Adobe-mallar är redan färdiga paket för namngiven användarlicensiering som du kan hämta på fliken Paket i Admin Console. De är antingen fristående programpaket eller samlingspaket som skapats av Adobe. Paketen skapas utifrån standardinställningar. Du kan välja att hämta paket som baseras på de tillgängliga Adobe-mallarna. Du kan också använda de tillgängliga mallarna som standard för att skapa paket.

Fristående programpaket innehåller även paket med bara Creative Cloud-datorprogrammet, som gör att du kan installera Creative Cloud-datorprogrammet.

Visa Adobe-mallar

1. Logga in på Admin Console och gå till Paket > Adobe-mallar.

Listan med tillgängliga paket som baseras på Adobe-mallar visas.

Adobe-mallar
  2. Använd söktextrutan för att filtrera mallarna efter paketnamn.

3. Som standard visas tio paket på varje sida i listan med paket.

Du kan ändra antalet paket som visas på en sida genom att välja antal i listrutan nere till höger i paketlistan.

4. Om du vill se sammanfattningen för ett paket klickar du på paketnamnet.

Paketsammanfattningen visas i sidopanelen med information.

Adobe-mallinformation

Hämta paket som baseras på Adobe-mallar

Om du vill distribuera ett paket som baseras på en Adobe-mall måste du skapa och sedan hämta paketet.

1. Klicka var som helst på ett pakets rad i paketlistan om du vill hämta ett paket.

2. Klicka på Hämta i sidopanelen med information.

3. Du dirigeras till sidan Paket. När paketskapandet är klart hämtas paketet till datorn.

4. Om du vill hämta paketet vid ett senare tillfälle, klickar du på paketnamnet i paketlistan och klickar sedan på Hämta i sidopanelen med information.

Anpassa och hämta paket som baseras på Adobe-mallar

En Adobe-mall ger dig de standardprogram och -konfigurationer som definierats i mallen. När du skapar ett paket kan du välja att skapa paketet från början. Eller så kan du ta den Adobe-mall som mest liknar dina krav och använda den som utgångspunkt.

Obs!

När du anpassar en mall kan du lägga till produkter som ingår i Creative Cloud eller Document Cloud. Du kan även lägga till produkter, till exempel Adobe Captivate och Presenter, som inte ingår i någon av Cloud-sviterna.

1. Klicka var som helst på paketets rad i paketlistan om du vill anpassa ett paket som baseras på en Adobe-mall.

2. Klicka på Anpassa i den högra rutan.

Obs!

Mallen som du anpassar med produkter, till exempel Adobe Captivate och Presenter, som inte ingår i Creative Cloud eller Document Cloud, har inte alla de anpassningsalternativ som är tillgängliga i en mall som innehåller Creative Cloud-program.

3. Välj önskade alternativ på skärmen Konfigurera:

Använd OS-språkversion: Välj det här om du vill skapa ett paket som distribueras på klientdatorns operativsystemspråk. I så fall är OS-språket det standardspråk som paketet distribueras på.

Visa appanel: Visa/dölj panelen Apps i Creative Cloud-datorprogram för slutanvändare. Om du aktiverar/inaktiverar panelen Apps automatiskt, aktiveras/inaktiveras uppdateringarna på klientdatorerna. Endast tillgängligt för Creative Cloud- och Document Cloud-program.

Tillåt icke-administratörer att uppdatera och installera appar: Tillåter slutanvändare som inte har administratörsbehörighet att installera och hantera sina program och uppdateringar via självbetjäning. Endast tillgängligt för Creative Cloud- och Document Cloud-program.

Aktivera Remote Update Manager: Välj det här alternativet om du vill aktivera användning av Remote Update Manager. Du kan använda Adobe Remote Update Manager för att fjärrköra uppdateringsprogrammet på klientdatorn, vilket ger fördelen att programmet körs med administratörsbehörighet. Mer information finns i Remote Update Manager.

Skapa en mapp för tillägg och ta med kommandoradsverktyget för Extension Manager: Skapa en undermapp i din paketmapp som du kan använda för att ta med tillägg som behöver installeras tillsammans med paketet. Mer information finns i Hantera tillägg i paket

Dirigera om till intern uppdateringsserver: Dirigera om alla uppdateringar för det här paketet till en intern uppdateringsserver. Information för den interna servern anges i en XML för åsidosättning på fliken Paket > Inställningar i Admin Console. Mer information finns i avsnittet Inställningar i artikeln Paketera program via Admin Console.

Installera i standardkatalog: Installera apparna i paketet i en egen katalog. Katalogen definieras på fliken Paket > Inställningar i Admin Console. Mer information finns i avsnittet Inställningar i artikeln Paketera program via Admin Console. Endast tillgängligt för Creative Cloud- och Document Cloud-program.

Inaktivera filsynkronisering: (Endast tillgängligt för utbildningsinstitutioner) Stänger av automatisk filsynkronisering till klientdatorer. Alternativet är praktiskt när du installerar paket i en testmiljö där du vill inaktivera filsynkronisering. Endast tillgängligt för Creative Cloud- och Document Cloud-program.

4. Klicka på Nästa när du är klar.

På skärmen Välj program kan du lägga till eller ta bort program som definierats i Adobe-mallen.

Välj program
  5. När du har valt de program som ska ingå i paketet klickar du på Nästa.

6. På skärmen Slutför anger du ett namn för det paket som du skapar.

Du kan också förhandsvisa paketets konfiguration och de program som anpassats innan du skapar paketet.

7. Du dirigeras tillbaka till sidan Paket. När paketskapandet är klart hämtas paketet till datorn.

8. Om du vill hämta paketet vid ett senare tillfälle klickar du var som helst på paketets rad i paketlistan och klickar sedan på Hämta i sidopanelen med information.

Obs!

Om du skapar ett paket som innehåller Captivate 2017 eller Presenter (alla versioner) måste du först avinstallera dessa produktversioner på slutanvändardatorerna innan du distribuerar detta paket.