan finde flere oplysninger i artiklen om Creative Cloud Libraries.

Afsnitsskygge

Nyt i denne version af InDesign CC

Tilføj farverige belysninger, der flytter sig med teksten på siden. InDesigns nye funktion Afsnitsskygge giver dig mulighed for at oprette en farvetone (eller farve) bag et afsnit.

Du kan endda skyggelægge afsnit i ikke-rektangulære tekstrammer.

Afsnitsskygge
Skyggelæg afsnit i ikke-rektangulære tekstrammer

Du kan bruge afsnitsskygger til at fokusere læserens opmærksomhed på et afsnit i det endelige dokument. Under gennemsyn af dokumenter kan du også bruge afsnitsskygger til at fremhæve et bestemt afsnit.

Afsnitsskygge for at fokusere læserens opmærksomhed
Brug afsnitsskygge for at fokusere læserens opmærksomhed

Fordelen ved at bruge afsnitsskygger er, at da afsnitsskygger anvendes på tekst, vil skyggen følge med, når teksten flyttes eller får ændret størrelse.

Du kan finde flere oplysninger i artiklen Oprette en farvetone (eller en farve) bag et afsnit.

Billeder i tabelceller

Nyt i denne version af InDesign CC

Når du indsætter et billede i en tabel, opfatter InDesign nu cellen som en billedramme. Alle indstillinger for rammer og rammetilpasning kan anvendes, hvilket gør det meget lettere at oprette tabeller, der indeholder både tekst og grafik. Du kan trække eller slippe billeder i tabelceller eller placere dem ved hjælp af værktøjet Indholdssamling.

Føj grafik til en tabel
Placer et billede i en tabelcelle

Billeder kan placeres inde i tomme celler ved ganske enkelt at slippe dem i cellerne med en placegun eller værktøjet Indholdsindsamling.

Du kan finde flere oplysninger i artiklen Føje grafik til en tabel.

Adobe Stock

Nyt i denne version af InDesign CC

Adobe Stock er en ny tjeneste, der sælger millioner af afgiftsfri billeder, illustrationer og grafik i høj kvalitet.

Adobe Stock-tjeneste
Adobe Stock-tjeneste

Du kan starte Adobe Stock inde fra InDesign og derefter søge efter fotografier, illustrationer og vektorer.

Når du har fundet det aktiv, som du har brug for, kan du hente det til din computer eller et ønsket InDesign CC-bibliotek.

Når CC-biblioteket er synkroniseret med de nye Adobe Stock-aktiver, kan du derefter bruge disse i InDesign-dokumenter.

Få flere oplysninger i artiklen Sådan bruger du Adobe Stock.

Dialogboksen Eksporter Adobe PDF omfatter nu den almindelige Acrobat-visning og standardlayoutet til PDF'er, der er eksporteret fra InDesign:

Acrobat-visning
Dialogboksen Export PDF – Acrobat-standardvisning

På rullelisten Vis skal du vælge indstillingerne for PDF-visning:

Dialogboksen Standardlayout
Dialogboksen Export PDF – Standardlayout

Bemærk:

Indtil InDesign CC 2014 var disse visningsindstillinger kun tilgængelige i dialogboksen Eksporter til interaktivt PDF-format.

Du kan finde flere oplysninger i artiklen om Generelle indstillinger for PDF-filer.