Grunderna

Vad är InDesign CC och vem är det avsett för?

Adobe InDesign CC är ett professionellt sidlayoutprogram för utskrift och digital publicering som ger dig möjlighet att skapa, kvalitetskontrollera trycksaker (preflight) och publicera olika typer av innehåll för utskrift, webb och mobilappar. Programmet ger exakt kontroll över typografi, inbyggda kreativa verktyg, en intuitiv designvy och nära integrering med Adobe Photoshop, Illustrator, Acrobat och Adobe Animate.

InDesign CC är byggt för designers, prepress- och produktionspersonal, tidskriftstryckerier, designbyråer, reklambyråer, dagstidningar, bokförlag och katalogföretag, liksom för in-house-design och andra publiceringsmiljöer. Läs mer om InDesign.

Eftersom InDesign CC är en del av Adobe Creative Cloud har du tillgång till alla de senaste uppdateringarna och framtida utgåvor direkt när de lanseras. Med en Creative Cloud Alla program-plan har du även tillgång till Adobe Digital Publishing Suite, Single Edition* från InDesign och kan utforma och paketera ett obegränsat antal iPad-appar i Single Edition som sedan skickas till Apple App Store. Läs mer om Creative Cloud.

Var kan jag läsa mer om de nya funktionerna?

Mer information finns på sidan Nyheter.

Vad skiljer InDesign CC från tidigare versioner?

Se jämförelsen mellan olika versioner av InDesign.

Hur är InDesign CC integrerat med andra Adobe-produkter?

InDesign CC är väl integrerat med Photoshop CC, Illustrator CC, Acrobat DC Pro, InCopy CC och Flash Professional CC. InDesign CC har gemensamt användargränssnitt och delar kommandon, paneler och verktyg med Photoshop, Illustrator, Flash Professional och InCopy. Det innebär att du kan använda dina kunskaper om ett program i ett annat och du kan effektivt växla mellan olika program. Eftersom du kan importera ursprungliga Photoshop- och Illustrator-filer är det enklare att utforma, förbättra och uppdatera bilder. Inbyggt stöd för PDF-filer ger dig tillförlitligt, enhetligt resultat vare sig du publicerar för tryck, webben eller mobila enheter. Integrationen mellan InDesign och Flash Professional innebär att du kan leverera exakta sidlayouter och underhålla animations-, ljud- och videofiler som ligger i dina dokument. Dessutom samverkar InDesign och InCopy i ett stabilt redaktionellt arbetsflöde i små kreativa team.

Fungerar InDesign CC tillsammans med Adobe Experience Manager Mobile (tidigare Digital Publishing Solution)?

Ja, du kan komma åt, skapa och överföra innehåll med fast layout från InDesign CC till Experience Manager Mobile. Med AEM Mobile kan designers och kreativa team enkelt skapa snygga mobilappar utan att behöva skriva kod. AEM finns som företagslösning via en separat prenumeration. Läs mer om Adobe Experience Manager Mobile.

Vilka produkter ingår i InDesign Family?

InDesign CC är grunden i en serie inbyggda publiceringsprodukter som inbegriper InCopy CC och InDesign CC Server. InCopy CC är ett professionellt skriv-och redigeringsprogram som är integrerat med InDesign CC för samverkande redaktionella arbetsflöden mellan designers, skribenter och redaktörer, och det ingår också i Creative Cloud Alla program. Med InDesign Server får du avancerade dispositions- och layoutfunktioner på en serverplattform med nya nivåer av automation för redaktionella arbetsflöden, reklammaterial, datadriven personaliserad publicering samt mallbaserade web-to-print-lösningar.

Är InDesign CC en lösning för större tryckerier?

Ja. Om ni behöver en skräddarsydd lösning ovanpå InDesign-tekniken kan systemintegratörer över hela världen tillhandahålla publiceringssystem som är kompatibla med InCopy CC och InDesign CC. Läs mer om anpassade redaktionella publiceringslösningar.

Ska QuarkXPress-användare gå över till InDesign CC?

Ja. Över hela världen har såväl små designföretag som stora förlag gått över till InDesign. Med ett aktivt partnersystem, en branschledare och aktiva användare i ryggen är InDesign CC rätt val för snabba publiceringsmiljöer.

På vilka språk kan InDesign-filer skapas och delas?

Alla versioner av InDesign CC delar ett gemensamt filformat, så att man kan öppna och ändra indisk, japansk, mellanöstlig, kinesisk och koreansk layout i västeuropeiska och indiska versioner av InDesign CC och västeuropeiska och indiska filer i japansk, mellanöstlig, kinesisk och koreansk version. Däremot har de västeuropeiska versionerna av InDesign CC inte de rutnäts- och typografiverktyg för att redigera text från Mellanöstern och Asien som finns i japanska, mellanöstliga, kinesiska och koreanska versioner.

Vad är InDesign Server?

InDesign Server är en stabil, mycket flexibel och skalbar motor för layout och disposition med möjlighet att automatisera funktionerna för design, layout och typografi i InDesign CC. Den är baserad på samma kodbas som InDesign och kan driva många typer av automatiserade publiceringslösningar, inklusive web-to-print, variabeldata och lösningar för redaktionella arbetsflöden, samtidigt som den levererar samma utskriftskvalitet du förväntar dig från InDesign. De flesta lösningar som bygger på InDesign Server använder mallar som skapas av designer som använder persondatorversionen av InDesign.

Hur skiljer sig InDesign från InDesign Server?

Även om InDesign Server har samma kodbas som persondatorversionen av InDesign finns ett antal viktiga skillnader:

• InDesign Server används för att driva större automatiserade publiceringslösningar.
  • InDesign Server är ett fjärradministrerat program utan inbyggt användargränssnitt. Man kan utforma ett användargränssnitt för den automatiserade publiceringslösning som InDesign Server driver.
  • InDesign Server kan på samma sätt som InDesign köras med hjälp av skript eller plugin-program i C++. Det kan även köras via ett SOAP-gränssnitt eller Java API:er. Dessutom kan Flex Framework och Adobe Flash Builder (köps separat) användas för att skapa omfattande Internetprogram som körs i webbläsare eller som fristående klienter med Adobe AIR-körning, med InDesign Server som den skalbara och stabila serverdelen.
  • Automatiska lösningar med InDesign Server är skalbara och kan byggas ut när behoven förändras, med stöd för att köras i flera instanser med flera processorer.
  • InDesign Server har testats grundligt för att säkerställa avbrottsfri drift.
  • InDesign Server har utformats och testats för att fungera på serverversionerna av Windows och Mac OS, inklusive Microsoft Windows Server 2008 R2.
  • InDesign Server ingår inte i Creative Cloud och måste köpas separat.

Du kan få hjälp med att avgöra om InDesign Server tillhandahåller rätt teknik för dig genom att ringa Adobes försäljningskontor på 888-649-2990 eller hämta en utvärderingsversion genom att klicka på länken på produktsidorna för InDesign.

Tekniska frågor

Vad är lägsta systemkrav för att köra InDesign CC?

Mer information finns i systemkraven.

Är InDesign CC utbyggbart?

Ja. Utvecklare kan helt utöka och automatisera InDesign CC med vanlig programmeringsteknik som ActionScript, C++, JavaScript, AppleScript och VBScript. Utvecklare kan också sälja och distribuera sina utbyggnadsmoduler till hela Creative Clouds installationsbas via Adobe Exchange, som är integrerat med InDesign CC.

InDesign CC software development kit (SDK) innehåller dokumentation, verktyg och exempelkod för att skräddarsy och bygga InDesign-plugin-program. Mer info på InDesign Developer Center. Lär dig mer om att automatisera arbetsmoment i InDesign med skript.

Kan jag ändra användargränssnittet i InDesign CC från mörkgrå till ljusgrå nyans?

Det mörkare användargränssnittet i InDesign CC är inställt för att matcha övriga Adobe-produkter som Photoshop, Illustrator och Adobe Premiere Pro. Du kan enkelt ändra ljusstyrkan i dialogrutan Inställningar: Välj Redigera> Inställningar > Användargränssnitt (Windows) eller InDesign > Inställningar> Gränssnitt (Mac OS).

Är InDesign CC kompatibelt med Windows 8.1?

Är InDesign CC kompatibelt med Mac OS X Mavericks (v 10.9)?

Kostnadsfria utvärderingsversioner

Var kan jag hämta en utvärderingsversion av InDesign CC?

Med ett kostnadsfritt Creative Cloud-medlemskap kan du ladda ned en utvärderingsversion av InDesign CC och andra program i Creative Cloud. När du uppgraderar till en Alla program-plan kan du hämta fullständiga versionen av alla Creative Cloud-program.

Kan jag omvandla min utvärderingsversion till ett betalt medlemskap?

Ja. Du kan konvertera din utvärderingsversion till ett medlemskap i Creative Cloud Alla program eller fristående program genom att köpa det på webbplatsen för Creative Cloud. När du betalat licensieras testprogrammet automatiskt när du startar om det.

Inköpsalternativ

Hur kan jag köpa InDesign CC?

Läs mer om köpalternativen på sidan med Creative Cloud-planer.

Om InDesign

Hur kommer jag igång med InDesign CC?

Läs igenom InDesign – utbildning och support där det finns information om allt du behöver veta för att komma igång, t.ex. video och självstudiekurser samt omfattande produktsupport från Adobe och vår kunskapsbas.

Var finns användarhandboken?

Användarhandboken för InDesign CC finns som både webb- och PDF-version på hjälpsidan för InDesign.