Onko InDesign-tiedostojen avaamisessa tai tallentamisessa ongelmia? Lue, mikä saattaa aiheuttaa ongelmat ja miten ne ratkaistaan.

Jokin muu ongelma? Tarvitsetko lisää ohjeita?

Ennen kuin jatkat | Järjestelmän tarkistaminen

Järjestelmäongelmat saattavat aiheuttaa virheitä ja muuta odottamatonta toimintaa. Ennen kuin päättelet, että tiedosto on vioittunut, kannattaa suorittaa levyn korjausapuohjelma.

WindowsKiintolevyn tarkistaminen virheiden varalta

MacOS: Käynnistysongelmien ratkaiseminen ja levyn ylläpito.

Järjestelmän muisti ei riitä

InDesign ei voi avata tiedostoa, kun järjestelmässä ei ole tarpeeksi RAM-muistia tiedoston lukemiseen. Yksi syy muistin vähäisyyteen voi olla se, että tietokoneessa on käynnissä liian monta sovellusta.

Kokeile näitä ratkaisuja

• Tarkista, että tietokoneesi täyttää määritellyt järjestelmävaatimukset.
  • Poista tarpeettomia tiedostoja suorittamalla levyn uudelleenjärjestäminen ja tarkista, että Windowsin tilapäiskansio on tyhjä.
  • Vapauta järjestelmän muistia lopettamalla osa sovelluksista.
  • Lisää RAM-muistia, jos mahdollista.

Tarvitsetko lisää apua?

Jos mikään kerrotuista ratkaisuista ei auta, me autamme.

Käyttö estetty

InDesign ei voi avata tiedostoa ja näyttää virhesanoman, jos kohtaat jonkin seuraavista tiedoston käyttöongelmista:

Ongelma Ratkaisu
Ei valtuuksia tiedoston avaamiseen tai vaaditut käyttöoikeudet eivät ole saatavana

Pyydä käyttöoikeudet tiedoston omistajalta ja yritä kirjautua sisään uudelleen.

Vihje: Jos mahdollista, luo jaetusta tiedostosta paikallinen kopio ennen tiedoston työstämistä.

Toinen käyttäjä on jo avannut tiedoston tai käyttää sitä (lukittu) Sulje tiedosto muista sovelluksista tai käyttäjäprofiileista.
Tiedosto on salasanasuojattu tai tiedoston käyttäjänimi tai salasana on väärä Varmista, että annat oikeat kirjautumistiedot.
Tiedosto sijaitsee verkossa, eikä verkkosijainti ole tavoitettavissa Tarkista verkkoyhteyden toiminta ja yritä käyttää tiedostoa uudelleen.

Tarvitsetko lisää apua?

Jos mikään kerrotuista ratkaisuista ei auta, me autamme.

Tiedosto on jo auki

InDesign ei voi avata tai tallentaa tiedostoa, kun se on jo avattu toisessa InDesign-versiossa.

Kokeile näitä ratkaisuja

• Sulje toisessa InDesign-versiossa auki oleva tiedosto.
  • Jos et pysty sulkemaan toista tiedostoa, pakota kaikkien InDesign-versioiden sulkeminen tai käynnistä tietokone uudelleen.
  • Jos tiedoston tallentamisessa ilmenee sama ongelma, kokeile tiedoston nimen ja sijainnin muuttamista.

Tarvitsetko lisää apua?

Jos mikään kerrotuista ratkaisuista ei auta, me autamme.

Tulo-/lähtölaiteongelmat

InDesign ei voi avata tai tallentaa tiedostoa, kun luku- tai kirjoitusprosessi keskeytetään tai jos tiedostoa ei voida käyttää tai hakea.

Seuraavat tilanteet saattavat aiheuttaa ongelmia tiedoston lukemis- tai kirjoitusprosessissa:

Tiedoston sijainti Syy Ratkaisu

Siirrettävät laitteet (mm. USB, ulkoinen kovalevy, muistitikku)

Laitetta ei poisteta tietokoneesta turvallisesti Varmista, että poistat laitteen turvallisesti aina tiedoston kirjoittamisen tai lukemisen jälkeen.

Verkkosijainti

Verkkoyhteys katkeaa Varmista, että verkkoyhteys on käytettävissä.

Jaettu sijainti

Jaettu tiedosto ei ole enää käytettävissä Varmista, että jaettu sijainti on käytettävissä.

Tarvitsetko lisää apua?

Jos mikään kerrotuista ratkaisuista ei auta, me autamme.

Vioittunut tiedosto

InDesign näyttää virhesanoman, kun tiedosto todetaan vioittuneeksi, ja palauttaa tiedoston automaattisesti.

• Automaattisesti palautetun tiedoston sisältö saattaa olla puutteellinen tai muuttunut.
  • Automaattinen palauttaminen ei muuta alkuperäistä tiedostoasi, koska se suoritetaan tiedoston kopiossa.

Tarvitsetko lisää apua?

Jos mikään kerrotuista ratkaisuista ei auta, me autamme.

Odottamattomat ongelmat

Edellä kuvattujen tapausten lisäksi InDesign ei voi avata tai palauttaa tiedostoa seuraavissa tapauksissa:

• Odottamattomat tai tuntemattomat virheet
  • Tiedosto on vioittunut eikä sitä voi korjata.
  • InDesign ei tue avattavan tiedoston tunnistetta.

Mitä voit tehdä?

Suosittelemme lähettämään tiedostot meille, niin voimme tarkastella ongelmaa.

Katso Me autamme.

Me autamme!

Help

Jos mistään ratkaisusta ei ole apua, lähetä kyseinen tiedosto meille osoitteeseen idfile@adobe.com. Tutkimme ongelmaa ja kerromme, voiko tiedoston palauttaa.

Tiedoston lähettäminen Adobe-tiimin tutkittavaksi auttaa paitsi ongelmanratkaisussa, myös käyttäjäkokemuksen parantamisessa, kun voimme tunnistaa samantapaisia ongelmia ja etsiä niihin ratkaisuja.

Tiedostosi pysyy salassa eikä sitä käytetä muuhun kuin ongelman tutkimiseen. Varmista, ettei lähettämässäsi tiedostossa ole arkaluonteisia henkilökohtaisia tietoja.

Autamme parhaamme mukaan, mutta emme voi taata pysyvää ratkaisua, sillä monet tekijät vaikuttavat palautuksen onnistumiseen.

Osallistu keskusteluun

Ask the community

Jos sinulla on kysyttävää tai haluat jakaa ajatuksiasi, osallistu keskusteluun Adobe InDesign -yhteisössä. Palautteesi on meille tärkeää.