Adobe Signin avulla hallinnoijat voivat nopeasti ja helposti lisätä käyttäjiä tiliin.  Voit myös määrittää käyttäjien valtuutustasot, muokata käyttäjäprofiileita sekä aktivoida käyttäjiä ja poistaa käyttäjien aktivointeja.

Huomautus:

Tällä sivulla kuvataan, miten yksittäisiä käyttäjiä voidaan käsitellä.

Jos on sinulla tarve luoda tai muokata suurta määrää käyttäjiä, lue artikkeli Luo tai päivitä joukko käyttäjiä.

Käyttäjien lisääminen tiliin

Lisää käyttäjä tiliin noudattamalla alla olevia ohjeita:

1. Kirjaudu sisään hallinnoijana ja siirry hallintavalikon Käyttäjät-osaan.

2. Napsauta näytön oikeassa yläkulmassa olevaa plusmerkkiä (+).

Katso, kuinka monta aktiivista käyttäjää tilillä on.
  3. Syötä käyttäjän sähköpostiosoite, etunimi ja sukunimi.

Määritä tarvittaessa avattavasta valikosta, mihin käyttäjäryhmään käyttäjä sijoitetaan.

• Jos haluat luoda uuden ryhmän, valitse Luo uusi ryhmä tätä käyttäjää varten -kohta ja nimeä ryhmä.

Valitse Näytä heidän sopimuksensa, jos haluat, että käyttäjien sopimukset jaetaan omalle hallintasivullesi. Tämä jakaminen on yksisuuntaista.

Kun olet varmistanut kaikki tiedot oikeiksi, valitse Tallenna.

2. Create User Gump

Näytön yläreunaan tulee ilmoitus onnistumisesta ja uusi käyttäjä ilmestyy käyttäjäluetteloon.

Käyttäjän valtuutustason muokkaaminen

Adobe Sign -tilin hallinnoijilla on valtuudet nostaa hallinnoimiensa käyttäjien valtuutukset omalle valtuutustasolleen.

Ryhmien hallinnoijat voivat määrittää käyttäjiä saman ryhmän hallinnoijiksi.

Tilin hallinnoijat voivat määrittää

• käyttäjän minkä tahansa tilin ryhmän hallinnoijaksi
  • käyttäjän tilin hallinnoijaksi antaen täydet valtuudet tiliin
  • tilin hallinnoijan tietosuojan hallinnoijaksi.

Kaikilla hallinnoijilla on valtuudet

• sallia käyttäjätunnusten lähettää sopimuksia tai estää se
  • sallia käyttäjätunnusten allekirjoittaa sopimuksia tai estää se.

Voit määrittää käyttäjän valtuutuksen seuraavasti:

1. Kirjaudu sisään hallinnoijana ja siirry hallintavalikon Käyttäjät-osaan.

2. Etsi muokattava käyttäjä nimen tai sähköpostiosoitteen avulla.

3. Napsauta käyttäjän nimeä (hakukentän alla) nähdäksesi saatavilla olevat toiminnot.

4. Valitse vaihtoehto Muokkaa käyttäjää.

edit_a_userid
  5. Määritä halutut käyttäjäasetukset ja valitse Tallenna.

Vaihtoehdot:

• Käyttäjä on tilin ylläpitäjä
    • Käyttäjä on tietosuojasta vastaava hallinnoija.
    • Käyttäjä on ryhmän ylläpitäjä
    • Käyttäjä voi lähettää asiakirjoja
    • Käyttäjä saa allekirjoittaa asiakirjoja
    edit_user_authority

Huomautus:

Tiliin lisättävien (minkä tahansa tyyppisten) hallinnoijien määrällä ei ole ylärajaa (lisenssin rajoissa).

Käyttäjäprofiilin muokkaaminen hallinnoijana

Adobe Sign -tilin hallinnoijilla on valtuudet tehdä tasomuutoksia käyttäjäprofiileihin.

1. Kirjaudu sisään hallinnoijana ja siirry hallintavalikon Käyttäjät-osaan.

2. Etsi muokattava käyttäjä nimen tai sähköpostiosoitteen avulla.

3. Napsauta käyttäjän nimeä (hakukentän alla) nähdäksesi saatavilla olevat toiminnot.

4. Valitse vaihtoehto Muokkaa käyttäjää.

edit_the_userid
  5. Napsauta Muokkaa profiilia -painiketta.

6. Muokkaa arvoja ja valitse Tallenna, kun olet valmis.

edit_user_profile

Huomautus:

Tiliin lisättävien (minkä tahansa tyyppisten) hallinnoijien määrällä ei ole ylärajaa (lisenssin rajoissa).

Virhesanoma: Et voi lisätä sitä sähköpostiosoitetta tilillesi.

Kun olet lisäämässä käyttäjiä Adobe Sign -tiliisi, saatat saada virheilmoituksen ”Et voi lisätä sitä sähköpostiosoitetta tilillesi.”

new_error_message

Virhesanomassa määritetään jompikumpi kahdesta annetun sähköpostiosoitteen ongelmasta:

Sähköpostiosoite on käytössä, mutta käyttäjän tila ei ole Aktiivinen.

1. Kirjaudu sisään hallinnoijana ja siirry hallintavalikon Käyttäjät-osaan.

2. Valitse Lisää asetuksia -kuvake ja sitten Näytä kaikki käyttäjät.

show_all_of_the_users
  3. Etsi käyttäjä nimen tai sähköpostiosoitteen perusteella.

Käyttäjän tila on käyttäjätietueen oikeanpuoleisin arvo.

found_user
  4. Tila määrittää seuraavan vaiheen.

Napsauta käyttäjän nimeä (hakukentän alla) nähdäksesi saatavilla olevat toiminnot. Vain käyttäjän nykyiseen tilaan liittyvät vaihtoehdot näytetään:

• Passiivinen – Napsauta Aktivoi käyttäjä uudelleen -linkkiä.
      • Hallinnoija on poistanut passiiviset käyttäjät erikseen käytöstä.
    • Luotu – Lähetä sähköposti käyttäjälle uudelleen napsauttamalla Lähetä kutsu uudelleen -linkkiä.
      • Luodut käyttäjät on muodollisesti luotu järjestelmään, mutta he eivät vielä ole vaihtaneet salasanaansa.
    • Ei todennettu – Lähetä vahvistussähköposti käyttäjälle uudelleen napsauttamalla Vaihda salasana -linkkiä.
      • Todentamattomat käyttäjät ovat vaihtaneet sähköpostiosoitteensa, mutta he eivät vielä ole vahvistaneet sähköpostiosoitteen muutosta.
    • Odottaa – Napsauta pluskuvaketta (+) ja luo käyttäjä.
      • Odottavat käyttäjät on lisätty sopimusprosesseihin (vastaanottajina tai kopion vastaanottajina), mutta heitä ei ole muodollisesti luotu eikä heille ole annettu valtuutuksen tunnistetietoja.

Adobe Signin toimialueasetukset eivät sisällä käyttäjän sähköpostitoimialuetta.

Jotkin tilit luodaan käyttämällä toimialueen tason suojausta. Kaikilla toimipisteen käyttöoikeuden saaneilla asiakkailla pitäisi olla tämän tyyppinen suojaus, kuten myös SAML:ää käyttävillä asiakkailla.

Toimialueen tason suojaus ei kuitenkaan näy hallintakonsolissa.  Sen pystyy arvioimaan vain asiakastuki tai Customer Success -tiimi taustalla.

Jos ongelmallinen käyttäjä ei ole tililläsi millään tasolla, ongelma liittyy todennäköisesti toimialueen käyttöoikeusongelmaan.  Ota yhteyttä asiakastukeen tai omaan Customer Success -vastaavaasi, jos sinulla on sellainen.

Anna tilin järjestelmänvalvojana käyttämäsi sähköpostiosoite ja lisättävän käyttäjän sähköpostiosoite.

Huomautus:

Toimialueen omistajuuden varaaminen on selkeä prosessi, mutta se vie aikaa.  Jos uskot, että sinulla on toimialueeseen liittyviä ongelmia, tai haluat ennakoivasti estää niiden ilmenemisen, aloita varausprosessi hyvissä ajoin.

Käyttäjän poistaminen käytöstä (Passiivinen-tila)

Tilin ylläpitäjä voi määrittää tilillä olevan käyttäjän pois käytöstä.  Käytöstä poistetulla käyttäjätunnuksella ei pysty kirjautumaan sisään, lähettämään tai allekirjoittamaan dokumentteja, eikä se vie käyttäjäpaikkaa tililtä.

Kun käyttäjät poistuvat organisaatiostasi, poista käytöstä heidän käyttäjätunnuksensa Adobe Signin ylläpitokonsolissa, jotta kirjautumista ei käytetä luvattomasti.

Käyttäjätunnuksen poistaminen käytöstä estää kaikki kirjautumiset, mutta se ei peru mitään kesken olevia sopimuksia tai muulla tavoin vaikuta niihin.  Kaikki käyttäjätunnuksen tapahtumat suoritetaan normaalisti.  Käytöstäpoisto on pelkästään turvatoimi, joka koskee kirjautumista ja muuta käyttöä.

Ei-aktiiviset käyttäjät voidaan myös ottaa uudelleen käyttöön milloin tahansa, eikä käyttäjätunnukselle aiheudu siitä haittaa.  Käyttäjän on kuitenkin palautettava salasanansa käyttäen kirjautumissivun Unohdin salasanani -linkkiä.

Tilin ylläpitäjät voivat poistaa käyttäjiä käytöstä milloin tahansa.  Ryhmien ylläpitäjät voivat poistaa käyttäjiä käytöstä, jos heille on annettu oikeus käyttäjien lisäämiseen.

Poista käyttäjä käytöstä seuraavasti:

1. Kirjaudu sisään hallinnoijana ja siirry hallintavalikon Käyttäjät-osaan.

2. Etsi käytöstä poistettavan käyttäjän sähköpostiosoite.

3. Napsauta käyttäjän nimeä (hakukentän alla) nähdäksesi saatavilla olevat toiminnot.

4. Valitse vaihtoehdoista Deaktivoi käyttäjä.

deactivate_a_userid
  5. Kun olet valinnut Deaktivoi käyttäjä, näkyviin tulee vahvistussivu.  Vahvistusteksti täsmentää, että käyttäjä ei voi enää tämän jälkeen kirjautua sisään eikä lähettää tai allekirjoittaa sopimuksia. Käyttäjää ei enää myöskään lasketa lisenssisi paikkojen enimmäismäärään.

Sinulta kysytään myös, haluatko nähdä kaikki käytöstä poistetun tilin sopimukset.  Tämä valinta on saatavilla vain, jos tilin jakaminen on käytössä.

Jos merkitset tämän ruudun, käyttöön otetaan yksisuuntainen jakaminen, jossa käytöstä poistetun käyttäjän kaikki sopimukset näkyvät omassa Hallinta-välilehdessäsi.  Voit peruuttaa tämän jakamisen milloin tahansa.

Valitse Kyllä.

deactivate_confirmation

Varoitus:

Käyttäjätunnukset, jotka on merkitty passiivisiksi, eivät voi käyttää ollenkaan Adobe Signia.

Tämä koskee myös sopimusten allekirjoittamista.

Käyttäjän aktivoiminen uudelleen

Passiiviset käyttäjätunnukset on mahdollista aktivoida uudelleen ja palauttaa normaalikäyttöön.

Käyttäjän aktivoiminen uudelleen ei vaikuta kyseiseen käyttäjätunnukseen liittyvien sopimusten tilaan.

Vain tilin ylläpitäjä voi ottaa uudelleen käyttöön käyttäjätunnuksen. Tämä edellyttää, että käyttäjäpaikka on saatavilla. Kaikilla tilin ylläpitäjillä on oikeus ottaa käyttäjiä uudelleen käyttöön. Tämä koskee myös niitä ryhmän ylläpitäjiä, joille tilin ylläpitäjät ovat antaneet oikeuden käyttäjien lisäämiseen.

Käyttäjätunnuksen aktivoiminen uudelleen:

1. Kirjaudu sisään hallinnoijana ja siirry hallintavalikon Käyttäjät-osaan.

2. Napsauta Lisää asetuksia -kuvaketta ja valitse Näytä kaikki käyttäjät.

show_all_users
  3. Etsi uudelleen aktivoitava käyttäjä sähköpostiosoitteen avulla.

4. Napsauta käyttäjän nimeä (hakukentän alla) nähdäksesi saatavilla olevat toiminnot.

5. Valitse vaihtoehto Aktivoi käyttäjä uudelleen. Käyttäjä näkyy aktiivisena käyttäjänä käyttäjäluettelossa.

reactivate_user

Huomautus:

Uudelleen aktivoidun käyttäjän salasana on vanhentunut eikä hän voi kirjautua sisään.

Kun käyttäjä aktivoidaan uudelleen, hänelle lähetetään Vaihda salasana -sähköposti.

Kun käyttäjä on vaihtanut salasanansa, hän voi kirjautua sisään normaalisti. Hänellä on täydet käyttöoikeudet kaikkiin sopimuksiin, kirjastomalleihin ja verkkolomakkeisiin, joita hän on voinut käyttää aikaisemmin.