Identitetstyper som støttes av Adobe

Adobe tilbyr tre ulike typer identiteter eller kontoer for å kontrollere og godkjenne brukere. Disse identitetstypene er:

• Federated ID
  • Enterprise ID
  • Adobe ID

Adobe anbefaler alle bedrifter med egne domener å migrere sine Adobe ID-brukere til Federated ID og Enterprise ID fordi disse identitetsmodellene støtter de beste datapraksisene og sikrer effektiv programvaredistribusjon.

Merk:

Det er noen produkter og tjenester, som Adobe Licensing Website og Adobe Forums, som bare støtter Adobe ID.

Bytte fra Adobe ID til Enterprise ID eller Federated ID

Som systemadministrator kan du redigere identitetstypen for brukerne i organisasjonen fra Adobe ID til Enterprise ID eller Federated ID, ved hjelp av Admin Console. For detaljer om identitetstyper for brukere, kan du se Identitetstyper som støttes av Adobe.

Merk:

Hvis du vil redigere identitetstypen fra Enterprise ID til Federated ID, eller fra Federated ID til Enterprise ID, må du imidlertid kontakte Adobes kundestøtte.

Påvirkning på Creative Cloud-brukere

Hvis du redigerer identitetstypen for brukere fra Adobe ID til Federated ID / Enterprise ID, vil disse brukerne fortsette å ha tilgang til sine personlige Adobe ID-er. De må imidlertid bruke den nye identitetstypen de har fått, Federated ID eller Enterprise ID, for å få tilgang til organisasjonens Adobe-applikasjoner, -tjenester og -løsninger.

Hvis brukerne allerede har Adobe ID-er med ressurser knyttet til disse ID-ene, kan de overføre ressurser fra Adobe ID-kontoen til den nye Enterprise-kontoen.

Hvis eksisterende Creative Cloud-brukere brukte tjenester som ikke er inkludert i Creative Cloud for enterprise, endres medlemskapet deres til kostnadsfrie versjoner.

Rediger identitetstyper med en CSV-fil

Den følgende prosedyren lar deg redigere identitetstypen for flere brukere samtidig. Du kan også redigere detaljer slik som e-postadresser og brukernavn for brukere ved å bruke Admin Console, Verktøy for brukersynkronisering eller Brukeradministrasjons-API.

1. Logg på Admin Console, og naviger til Brukere.

2. Klikk på og velg Rediger identitetstype med en CSV-fil fra rullegardinlisten.

Dialogboksen Rediger identitetstype med en CSV-fil vises.

Rediger identitetstyper med en CSV-fil
  3. Du inkluderer brukere for å redigere identitetstype ved å laste gjeldende brukerliste eller standard CSV-mal ved å klikke på Last ned CSV-mal.

Den nedlastede CSV-filen inneholder følgende data.

• Identitetstype – Federated ID, Enterprise ID eller Adobe ID
    • Brukernavn
    • Domene
    • Ny identitetstype – Federated ID, Enterprise ID eller Adobe ID
    • Ny e-post
    • Nytt brukernavn
    • Ny landskode
  4. Åpne CSV-filen i en redigeringsapplikasjon for CSV-filer, og rediger identitetstypene etter behov.

Merk:

Når du redigerer identitetstypen fra Adobe ID til Federated ID / Enterprise ID, må e-postadressen for Adobe ID-en samsvare med e-postadressen for enterprise-kontoen.

5. Åpne dialogboksen Rediger identitetstyper med en CSV-fil, og last opp den oppdaterte CSV-filen. Pass på at denne filen lagres med UTF-8.

Når prosessen er fullført, mottar du en e-postmelding.

Denne prosessen overfører også rettigheter og klargjorte produkter for alle brukerne som blir overført. Brukerne som du har endret identitet for, mottar også et varsel som de trenger for å kunne bruke de nye Enterprise/Federated ID-kontoene under arbeid med Adobe-produkter som de har fått tildelt.

Hvis brukerne tidligere brukte Adobe ID-er og har ressurser koblet til disse ID-ene, blir de i tillegg bedt om å samtykke til at ressursene overføres. Ved ressursoverføringen blir brukerens ressurser automatisk flyttet fra vedkommendes Adobe ID-konto til den tilsvarende Enterprise-kontoen.

Ressursoverføring

Når du redigerer identitetstypen for brukerne fra Adobe ID til Federated ID / Enterprise ID, kan brukerne flytte det støttede innholdet fra den eksisterende Adobe ID-kontoen til sin nye enterprise-konto. Overføringen kan gjøres på to måter:

For å sikre at brukerne kan overføre innholdet sitt automatisk, må du sørge for å gi dem tilgang til lagring for Creative Cloud og Document Cloud. For å gi brukerne tilgang til lagringsplass for Creative Cloud og Document Cloud gjør du ett av følgende:

• Tilordne en produktprofil som tilbyr Creative Cloud Alle applikasjoner-planen med lagring, og har PDF Services slått på.
  • Tilordne en Creative Cloud-produktprofil med lagring, og en Document Cloud-produktprofil med lagring (gjelder ikke produkter bare for skrivebord), og PDF Services slått på.

Når prosessen Rediger identitetstype er fullført, mottar sluttbrukeren et e-postvarsel med detaljer om overføring av ressurser.

Som IT-administrator kan du laste ned en statusrapport når ressursoverføringen er fullført for alle brukere som var en del av prosessen Rediger identitet. For å laste ned rapporten gjør du følgende:

1. Gå til Admin Console > Brukere.

2. Klikk på  og velg Eksporter overføringsrapporten til en CSV-fil fra rullegardinlisten.

Rapporten blir nå lastet ned.

I denne rapporten kan du se hvem som har gitt samtykke, hvem som har nektet samtykke, og hvem som ikke har gjort noe ennå. Hvis du vil vite mer om hvilke typer innhold som kan overføres, kan du se Vanlige spørsmål om ressursoverføring.

Merk:

Noen ganger er det ikke mulig å utløse den automatiske ressursoverføringsprosessen for enkelte brukere. Disse brukerne får et varsel om å overføre innholdet sitt manuelt, og blir ikke tatt med i overføringsrapporten.