Tekniset ilmoitukset

Adobe Acrobat Signin tekniset ilmoitukset on järjestetty alla niin, että nykyinen päivitys on ylimpänä ja vanhemmat päivitykset sen alla, kun vierität sivua alaspäin.

Jos haluat saada kuukausittaisen ilmoituksen teknisistä päivityksistä, voit tilata sen tästä >

[Tärkeää] Seuraava Adobe Acrobat Sign -versio on määrä julkaista 17.1.2023

Tämä on pieni korjaus, jolla ratkaistaan useita asiakkaiden ilmoittamia vikoja ja lisätään optimointi- ja tietoturvakorjauksia tarpeen mukaan.

Hiekkalaatikkoympäristössä nämä ohjelmakorjaukset otetaan käyttöön neljä viikkoa ennen suunniteltua julkaisua. Luettelo selvitetyistä asiakaskysymyksistä julkaistaan tuolloin ja päivitetään 14 päivää ennen julkaisua.

Ominaisuusjulkaisu: Adobe Acrobat Sign – julkaistu 8. marraskuuta

Julkaisu on suoritettu kaikkiin pirstaleisiin ilman palveluiden käyttökatkoksia.

[Tärkeää] Microsoft Internet Explorer 11:n ja vanhojen Edge-selainten tuki päättyy 8.11.2022 julkaistun version myötä

Ensimmäinen ilmoitus: kesäkuu 2022 - Päivitetty: syyskuu 2022

Nykyinen

8.11. 2022 julkaistun version myötä Adobe Acrobat Sign suorittaa Microsoft Internet Explorer 11:n ja huhtikuussa 2021 käynnistettyjen vanhojen Microsoft Edge -selaimien tukisyklin loppuun.

Marraskuun julkaisun jälkeen näitä vanhoja selaimia ei enää tueta millään Acrobat Sign -sovelluksen sivulla, mukaan lukien vastaanottajan sähköisen allekirjoituksen sivulla. Käyttäjille, jotka yrittävät käyttää palvelua näillä selaimilla, tarjotaan ”Tukematon selain” -sivu ja heitä ohjeistetaan käyttämään (tai lataamaan) nykyaikaista selainta.

Tukematon selain -virhesivu

[Päivitetty] Asiakastyönkulun suunnittelijan käyttöliittymän muutokset - saatavilla vuoden 2023 alkupuoliskolla

Ensimmäinen ilmoitus: Huhtikuu 2022 - Päivitys marraskuu 2022

Nykyinen

Vuoden 2023 alkupuoliskon julkaisu päivittää yhteyspisteet niille käyttäjille, jotka voivat luoda ja käyttää mukautettuja työnkulkuja.

Työnkulut-välilehti poistetaan Ylläpitäjä-valikosta ja korvataan sivun yläosassa olevalla Työkulut-välilehdellä ja Luo työnkulku -kuvakkeella, joka löytyy Kotisivulta. Molemmat uudet yhteyspisteet avaavat uuden sivun, joka on varattu käyttäjän käytettävissä olevien työnkulkujen luomiseen ja hallintaan.

Uusi Omat työnkulut -sivu on suunniteltu samalla tyylillä kuin Hallinta-sivu. Lisäksi siinä on pikatoimintoja, jotka ovat käytettävissä, kun viet hiiren työnkulkutietueen päälle.  Pikatoiminnot työnkuluille ovat:

• Avaa - Avaa työnkulku vain katselutilassa.
  • Muokkaa - Avaa työnkulun ominaisuuksien muokkausta varten. Käytettävissä vain työnkulun omistajalle ja hallinnoijille, joilla on valtuudet ryhmään, jolle työnkulku on määritetty.
  • Käynnistä - Aloittaa työnkulun avaamalla muokatun Lähetä-sivun, jossa on työnkulun ennalta määritetyt asetukset.
Mukautettu työnkulun suunnittelutoiminto

[Päivitetty] Acrobat Signin CDS-varmenteen päivitys siirtyy 8. marraskuuta pidettävää julkistusta myöhempään ajankohtaan

Ensimmäinen ilmoitus: syyskuu 2022, päivitetty: lokakuu 2022

Nykyinen

Acrobat Signissa luoduissa PDF-tiedostoissa käytettävä CDS-varmenne päivitetään sovelluksen tulevassa versiossa, 8. marraskuuta pidettävän julkistuksen jälkeen.

Allekirjoitusvarmenne

[Uutta] Adobe Acrobat Signin päivitetty Webhooks-sovelluskehys (Webhooks 2.0)

Ensimmäinen ilmoitus: lokakuu 2022

Nykyinen

Acrobat Sign julkistaa 8. marraskuuta 2022 webhooks-infrastruktuurista parannetun version (johon viitataan nimellä ”webhooks 2.0”).

• 8. marraskuuta 2022 jälkeen luoduilla uusilla asiakastileillä webhooks 2.0 otetaan automaattisesti käyttöön.
  • Ennen 9. marraskuuta 2022 luodut tilit siirretään webhook 2.0 -ympäristöön 14. maaliskuuta 2023.
  • 18. heinäkuuta 2023 Acrobat Sign poistaa nykyisen webhooks-infrastruktuurin (johon viitataan ”perinteisinä webhookeina”) käytöstä.

Webhooks 2.0 tukee perinteisten webhookien kaikkia ominaisuuksia yhdellä poikkeuksella. Käyttäjälle, hänen ryhmälleen tai hänen tililleen määritetyt perinteiset webhookit toimittivat ilmoituksia sopimuksen kaikille osapuolille. Webhooks 2.0:ssa ilmoituksia saavat VAIN lähettäjälle, lähettäjän ryhmälle tai tilille määritetyt webhookit. Toisin sanoen ilmoituksia ei enää lähetetä kaikille sopimuksen osapuolille.

Huomaa, että webhookien kaikki tulevat parannukset toimitetaan VAIN webhooks 2.0:ssa.

Nykyiset asiakkaat voivat kokeilla webhooks 2.0:aa kokeilu-, kehittäjä- tai eristysympäristötileillä Adoben Insider Access -ohjelmassa 8. marraskuuta alkaen.

Siirron odotetaan olevan saumatonta kaikilla asiakkailla. Asiakkaille, joilla on tiukat verkon suojauskäytännöt, on kuitenkin määritettävä uudet IP-osoitteet osoitteessa https://helpx.adobe.com/fi/sign/system-requirements.html annettujen ohjeiden mukaisesti.

Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä Success Manageriin tai tukitiimiin.

Perinteinen raportointi poistetaan käytöstä vuonna 2023

Ensimmäinen ilmoitus: syyskuu 2022

Nykyinen

Acrobat Signin marraskuun 2022 julkaisu sisältää kaksi päivitystä uuteen raportointiympäristöön:

• Raporttien ja tietojen viennin aikataulutus ja jakelu
  • Aiemmin puuttuvien sarakkeiden lisääminen tietojen vientiin

Tämä julkaisu tuo uuden raportointirajapinnan ominaisuuspariteettiin perinteisen raportointirakenteen kanssa ja aloittaa uusien ominaisuuksien lisäämisprosessin.

Kaikki raportointiominaisuuksien kehitys tapahtuu ainoastaan uudessa käyttökokemuksessa. Näin ollen perinteinen raportointirajapinta poistetaan käytöstä vuonna 2023.

Kaikkia käyttäjiä ja ylläpitäjiä kannustetaan siirtämään raportointitehtävänsä uuteen käyttökokemukseen mahdollisimman pian.

Käyttöönottosuunnitelma päivitetyn lomakekentän tunnistusta varten

Ensimmäinen ilmoitus: elokuu 2022

Nykyinen

Ominaisuutta, joka tunnistaa ja sijoittaa automaattisesti lomakekentät sovelluksen kirjailuympäristöön, päivitetään havaitsemismenetelmän parantamiseksi. Käytännössä käyttäjät huomaavat, että kentäntunnistusilmoitus on sijoitettu ensimmäisen sivun keskelle.

kentän havaitseminen

Asiakkaan käyttöönotto tapahtuu seuraavan aikataulun mukaisesti:

Päivitetyt asiakkaat  Päivityspäivä
Kaikki yksittäiset tilit  1. syyskuuta 2022
NA1- ja NA2-pirstaleet (kaikki tilit) 8. marraskuuta 2022

Adobe Acrobat Signin hakuun liittyvät parannukset

Ensimmäinen ilmoitus: heinäkuu 2022

Nykyinen

Sopimusten etsimiseen käytettyä hakutoimintoa parannetaan tukemaan erityissyntaksia käyttäviä, entistä monimutkaisempia merkkijonokyselyitä. Parannetun hakutoiminnon dokumentaatio on käytettävissä verkko-ohjeen dokumentaatiossa.

Päivitetty hakutoiminto on otettu käyttöön kaikilla palvelutasoilla kaikkiin sirpaleisiin marraskuun 2022 julkaisun jälkeen

Palvelutaso  Julkaisupäivä
 Kehittäjätilit  22. kesäkuuta 2022
 Työryhmät / työryhmien kokeilut / pienyritykset  19. heinäkuuta 2022
 Yksityishenkilö
 16. elokuuta 2022
 Yritykset / yritysten kokeilut  13. syyskuuta 2022
 Konsernit / konsernien kokeilut / maksuttomat tilit  8. marraskuuta 2022

Sovelluksessa on linkki dokumentaatioon, johon pääsee napsauttamalla hakukentän vieressä olevaa tietokuvaketta:

Tietokuvake hakukentän vieressä

Box.com-lähetysvaihtoehto on poistettu Lähetä eränä -toiminnosta marraskuussa

Ensimmäinen ilmoitus: kesäkuu 2022

Nykyinen

Marraskuun 2022 toimintojulkaisussa Box.com-lähetysvaihtoehto on poistettu Lähetä eränä -käyttöliittymästä.

Box.com-lähetysvaihtoehto poistetaan

Adobe Sign for Salesforce: Palvelun päättymistä koskeva ilmoitus versioille 19.x ja 20.x

Ensimmäinen ilmoitus: kesäkuu 2021 - Päivitetty:
marraskuu 2021

Nykyinen

Adobe Acrobat Sign for Salesforce -versioiden 19.x ja 20.x tuki on päättynyt lokakuussa 2021.

• Kaikkien organisaatioiden pitäisi päivittää vähintään versioon 21.5.11 mahdollisimman pian.  Versio 21.5.11 on jokaisen sitä myöhemmän versioiden edellytys, ja se on asennettava ennen uudempiin versioihin päivittämistä.
  • Versio 20.x ja sitä vanhemmat versiot poistetaan kokonaan käytöstä vuoden 2022 toisella neljänneksellä. Jatkossa pääsy Adobe Acrobat Sign for Salesforce -toimintoihin edellyttää vähintään versiota 21.5.11.

Integroinnin elinkaari on kuvattu yksityiskohtaisesti täällä >

Huomautus:

Päivitys aikaisemmasta versiosta versioon 21.5.11 edellyttää 21.5.11-paketin asentamista ennen nykyisen paketin asentamista. Jos yrität asentaa nykyisen paketin, ennen kuin versio 21.5.11 on otettu käyttöön, päivitys epäonnistuu.

Huomioi seuraavat seikat, kun päivität Adobe Sign for Salesforce -integrointipakettia:

• Älä poista nykyisen Adobe Sign for Salesforce -pakettisi asennusta.
    • Paketin asennuksen poistaminen johtaa siihen, että menetät kaikki Salesforcen Adobe Sign -tietosi.
  • Jos sinulla on Salesforce-organisaatiossasi käyttäjiä, jotka kuuluvat useisiin Adobe Sign -tileihin, ota yhteyttä Adobe-asiakkuuspäällikköösi tai Adobe-tukeen ennen päivittämistä.
  • Päivitä ja testaa eristysympäristössä ennen tuotantotilisi päivittämistä.
    • Varmista, että eristysympäristössä käyttämäsi sähköpostiosoite on käytettävissä siinä tapauksessa, että joudut vaihtamaan Adobe Sign -tilisi sähköpostiosoitteen.
  • Varmista, että asetus Lukitse istunnot IP-osoitteeseen, josta ne ovat peräisin ei ole käytössä. Määritä tässä: Asennus > Asetukset > Suojaus > Istuntoasetukset.
  • Tutustu Adobe Sign for Salesforcen päivitysoppaaseen selvittääksesi, onko vaihtoehtoja, jotka sinun on määritettävä manuaalisesti.
    • Jokaiseen julkaisuun lisätään useita uusia ominaisuuksia/asetuksia.  Usein nämä uudet ominaisuudet edellyttävät palvelukokoonpanon manuaalista päivitystä, jotta niitä voidaan käyttää.

Adobe Sign for Dynamics -palvelun päättymisilmoitus koskien versiota 9.3.x ja vanhempia

Nykyinen

Adobe Acrobat Sign for Dynamics -version 9.3.x tuki on päättynyt marraskuussa 2021.

• Kaikki pakettiversiot tulisi päivittää mahdollisimman pian uusimpaan versioon.
  • Version 9.3.x ja sitä vanhempien käyttö on tarkoitus päättää kokonaan vuoden 2022 kolmannella neljänneksellä.

Huomaa, että tämä päivitysvaatimus poikkeaa integraatioiden normaalista elinkaaresta siinä sovellettavien päivitysten luonteen vuoksi.

Toimialueen nimen muutos osoitteeseen AdobeSign.com

Ensimmäinen ilmoitus: elokuu 2019, päivitetty: lokakuu 2022

Nykyinen

Adobe muuttaa Adobe Sign -palvelun toimialueen nimeksi adobesign.com

Siirtymä alkoi maksuttomille käyttäjätileille ja yksityishenkilöiden käyttäjätileille tarkoitetulla maaliskuun 2020 versiolla. Muutoksella ei ole vaikutusta muita sopimuksia ostaneisiin asiakkaisiin.

Alla olevassa taulukossa on ajan tasalla oleva aikataulu toiminnon käyttöönotosta tilitasollasi.

Kun toiminto on otettu käyttöön, tilin hallinnoijilla on käytettävissään Tili-valikon Tiliasetukset-välilehdessä käytettävissään uusi ohjausobjekti, jolla he voivat siirtyä uudelle toimialueelle.

• Ohjausobjekti mahdollistaa uuden toimialueen nimen käytön.
  • Asiakkaat, jotka käyttävät erityisesti sallittuja toimialueita, kolmannen osapuolen integraatioita tai mukautettuja sovelluksia sisältäviä sovelluksia, voivat testata uuden toimialueen nimen vaikutuksen ympäristöönsä.
  • Tarkista usein kysytyistä kysymyksistä, onko tällä muutoksella vaikutusta omaan ympäristöösi.
  • Ristiriitojen tai virheiden tapauksessa voidaan palata käyttämään toimialuetta echosign.com, ja tällä ei ole vaikutusta sopimuksiin tai työnkulkuihin.

Tilit, jotka on siirretty adobesign.comiin

• Uusi toimialue otetaan käyttöön uudelleenohjauksena ensisijaiselta kirjautumissivulta
  • Olemassa olevien sopimusten käyttöön ei tarvita uudelleenohjauksia
  • Kaikki osapuolet voivat käyttää olemassa olevia sopimuksia nykyiseltä toimialueelta

Kesäkuu 2020

Kaikkien maksuttomien ja yksittäisten tilien siirto adobesign.com-toimialueelle suoritetaan.

Heinäkuu

Kaikki UUDET pienyritysten tilit ja yksittäiset tilit valmistellaan adobesign.com-toimialuetta varten.

Syyskuu

Kaikki UUDET työryhmätilit valmistellaan AdobeSign-toimialueella.

Kaikki nykyiset työryhmätilit voivat halutessaan siirtyä uudelle toimialueelle. Järjestelmänvalvojat voivat käyttää säädintä tilivalikon käyttöliittymän (Tilin asetukset -välilehden) kautta.

Lokakuu

Kaikki UUDET konsernitilit valmistellaan AdobeSign-toimialueella.

Ota nykyisillä konsernitileillä mahdollisuus siirtyä uudelle toimialueelle asteittain käyttöön. Järjestelmänvalvojat voivat käyttää säädintä tilivalikon käyttöliittymän (Tilin asetukset -välilehden) kautta.

Joulukuu 2022

Asiakkaat siirtyvät adobesign.com-sivustolle joulukuuhun 2022 mennessä.

Adobe Acrobat Signin julkaisuaikataulu, esijulkaisudokumentaatio ja Hiekkalaatikon saatavuus

Ensimmäinen ilmoitus: maaliskuu 2022

Nykyinen

Acrobat Signin julkaisuaikataulu on nyt saatavilla, ja se sisältää yksityiskohtaiset tiedot vuonna 2022 odotettavissa olevista julkaisuista. Jatkossa Acrobat Signiin tulee kolme merkittävää päivitystä vuodessa. Vuonna 2022 nämä julkaisut ovat huhti-, kesä- ja marraskuussa.

Syyskuun 2022 julkaisusta alkaen täydellinen ennakkojulkaisudokumentaatio tulee saataville kahdeksan viikkoa ennen kutakin julkaisua (heinäkuussa 2022), ja se on nähtävissä julkaisuaikataulusivulla.

Asiakkaat, joilla on pääsy Acrobat Signin eristysympäristöön, voivat käyttää uutta julkaisutoimintoa neljä viikkoa ennen julkaisua (elokuussa 2022). Kuten mainittua, tämä ohjelma alkaa syyskuun 2022 julkaisusta ja jatkuu kaikkien tuotantojulkaisujen osalta sen jälkeen.

• Eristysympäristö käy läpi kaikki tuotannon laadunvarmistusmenettelyt noudattaen samoja laatuvaatimuksia kuin tavanomainen tuotantoympäristö.
  • Eristysympäristön käytettävyyden odotetaan olevan 99,9%, ja sille pätee sama tilasivua ja käyttökatkosmenettely kuin tavanomaiselle tuotantoympäristölle.
  • Eristysympäristöön käytetään tavanomaista tuotannon palvelutasosopimusta ja tukiprosessia ongelmien raportoinnin helpottamiseksi.

Lisäresursseja

Aikaisemmat ilmoitukset

Toimintojulkaisu: Adobe Acrobat Sign – julkaistu 20. heinäkuuta

Ominaisuusjulkaisu on valmis, ja kaikki ominaisuudet ovat käytettävissä.

Kaksi uutta webhookia lisätty 14. kesäkuuta julkaistuun versioon

Ensimmäinen ilmoitus: kesäkuu 2022

Poistettu nykyisten luettelosta: heinäkuu 2022

Kaksi uutta webhookia on lisätty 14. kesäkuuta julkaistuun versioon:

• Sopimuksen vanhentuminen päivitetty (AGREEMENT_EXPIRATION_UPDATED) (saatavana vain REST v6 API POST /webhooksin kautta) – Käynnistetään, kun sopimuksen vanhentumispäivä päivitetään.
  • Allekirjoittaja muuttaa sopimuksen allekirjoittajan nimeä (AGREEMENT_SIGNER_NAME_CHANGED_BY_SIGNER) – Käynnistetään, kun vastaanottaja muuttaa nimensä allekirjoittaessaan arvoltaan muuksi kuin sopimusta luotaessa annetuksi nimeksi.

Molemmat webhookit ovat käytettävissä.

Uusien webhookien hyötykuorman voi olla katsoa täältä >

Perinteinen Käyttökoodi-ominaisuus poistettiin palvelusta kesäkuun 2022 versiossa

Ensimmäinen ilmoitus: toukokuu 2022 – päivitetty kesäkuussa 2022

Poistettu nykyisten luettelosta: heinäkuu 2022

Kesäkuun 2022 versiossa Käyttökoodi-ominaisuus poistettiin kokonaan Acrobat Sign -järjestelmästä, kun perinteinen Hallinta-sivu poistettiin palvelusta.

Microsoft Internet Explorer 11:n ja vanhojen Edge-selainten tuen päättyminen 31. joulukuuta 2021

Ensimmäinen ilmoitus: huhtikuu 2021

Poistettu nykyisten luettelosta: kesäkuu 2022

31. joulukuuta 2021 jälkeen Adobe Sign ei enää virallisesti tue Microsoft Internet Explorer 11:tä tai vanhoja Microsoft Edge -selaimia. Suosittelemme, että asiakkaat eivät enää käytä Adobe Sign -sovellusta näillä selaimilla.  31. joulukuuta 2021 jälkeen näitä selaimia käyttävien asiakkaiden käyttökokemus voi huonontua, ja jotkin ominaisuudet saattavat lakata toimimasta.

Vastaanottajan e-Sign sivun pitäisi edelleen toimia oikein näissä selaimissa, jotta vastaanottajan työnkulut eivät häiriinny. Olemme sitoutuneet tekemään siirtymästä mahdollisimman sujuvan.

Uusi SSL-sertifikaatti saatavilla –
Voimassa 1. huhtikuuta 2022 alkaen

Ensimmäinen ilmoitus: helmikuu 2022

Poistettu nykyisten luettelosta: kesäkuu 2022

Acrobat Sign on julkaissut uudet SSL-sertifikaatit aamulla 1. huhtikuuta 2022.
Julkiseen avaimeen, taustalla oleviin salausprotokolliin tai kaavaan ei tehdä muutoksia.

TARVITTAVA TOIMENPIDE

Julkisen avaimen käyttö

• Jos sinulla on mukautettuja Acrobat Sign -integrointeja, joissa käytetään joko SOAP- tai REST-ohjelmointirajapintoja, ja jos nämä integroinnit ovat ”kiinnittäneet” olemassa olevan julkisen avaimen, erillisiä toimenpiteitä ei tarvita.
  • Jos käytät Acrobat Signin SSL-sertifikaatteja SSO:ta varten tai jos kiinnität itse varmenteen (tai käytät muita menetelmiä), löydät uudet Acrobat Sign -sertifikaatit Adobe Acrobat Signin järjestelmävaatimuksista.
    • Jos SSO-konfiguraatiosi tukee useita julkisia sertifikaatteja/ketjuja, voit lisätä uudet sertifikaatit nyt ja poistaa vanhan julkisen sertifikaatin/ketjun konfiguraatiostasi huhtikuun vaihdon jälkeen.
    • Jos SSO:si ei tue useita julkisia sertifikaatteja/ketjuja, sinun on synkronoitava SSL:n vaihtaminen Acrobat Signin kanssa 1. huhtikuuta 2022.

Uudet SSL-varmenteet on otettu käyttöön 1. huhtikuuta 2022 alkaen.

Arkistoidut ilmoitukset

Listattu nykyisestä ilmoituksesta poiston päivämäärän mukaan, uusimmasta vanhimpaan.