Typekit har bytt namn till Adobe Fonts och ingår nu i Creative Cloud och andra prenumerationer. Mer information.

Vanliga frågor om Adobe® Creative Cloud™ Packager besvaras nedan.

Vad är Creative Cloud Packager?

Creative Cloud Packager är ett verktyg som hjälper administratörer att paketera alla Creative Cloud-program och -uppdateringar, eller anpassade undergrupper. Creative Cloud Packager säkrar versionsparitet över alla datorer, vilket ger lägre supportkostnader och minskar nätverksbelastningen.

Med Creative Cloud Packager kan du, IT-administratören, styra hur Creative Cloud-program (och funktionsuppdateringar) installeras. Med centraliserad distribution får alla samma version av programvaran, vilket minskar supportkostnaderna. Centraliserad distribution förebygger också nätverksstockning eftersom samma bitar inte hämtas av flera användare samtidigt längre.

Du kan skräddarsy Creative Cloud-paketen efter dina medarbetares behov. Du kan till exempel paketera Photoshop, Illustrator och InDesign för vissa teammedlemmar och sedan tillhandahålla produktionsverktyg för video åt andra. I takt med att teamet växer och utvecklas kan olika paket skapas och distribueras för att säkerställa att teammedlemmarna alltid har de verktyg de behöver. Du kan välja 32-bitars eller 64-bitarsversioner av programmen och ange avancerade konfigurationsalternativ för bättre kontroll.

Creative Cloud Packager har ett lättanvänt gränssnitt som gör det enkelt att skapa ett distributionspaket. De paket som skapas av Creative Cloud Packager är i välbekanta branschstandardformat (MSI i Windows, PKG i Mac OS) som är kompatibla med välkända distributionslösningar inom branschen, till exempel SSCM och ARD.

Mer information finns i hjälpdokumentationen.

Var hämtar jag Creative Cloud Packager?

Hämta Creative Cloud Packager:

• Om du använder Creative Cloud for teams hämtar du Adobe Creative Cloud Packager från teamadministratörsportalen på Adobe Creative Cloud.
  • Om du använder Creative Cloud for enterprise, för myndigheter eller för utbildning hämtar du Adobe Creative Cloud Packager från Adobes licenswebbplats (LWS) eller Admin Console. Du hämtar även din licensnyckel för företagsanvändare från LWS.

Vilka program paketeras med Creative Cloud Packager?

Alla Creative Cloud- och Digital Publishing Suite-program kan paketeras.

Kan jag redigera ett befintligt paket?

Nej. Redigeringspaket för Creative Cloud Packager 1.9.5 stöds inte.

Kan jag använda Creative Cloud Packager för att paketera och installera Business Catalyst och Adobe Fonts åt mina användare?

Nej. Business Catalyst och Adobe Fonts är tjänster som inte kräver installation av ett datorprogram. Dina användare har tillgång till Business Catalyst och Adobe Fonts från webbplatsen creative.adobe.com.

Kan jag skapa anpassade paket för mina användare?

Ja, du kan välja vilka program och komponenter som du vill installera från den produkt du packar. Du kan också skapa flera paket där du enkelt hanterar vem som har vilka program. När du paketerar produkter för Windows kan du välja mellan 32-bitars eller 64-bitarsversioner av programmen. Mer information finns i Skapa paket.

Installerar Creative Cloud Packager programmen?

Creative Cloud Packager utför ingen installation, i stället skapar det ett distributionspaket som i förväg registrerar de installationsval som en IT-administratör gör. När du skapar ett paket med Creative Cloud Packager hämtar du programmen med uppdateringar, konfigurerar produktalternativen och skapar ett paket i de interna installationsformaten (MSI eller PKG).

Stöder Creative Cloud Packager fysiska media (till exempel en DVD-skiva), i stället för att hämta program i molnet?

Ja, Creative Cloud Packager stöder fysiska media. Mer information finns i Viktig information om fysiska media.

Är det bättre att jag använder Creative Cloud Packager än att jag låter användarna själva installera Creative Cloud for teams?

Det är upp till dig och ditt företags distributionspolicyer för programvara. Företag med låsta IT-miljöer föredrar säkert Creative Cloud Packager. Fördelarna är till exempel bättre kontroll, möjlighet att skapa anpassade paket, samt möjlighet att välja installationsalternativ som kanske inte är tillgängliga för användare vid direkt programinstallation. Det är även möjligt att använda Creative Cloud Packager för att bara hämta program och distribuera dessa till dina system. Det innebär att varje dator inte hämtar samma bitar flera gånger och därigenom belastar nätverket i onödan. När programmen finns på användarnas datorer kan de själva hantera dem som de vill, förutsatt att de har behörighet att göra det.

Jag använder för närvarande AAMEE för att packa Creative Cloud for teams – hur gör jag nu?

Creative Cloud Packager bör användas i stället för AAMEE för att packa Creative Cloud-program. Du behöver bara logga in på creative.adobe.com för att kunna använda Creative Cloud Packager. På högra sidan av navigeringsfältet i Admin Console finns en länk dit. Mer information finns i Skapa paket.

Vad är skillnaden mellan AAMEE och Creative Cloud Packager?

Det finns två viktiga skillnader. Med Creative Cloud Packager kan du hämta Creative Cloud-programmen direkt från molnet (i stället för att hänvisa till lokala, tidigare hämtade media från LWS eller fysiska diskar). Med Creative Cloud Packager kommer du också att kunna hämta funktionsuppdateringar, vilket ger dig bättre kontroll.

Kan jag ha AAMEE och Creative Cloud Packager på samma dator?

Ja, du kan ha både AAMEE och Creative Cloud Packager på samma dator. Du bör emellertid inte ha några andra Adobe-produkter installerade på datorn som du använder för att skapa paket.

Om mina användare har kontroll över sina datorer (vår IT-miljö är inte låst), kan de då installera uppdateringar av Creative Cloud-programmen själva, eller styr jag uppdateringarna?

Om du markerar alternativet från Creative Cloud Packager-inställningarna för att inaktivera uppdateringar, blir Adobe Application Manager som uppdaterar programmen inte tillgänglig för slutanvändarna. Du kan då paketera uppdateringar med Creative Cloud Packager och därmed få kontroll över uppdateringsdistributionen. Mer information finns i Skapa paket.

Vilka verktyg för företagsdistribution fungerar ihop med Creative Cloud Packager?

Creative Cloud Packager skapar paket som fungerar med alla vanliga distributionslösningar, till exempel SCCM, ARD, JAMF Casper, Absolute Manage och LANDesk.

Hur gör jag om jag vill att mina användare själva ska kunna hämta Creative Cloud-program?

Adobe ger kunden valfrihet när det gäller distribution av Creative Cloud. Du kan antingen distribuera centralt i hela organisationen med Creative Cloud Packager, eller tillåta användarna att själva hämta programvaran med hjälp av Creative Cloud-datorprogrammet.

Hur gör jag om jag behöver hjälp med Creative Cloud Packager?

Du kan hitta hjälp om Creative Cloud Packager i hjälpdokumentationen. Du kan även hitta hjälp i hjälpforumen eller kontakta Kundtjänst.

Kan jag välja vilka Visual C++ Runtime-versioner som ska installeras på slutanvändarnas datorer när ett paket distribueras?

När ett paket som skapats med Creative Cloud Packager distribueras på slutanvändarnas datorer så installeras alla tillgängliga Visual C++ Runtime-versioner tillsammans med produkterna i paketet. Företagsadministratörer kan emellertid välja vilka Runtime-versioner som ska installeras på slutanvändarnas datorer när ett paket distribueras.