Den grafikprocessor (GPU), der findes på grafikkort og som en del af display-systemer, er en specialiseret processor, der hurtigt kan udføre kommandoer til bearbejdelse og visning af billeder. GPU-accelereret databehandling giver hurtigere ydeevne i en bred vifte af programmer til design, animation og video.
Det betyder, at du opnår en markant forbedring af ydeevnen: InDesign kører hurtigere og mere jævnt end
nogensinde før.

Systemkrav

Hvis du vil udnytte GPU'ens ydeevne, skal din Mac have mindst 1024 MB VRAM (2 GB anbefales), og computeren skal understøtte OpenGL version 4.0 eller nyere.

Understøttede maskiner

• iMac 4K
  • iMac 5K
  • MacBook Pro Retina
  • Mac Pro tilknyttet en HiDPI-skærm
  • Mac mini tilknyttet en HiDPI-skærm

Sådan kontrollerer du VRAM-værdierne:

• Mac 10.9: Vælg Mac > Om denne Mac > Flere oplysninger (Grafikoplysninger).
  • Mac 10.10, 10.11: Vælg Mac > Om denne Mac (grafikoplysninger).

Du kan finde ud af, om din computer understøtter det krævede OpenGL (4.0 eller nyere), i dette Apple Support-dokument.

Hvad er fordelen ved GPU i InDesign?

HiDPI-skærme er ved at blive standard. Med høje skærmopløsninger bliver det vanskeligt for CPU'en til at håndtere gengivelsen.

Desuden har InDesigns standardskærmydelse altid været sat til Typisk kvalitet. Pga. dette vises de billeder, der er indsat i dokumentet, ikke i deres fulde kvalitet. Dette blev gjort for at sikre optimal ydeevne, når du udfører handlinger såsom zoom, rulning, panorering osv.

Her er det, at GPU'en kommer ind i billedet. Gengivelse på skærme med høj tæthed håndteres bedst af GPU'en. GPU-acceleration gør gengivelsen af dokumenter hurtigere under zoom, rulning og panorering. Med GPU-forbedringer viser InDesign nu billeder i deres fulde kvalitet uden at gå på kompromis med ydeevnen.

Hvis dit system har et kompatibelt GPU-kort, gengiver InDesign dokumentet vha. GPU'en som standard og angiver skærmydelsen til høj kvalitet.

Den forbedrede ydeevne, der opnås ved at bruge GPU'en i InDesign, gør det muligt at bruge funktioner som f.eks. Animeret zoom, der gør zoomhandlinger jævne og animerede. Sådan fungerer den:

Vælg zoomværktøjet (Z), og benyt derefter en af følgende fremgangsmåder:

• Tryk på og hold museknappen nede (langt tryk) for at zoome ind på midten. Tryk på Alternativ, og hold museknappen nede (langt tryk) for at zoome ud.
  • Tryk på markøren, og træk den mod højre for at zoome ind, eller til venstre for at zoome ud.
  • Tryk på Skift for at skifte til zoom-tilstand inden for en markeringsramme.

Aktivér GPU-ydeevnen

Når du har sikret, at computeren opfylder systemkravene til GPU-ydeevnen, skal du følge disse instruktioner for at aktivere funktionen i InDesign.

1. Klik på ikonet for GPU-ydeevnen på programlinjen  for at få vist indstillingerne for GPU-ydeevnen i panelet indstillinger.

2. Markér (for at aktivere) eller fjern markeringen (hvis du vil deaktivere) af afkrydsningsfeltet for GPU-ydeevne, og klik på OK.

Skifte mellem forhåndsvisninger

Når funktionen for GPU-ydeevne er aktiveret, kan du skifte (Ctrl + E) mellem GPU-forhåndsvisning og CPU-forhåndsvisning.

• Hvis du vil skifte til GPU-forhåndsvisning, skal du vælge Vis > GPU-forhåndsvisning.
  • Hvis du vil skifte til CPU-forhåndsvisning, skal du vælge Vis > CPU-forhåndsvisning.
Du kan også skifte mellem GPU skærmversion og skærmversion af Overprint ved hjælp af genvejen Kommando + Alternativ + Skift + Y

Indstillinger for GPU-ydeevne

Du kan ændre indstillingerne for GPU-ydeevnefunktionen i panelet Indstillinger.

GPU-indstillinger
GPU-indstillinger

Ud over at aktivere eller deaktivere GPU ydeevne er her nogle flere indstillinger for GPU-ydeevne, som du kan ændre i panelet Indstillinger:

• Animeret zoom: Marker dette afkrydsningsfelt for at gøre zoomhandlinger jævne og animerede.