Lär dig granska ett delat InDesign-dokument.

InDesign innehåller intuitiva kommentarsverktyg som intressenter kan använda till sin feedback. Som intressent kan du granska det delade dokumentet när du får

• en privat länk via en Creative Cloud-avisering och ett e-postmeddelande
  • en offentlig länk via någon av kommunikationskanalerna.

Här är en behändig visuell referens till hur du granskar ett delat InDesign-dokument.

Fäst ett stift
Referens för granskning av delade dokument
A. Stift Använd stiftet för att fästa eller flytta kommentarer och markera specifika objekt i designen.
B. Markera text  Välj text i dokumentet och klicka på det här verktyget för att markera texten.
C. Genomstruken text Välj text i dokumentet och klicka på det här verktyget för att göra texten genomstruken.
D. Ersätt text Välj det avsnitt i dokumentet där du vill ersätta text, klicka på det här verktyget och börja lägga till innehållet.
E. Ritverktyg Markera anteckningar i fritt format med hjälp av färger.
F. @-omnämnanden  Använd för att nämna en användare när du lägger till kommentarer. Om du använder det här alternativet får den omnämnda granskaren ett meddelande via e-post och i Creative Cloud-programmet. När du klickar på meddelandet får du tillgång till det refererade kommentarsavsnittet i designen.

Innan du går vidare

Innan du börjar kommentera ett delat dokument bör du uppdatera webbläsarfönstret så att du ser de senaste ändringarna av designen.

Lägg till kommentarer

När du har fått ett InDesign-dokument öppnar du det i en webbläsare och använder nål- eller ritverktyg för att ge formgivaren feedback. När du jobbar med en offentlig länk kan du också svara som gäst om du väljer att göra det.

Adobe rekommenderar att granskare skapar ett Adobe ID innan de kommenterar. Det gör det lättare att hantera kommentarerna.

Några av de textredigerings- och ritverktyg du kan använda när du lägger till kommentarer i dokumentet:

Avmarkera en kommentar som löst

Om dina kommentarer felaktigt har märkts som lösta klickar du på Fler alternativ ... och väljer Flytta till olösta.

dela för granskning
flytta kommentaren till olösta

Nästa steg?

Nu har du kommit igång med att lägga till kommentarer i de delade designerna. Gå vidare och lär dig hantera granskningskommentarer från InDesign. Lär dig dela och samarbeta om InDesign-dokument om du vill skapa nya granskningar.

Har du en fråga eller en idé?

Ask the community

Om du har frågor eller förslag får du gärna delta i Adobe InDesign-communityn. Vi vill gärna ta del av dina åsikter så att vi kan göra förbättringar.