Om du köpt fristående planer eller paketplaner som har Adobe Sign – Storföretag eller Adobe Sign – Företag kan du använda Adobe Admin Console för att hantera användare (och deras identiteter), produkter och berättiganden som är kopplade till användarna och produkterna. Du kan också utse flera administratörer som kan hjälpa dig att hantera organisationen eller funktionsbeteenden i Document Cloud-produkter och -tjänster. Till exempel kan du utse en specifik funktionsadministratör till att hantera beteendet i Adobe Sign. Mer information finns i Hantera administratörer.

Komma igång

En användare måste ha rättigheter både som systemadministratör och Adobe Sign-licenstagare i Admin Console för att kunna administrera och konfigurera Adobe Sign-funktioner för organisationen. Det här steget är nödvändigt för att skapa den förste Sign-kontoadministratören.

1. Gå till AnvändareAdmin Console.

På sidan Användare visas alla användare i din organisation.

2. Om du vill se information om en användare klickar du på användarens namn.

3. Kontrollera att produktprofilen som innehåller Adobe Sign visas i avsnittet Produkter och att användaren är systemadministratör.

Användarinformation
  4. Om du vill kontrollera att användaren ingår i produktprofilen som innehåller Adobe Sign, går du till Produkter.

I sidlisten visas listan med alla Adobe-produktplaner som du är administratör för.

5. Välj önskad Document Cloud-produkt.

Alla produktprofiler som är kopplade till produkten visas.

6. Om du vill vara säker på att tjänsten Adobe Sign är aktiverad i produktprofilen klickar du på Information och kontrollerar de inkluderade tjänsterna.

Inkluderade tjänster
  7. Om du vill visa information för en produktprofil klickar du på dess namn.

En lista över de användare som ingår i produktprofilen visas.

8. Se till att användaren som du vill ska administrera Adobe Sign för din organisation finns med på listan.

Åtkomst till administrering i Adobe Sign

Du kommer åt administreringen i Adobe Sign på två sätt:

• Gå till Översikt i Admin Console. Klicka på Hantera Adobe Sign från administrationskortet för Adobe Sign.

En ny flik i webbläsaren öppnas och du loggas automatiskt in på administrationskonsolen för Adobe Sign.

Adobe Sign

Du omdirigeras till Adobe Sign-administration på en ny flik i webbläsaren.

• Gå till Adobe Sign-administration och logga in med dina administratörsuppgifter.

Lägga till Adobe Sign-administratörer

Det finns två sätt att lägga till Adobe Sign-administratörer.

1. Ge användaren en Adobe Sign-licens. Ge dessutom systemadministratörsrättigheter till användaren enligt stegen i avsnittet Komma igång.
  2. Använd adminportalen för Adobe Sign och följ stegen nedan:
  1. Gå till Användarlista i Adobe Sign där en fullständig lista över användare som ingår i berättigandet för produkten visas.

2. Markera en användare och klicka sedan på Redigera användare.

3. Aktivera eller inaktivera inställningar för kontoadministratören eller produktadministratören.

4. Klicka på Spara.

Välj Redigera användare och klicka sedan på Spara

Återkalla administratörsrättigheter för Adobe Sign

Om en Adobe Sign-administratör har fått administrationsbehörighet via Adobe Admin Console kan du göra något av följande om du vill återkalla Adobe Sign-administratörsrättigheterna för användaren.

• I avsnittet Användare på Admin Console tar du bort administratörsberättigandet på panelen Produkter och behörigheter. Ta sedan även bort användarens Adobe Sign-administrationsrättigheter i administrationsportalen för Adobe Sign. Användaren kan fortfarande använda Adobe Sign men har inte Adobe Sign-administrationsrättigheter.
  • Gå till Produkter eller Användare på Admin Console och ta bort användaren från den produktgrupp som har ett berättigande för ”Document Cloud for enterprise” eller ”Document Cloud for business”. Användaren kan inte använda Adobe Sign och har därför inte funktionsadministrationsrättigheter.

Obs!

Om Adobe Sign-administratören fick administrationsrättigheter via administrationsområdet i Adobe Sign kan du återkalla behörigheterna genom att inaktivera användarinställningarna för kontoadministratören eller gruppadministratören.

Transaktionsåtgång och rapporter

Du kan även köpa transaktionsbaserade Adobe Sign-erbjudanden och hantera dem via Admin Console. Till transaktioner räknas åtgärder som att skicka ett avtal, överföra ett dokument till biblioteket, redigera ett biblioteksdokument och skapa en widget.

Följ stegen nedan för att kontrollera transaktionsåtgången för Adobe Sign och köra detaljerade användningsrapporter.

1. Gå till ÖversiktAdmin Console och hitta Adobe Sign-kortet.

På kortet visas detaljerade värden om licenser och transaktioner, beroende på vilken typ av Adobe Sign-lösning som din organisation har köpt. Om ni köpt ett transaktionsbaserat Adobe Sign-erbjudande visas antalet transaktioner som din organisation köpt på Adobe Sign-kortet.

Adobe Sign-kort
  2. Klicka på Hantera Adobe Sign.

Webbappen för Sign öppnas. Logga in med dina uppgifter om du inte redan är inloggad.

3. Gå till Rapporter och klicka på Skapa ny rapport.

Skapa ny rapport
  4. Justera filtervärdena och klicka påKör rapport för att få detaljerade förbrukningsrapporter.

Kör rapport
  5. En visuell rapport visas. Du kan exportera rapporten i CSV-format genom att klicka på Exportera rapportdata.

Obs!

Vissa diagram är inte tillgängliga för andra språk än engelska.

Rapportdata