Installera plugin-program

Plugin-programmen för InDesign är program utvecklade av Adobe, och andra programvaruutvecklare i samarbete med Adobe, vars syfte är att lägga till funktioner till Adobes programvara. Ett antal olika plugin-program som används för att importera, exportera, automatisera och skapa specialeffekter installeras automatiskt i mappen för plugin-program. De flesta funktioner som finns i InDesign tillhandahålls med hjälp av plugin-program.

När du har installerat ett plugin-program visas det som alternativ på menyer, i dialogrutor och på paneler.

1. Om det finns ett installationsprogram kan du använda det till att installera plugin-programmet. Medföljer det inget installationsprogram drar du en kopia av plugin-programmet till mappen för plugin-program, i InDesigns programmapp.
  2. Följ eventuella installationsanvisningar som medföljer plugin-programmet.

Obs!

Du kan använda alla kommersiella plugin-program som har utvecklats för användning med InDesign. Adobes tekniska support kan hjälpa dig identifiera problem som kan uppstå vid användning av olika plugin-program, men om det framgår att problemet är direkt relaterat till ett plugin-program som utvecklats av ett annat företag måste du vända dig till det företaget om du vill få ytterligare support.

Konfigurera plugin-program med Extension Manager

Använd Extension Manager om du vill inspektera och anpassa de installerade plugin-programmen. Du kan till exempel visa detaljerad information om installerade plugin-program, skapa anpassade plugin-program för olika arbetsuppgifter eller arbetsgrupper och isolera plugin-program när du felsöker problem. Du kan även inaktivera plugin-program.

1. Välj Hjälp > Hantera tillägg (Windows) eller InDesign > Hantera tillägg (Mac OS)

Om du vill ha mer information om hur du använder Extension Manager klickar du på Hjälp i Extension Manager.

Integrering med Creative Cloud Add-ons via menyn Sök Add-ons

Du kan söka efter och installera plugin-program, tillägg med mera för Adobe InDesign och andra produkter från webbplatsen Adobe Add-ons.

• Om du vill lägga till plugin-program i InDesign väljer du Fönster > Sök Add-ons. En del Add-ons är kostnadsfria men andra måste du betala för. Alla plugin-program som du installerat/skaffat från appen Creative Cloud för InDesign synkroniseras till InDesign via det här arbetsflödet. Du dirigeras till webbsidan Sök Add-ons.
  • Dessa Add-ons visas sedan i Fönster > Tillägg. De visas också under hämtningsbara filer och på den plats där Add-ons beskrivs. Om du vill se de Add-ons som du har hämtat går du till webbsidan Sök Add-ons. Till vänster på sidan finns ett alternativ där du kan visa dina Add-ons. Här visas även vilka produkter och versioner som har stöd för dessa Add-ons.

När filsynkronisering är aktiverat synkroniseras Sök Add-ons till Creative Cloud-kontot.