Grunderna

Adobe InDesign är ett professionellt sidlayoutprogram för utskrift och digital publicering som ger dig möjlighet att skapa, kvalitetskontrollera trycksaker (preflight) och publicera olika typer av innehåll för utskrift, webb och mobilappar. Programmet ger exakt kontroll över typografi, inbyggda kreativa verktyg, en intuitiv designvy och nära integrering med Adobe Photoshop, Illustrator, Acrobat och Adobe Animate.

InDesign är byggt för designers, prepress- och produktionspersonal, tidskriftstryckerier, designbyråer, reklambyråer, dagstidningar, bokförlag och katalogföretag, liksom för in-house-design och andra publiceringsmiljöer. Läs mer om InDesign.

Eftersom InDesign är en del av Adobe Creative Cloud har du tillgång till alla de senaste uppdateringarna och framtida utgåvor direkt när de lanseras. Med en Creative Cloud Alla program-plan har du även tillgång till Adobe Digital Publishing Suite, Single Edition* från InDesign och kan utforma och paketera ett obegränsat antal iPad-appar i Single Edition som sedan skickas till Apple App Store. Läs mer om Creative Cloud.

Mer information finns på sidan Nyheter.

Se jämförelsen mellan olika versioner av InDesign.

InDesign är väl integrerat med Photoshop, Illustrator, Acrobat DC Pro, InCopy och Flash Professional. InDesign har gemensamt användargränssnitt och delar kommandon, paneler och verktyg med Photoshop, Illustrator, Flash Professional och InCopy. Det innebär att du kan använda dina kunskaper om ett program i ett annat och du kan effektivt växla mellan olika program. Eftersom du kan importera ursprungliga Photoshop- och Illustrator-filer är det enklare att utforma, förbättra och uppdatera bilder. Inbyggt stöd för PDF-filer ger dig tillförlitligt, enhetligt resultat vare sig du publicerar för tryck, webben eller mobila enheter. Integrationen mellan InDesign och Flash Professional innebär att du kan leverera exakta sidlayouter och underhålla animations-, ljud- och videofiler som ligger i dina dokument. Dessutom samverkar InDesign och InCopy i ett stabilt redaktionellt arbetsflöde i små kreativa team.

Ja, du kan komma åt, skapa och överföra innehåll med fast layout från InDesign till Experience Manager Mobile. Med AEM Mobile kan designers och kreativa team enkelt skapa snygga mobilappar utan att behöva skriva kod. AEM finns som företagslösning via en separat prenumeration. Läs mer om Adobe Experience Manager Mobile.

InDesign är grunden i en serie inbyggda publiceringsprodukter som inbegriper InCopy och InDesign Server. InCopy är ett professionellt skriv-och redigeringsprogram som är integrerat med InDesign för samverkande redaktionella arbetsflöden mellan designers, skribenter och redaktörer, och det ingår också i Creative Cloud Alla program. Med InDesign Server får du avancerade dispositions- och layoutfunktioner på en serverplattform med nya nivåer av automation för redaktionella arbetsflöden, reklammaterial, datadriven personaliserad publicering samt mallbaserade web-to-print-lösningar.

Ja. Om ni behöver en skräddarsydd lösning ovanpå InDesign-tekniken kan systemintegratörer över hela världen tillhandahålla publiceringssystem som är kompatibla med InCopy och InDesign. Läs mer om anpassade redaktionella publiceringslösningar.

Ja. Över hela världen har såväl små designföretag som stora förlag gått över till InDesign. Med ett aktivt partnersystem, en branschledare och aktiva användare i ryggen är InDesign rätt val för snabba publiceringsmiljöer.

Alla versioner av InDesign delar ett gemensamt filformat, så att man kan öppna och ändra indisk, japansk, mellanöstlig, kinesisk och koreansk layout i västeuropeiska och indiska versioner av InDesign och västeuropeiska och indiska filer i japansk, mellanöstlig, kinesisk och koreansk version. De latinska versionerna av InDesign har däremot inte de verktyg för typografi, layoutstödraster och ramstödraster som krävs för att redigera texter på språk i Mellanöstern och Asien som är tillgängliga i japanska, Mellanöstern, kinesiska och koreanska versioner.

InDesign Server är en stabil, mycket flexibel och skalbar motor för layout och disposition med möjlighet att automatisera funktionerna för design, layout och typografi i InDesign. Den är baserad på samma kodbas som InDesign och kan driva många typer av automatiserade publiceringslösningar, inklusive web-to-print, variabeldata och lösningar för redaktionella arbetsflöden, samtidigt som den levererar samma utskriftskvalitet du förväntar dig från InDesign. De flesta lösningar som bygger på InDesign Server använder mallar som skapas av designer som använder persondatorversionen av InDesign.

Även om InDesign Server har samma kodbas som persondatorversionen av InDesign finns ett antal viktiga skillnader:

• InDesign Server används för att driva större automatiserade publiceringslösningar.
  • InDesign Server är ett fjärradministrerat program utan inbyggt användargränssnitt. Man kan utforma ett användargränssnitt för den automatiserade publiceringslösning som InDesign Server driver.
  • InDesign Server kan på samma sätt som InDesign köras med hjälp av skript eller plugin-program i C++. Det kan även köras via ett SOAP-gränssnitt eller Java API:er. Dessutom kan Flex Framework och Adobe Flash Builder (köps separat) användas för att skapa omfattande Internetprogram som körs i webbläsare eller som fristående klienter med Adobe AIR-körning, med InDesign Server som den skalbara och stabila serverdelen.
  • Automatiska lösningar med InDesign Server är skalbara och kan byggas ut när behoven förändras, med stöd för att köras i flera instanser med flera processorer.
  • InDesign Server har testats grundligt för att säkerställa avbrottsfri drift.
  • InDesign Server har utformats och testats för att fungera på serverversionerna av Windows och Mac OS, inklusive Microsoft Windows Server 2008 R2.
  • InDesign Server ingår inte i Creative Cloud och måste köpas separat.

Du kan få hjälp med att avgöra om InDesign Server tillhandahåller rätt teknik för dig genom att ringa Adobes försäljningskontor på 888-649-2990 eller hämta en utvärderingsversion genom att klicka på länken på produktsidorna för InDesign.

Tekniska frågor

Mer information finns i systemkraven.

Ja. Utvecklare kan helt utöka och automatisera InDesign med vanlig programmeringsteknik som ActionScript, C++, JavaScript, AppleScript och VBScript. Utvecklare kan också sälja och distribuera sina utbyggnadsmoduler till hela Creative Clouds installationsbas via Adobe Exchange, som är integrerat med InDesign.

InDesign software development kit (SDK) innehåller dokumentation, verktyg och exempelkod för att skräddarsy och bygga InDesign-plugin-program. Mer info på InDesign Developer Center. Lär dig mer om att automatisera arbetsmoment i InDesign med skript.

Det mörkare användargränssnittet i InDesign är inställt för att matcha övriga Adobe-produkter som Photoshop, Illustrator och Adobe Premiere Pro. Du kan enkelt ändra ljusstyrkan i dialogrutan Inställningar: Välj Redigera> Inställningar > Användargränssnitt (Windows) eller InDesign > Inställningar> Gränssnitt (Mac OS).

Mer information finns i systemkraven.

Mer information finns i systemkraven.

Kostnadsfria testversioner

Med ett kostnadsfritt Creative Cloud-medlemskap kan du ladda ned en testversion av InDesign och andra program i Creative Cloud. När du uppgraderar till en Alla program-plan kan du hämta fullständiga versionen av alla Creative Cloud-program.

Om du uppmanades ange din betalningsinformation när du hämtade InDesign konverteras testversionen automatiskt till en betald plan när testversionsperioden är slut. Om inte kan du köpa en plan direkt från Creative Cloud-webbplatsen.

Inköpsalternativ

Läs mer om köpalternativen på sidan med Creative Cloud-planer.

Om InDesign

Läs igenom InDesign – utbildning och support där det finns information om allt du behöver veta för att komma igång, t.ex. video och självstudiekurser samt omfattande produktsupport från Adobe och vår kunskapsbas.

Användarhandboken för InDesign finns som både webb- och PDF-version på hjälpsidan för InDesign.