Översikt

Med penselverktyget (B) i Adobe Animate kan du definiera en anpassad pensel genom att ange parametrar som form och vinkel. Du kan skapa naturliga teckningar i projekt genom att anpassa en pensel efter dina behov. Du kan välja, redigera och skapa en anpassad pensel i Animate med egenskapsinspektören när penselverktyget är valt i verktygslådan.

Välja en anpassad pensel

Som standard tillhandahåller penselverktyget flera penslar med anpassade former och åtta förinställda storlekar för att passa olika behov. Du kan visa flera penselformer när du väljer penselverktyget i verktygslådan och i inställningen Pensel i egenskapsinspektören.

Du kan välja en pensel i listrutan Pensel och börja rita på scenen.

Nya penselstorlekar

Animate har en rad olika penselstorlekar med bättre kontroll och följande förbättringar:

• Nya penselstorlekar inom intervallet 1-200 pixlar
  • Direktförhandsvisning när du justerar penselstorlekar
  • Pensel- och suddgummimarkörerna använder konturvyn och hindrar ingenting när du ritar tillsammans med andra teckningar
  • Penselinställningar som senast använda penselstorlek, form och läge lagras i minnet över Animate-sessioner
  • Förbättrad ritningsupplevelse, speciellt för kortare penseldrag
Erasor tool Cursor Outline
Suddgummi: markörkontur

Reglage för penselstorlek
Reglage för penselstorlek

Reglage för penselstorlek – direktförhandsvisning
Reglage för penselstorlek – direktförhandsvisning
New Brush Cursors
Nya penselmarkörer

Utjämningsalternativ i penselverktyget

I Animate har utjämningsfaktorn ändrats från en textruta med ett intervall på 0–100 till ett reglage med intervallet lågt till högt med 5 steg.

Utjämning
Utjämning

Skapa en anpassad pensel

Du kan skapa anpassade penslar med egna värden för storlek, vinkel och jämnhet på följande sätt:

1. Klicka på penselverktyget (B) i verktygslådan och klicka på knappen Ny fil bredvid inställningen Pensel i egenskapsinspektören.
Lägg till anpassad pensel
Lägg till anpassad pensel
  1. Välj en form och ange procenttal för vinkel och jämnhet i dialogrutan Alternativ för spets. Du kan visa en förhandsgranskning av penseln när du anger parametrarna.
Alternativ för spets
Alternativ för spets
  1. Klicka på OK. Den nya penseln anges som standardpensel för det aktuella dokumentet i egenskapsinspektören.

Ändra storlek och zooma penselstorlekar

Du kan använda kryssrutan Zoomstorlek med scen för att skala penselstorleken proportionellt med scenens varierande zoomnivå. Du kan även rita och samtidigt justera till en zoomnivå.

Inaktivera kryssrutan Zoomstorlek med scen i egenskapsinspektören för penslar när du vill återställa penslarnas tidigare standardbeteende.

Du kan ändra storlek på penseln genom att ändra alternativet Storlek.

Använd storleksreglaget när du vill ändra storlek på penseln. Du kan förhandsgranska och redigera värdet för penselstorleken bredvid reglaget.

Penselstorlek
Penselstorlek

Redigera en anpassad pensel

Du kan ändra egenskaperna för en anpassad pensel som du skapat på följande sätt:
  1. Klicka på knappen med en pennikon bredvid penselalternativen i egenskapsinspektören när du vill välja en anpassad pensel som ska ändras.
Redigera anpassad pensel
Redigera anpassad pensel
  1. Ändra egenskaper som form, vinkel och jämnhet i dialogrutan Alternativ för spets och klicka sedan på OK.
Redigera alternativ för spets
Redigera alternativ för spets

Obs!

Du kan bara redigera penslar som du själva har skapat. Du kan inte ändra egenskaperna för standardpenslar.

Ta bort en anpassad pensel

1. Välj Pensel (B) i verktygslådan när du vill ta bort en anpassad pensel som du har skapat. Välj den anpassade penseln som du vill ta bort i Fyllning och linje i egenskapsinspektören.
  2. Klicka på den knappen Ta bort-knapp som är aktiverad. Den markerade anpassade penseln tas bort från listan.
Ta bort anpassad pensel
Ta bort anpassad pensel

Obs!

Du kan bara ta bort penslar som du själv har skapat. Du kan inte ta bort standardpenslar.

Synkronisera anpassade penslar med molnet

Du kan synkronisera anpassade penslar som du skapat med molnet via inställningarna för Animate. Det gör du genom att gå till Redigera > Inställningar i Windows eller Animate > Inställningar på Mac. Alternativet att synkronisera anpassade penslar i avsnittet Synkronisera inställningar visas nedan:

Obs!

Den här funktionen finns bara i Animate 18.0 och tidigare versioner.

flashpro-custombrush-05