Hitta kända problem och begränsningar i den senaste versionen av InDesign CC.

Innehållsmedveten passning

• När du placerar en resurs i ett InDesign-dokument och väljer ramjusteringsalternativet Innehållsmedveten passning, kraschar InDesign. Detta sker om maskinens GPU-drivrutin är avaktiverad. För att lösa problemet ska du aktivera maskinens GPU-drivrutin.
  • När du placerar en bild kan du ignorera alternativet Innehållsmedveten passning genom att klicka direkt på dokumentet med en laddad placeringsmarkör utan att skapa en ram.

Justera layout

• Värdena för ramens rutnätsstorlek, Char Aki, och Line Aki justeras inkorrekt när sidans storlek ändras i dialogrutan Justera layout och inställningen Justera teckenstorlek är aktiverad.
  • Ramrutnät i sammankopplade ramar förstoras oproportionerligt i jämförelse med sidan när sidans storlek ändras i dialogrutan Justera layout och inställningen Justera teckenstorlek är aktiverad.
  • [Mac] Effekter som tillämpats på textinnehåll justeras inte med Justera layout.
  • Grafikceller med grafik som Klistrats in visas inte längre det grafiska innehållet efter att Justera layout använts.

Egenskapspanelen

• Inget varningsmeddelande visas när man reducerar antalet sidor med objekt i Egenskapspanelen.
  • När popup-fönstret Färg från Egenskapspanelen är i utökat läge, så kan dialogrutan som öppnas när man utför vissa handlingar gömmas bakom popup-fönstret Färg.

Importera PDF-kommentarer

• PDF-kommentarer som lagts till i Acrobat Reader på iOS eller Android eller i Apple Preview importeras inte till InDesign.
  • När du skalar ett objekt som har en kommentar som inte är en textkommentar flyttas kommentaren till ett annat ställe eller försvinner.
  • I följande situationer mappas inte textkommentarerna till texten och markeras som omappade:
    • Kommentarer på text som ligger utanför en textram
    • Kommentarer på text i versaler
    • Kommentarer på objekt på mallsidan
  • Infoga text-kommentarer förskjuts med några tecken i MENA-dokument.
  • Textkommentarer sammanfogas med andra ritningar på texten, vilket kan göra att kommentarerna göms eller inte visas korrekt.
  • Kommentarer som importerats till ett IDML-dokument kan inte mappas.
  • Infoga text-kommentarer i slutet av stycket mappas inte på rätt ställe.
  • När man försöker dra ett objekt genom att klicka på anteckningen så dras anteckningen till ett annat ställe.

Teckensnitt

• När du markerar en font som favorit på fonts.adobe.com tar det lång tid innan ändringarna visas i filtret Favoriter på fliken Hitta mer i Teckenpanelen (Fönster > Typer & Tabeller > Tecken).
  • [Mac] Följande felmeddelande visas när man skapar en kontur för teckensnittet Apple Color Emoji:
    Välj en eller flera tecken som kan konverteras till konturer.