Lär dig skapa användargrupper för Adobe Asset Link.

Innan du kan använda Adobe Asset Link måste du skapa en unik användargrupp med de användare du valt ut i Adobe Admin Console. Användarna som läggs till i gruppen måste ha Enterprise ID eller Federated ID.

Se till att alla användare har tillgång till en Creative Cloud for enterprise-plan som stöds och omfattar lagring och tjänster. Du kan utföra den här uppgiften om du har någon av följande roller tilldelad i Adobe Admin Console.

• Systemadministratör
  • Produktadministratör
  • Produktprofiladministratör

Gör följande för att konfigurera användargrupper i Adobe Admin Console:

1. Gå till Användare AnvändareAdobe Admin Console.

2. Lägg till användarna i din organisation i Adobe Admin Console om de inte redan är tillagda. Alla användare måste ha konton av typen Enterprise ID eller Federated ID.

Obs!

Om det finns flera organisations-ID:n ser du till att använda ID:t för Creative Cloud.

3. Skapa en användargrupp med användarna.

Skriv upp namnet på användargruppen. Du behöver det för att kunna mappa grupper till Adobe Experience Manager (AEM).

4. När du jobbar i Adobe Admin Console visar URL:en ditt organisations-ID (t.ex. 1234567890ABCDEF1234567891@AdobeOrg).

Skriv upp detta ID. Det behövs för att kunna länka AEM till rätt Adobe Identity Management System (IMS).