Elokuvien ja äänitiedostojen lisääminen julkaisuihin

Julkaisuun lisäämäsi elokuvat ja äänileikkeet voidaan toistaa, kun julkaisu viedään Adobe PDF- tai SWF-muotoon, tai kun viet julkaisun XML-muotoon ja määrittelet nimiöiden tarkoituksen uudelleen.

Voit tuoda videotiedostoja Flash Video -muodossa (.FLV ja .F4V), H.264-koodattuja tiedostoja (kuten MP4) ja SWF-tiedostoja. Voit tuoda äänitiedostoja MP3-muodossa. Mediatiedostot, kuten QuickTime (.MOV), AVI ja MPEG, ovat tuettuja viedyissä vuorovaikutteisissa PDF-tiedostoissa, mutta eivät viedyissä SWF- tai FLA-tiedostoissa. Suosittelemme käyttämään tiedostomuotoja, kuten FLV, F4V, SWF, MP4 ja MP3, niin saat kaiken hyödyn viimeisimpien Acrobat 9-, Adobe Reader 9- ja Adobe Flash Player 10-versioiden ja uudempien versioiden rikkaasta mediatuesta.

Pidä kirjaa mediatiedostoista, jotka lisäät InDesign-julkaisuun tuotantojakson aikana. Jos siirrät medialeikkeen lisättyäsi sen julkaisuun, linkitä se uudelleen Linkit-paneelin avulla. Jos lähetät InDesign-julkaisun toiselle henkilölle, liitä mukaan kaikki lisäämäsi mediatiedostot.

Elokuvan tai äänitiedoston lisäys

1. Valitse Tiedosto > Sijoita ja kaksoisnapsauta elokuvaa tai äänitiedostoa. Napsauta kohtaa, jossa haluat elokuvan näkyvän. (Jos luot mediakehyksen vetämällä, elokuvan reuna voi näyttää leikatulta tai vinolta.)

Kun sijoitat elokuva- tai äänitiedoston, mediaobjekti näkyy kehyksessä. Tämä mediaobjekti on linkitetty mediatiedostoon. Voit määrittää toistoalueen koon muuttamalla mediaobjektin kokoa.

Jos elokuvan keskikohta on sivun ulkopuolella, elokuvaa ei viedä.

2. Voit esikatsella mediatiedostoa ja muokata sen asetuksia Media-paneelissa (valitse Ikkuna > Vuorovaikutteinen > Media).

3. Vie julkaisu Adobe-PDF- tai SWF-muodossa.

Jos viet Adobe PDF -muodossa, valitse Adobe PDF (vuorovaikutteinen) -asetus, ei Adobe PDF (tulostus) -asetusta. Katso Vuorovaikutteisten PDF-julkaisujen luominen.

Muuta elokuva-asetuksia

Elokuva-asetusten muuttaminen Mediapaneelissa.

1. Valitse julkaisussa oleva elokuva.

2. Tee Mediapaneelissa jokin seuraavista toimista:

Toista sivua ladattaessa

Valitse tämä asetus, jos haluat, että elokuva toistetaan, kun käyttäjä siirtyy sille sivulle, jolla elokuva sijaitsee. jos muita sivukohteita on asetettu toistettavaksi sivua ladattaessa, voit määrittää järjestyksen Ajoitus-paneelissa.

Silmukka

Toista elokuva yhä uudelleen. Jos lähdetiedosto on Flash Video -muodossa, silmukka toimii vain viedyissä SWF-tiedostoissa, ei PDF-tiedostoissa.

Juliste

Määritä toistoalueella näytettävän kuvan tyyppi. Katso Julisteasetukset.

Ohjain

Jos elokuvatiedosto on Flash Video (FLV tai F4V) -tiedosto tai H.264-koodattu tiedosto, voit määrittää sille valmiita ohjainolemuksia, joilla käyttäjät voivat keskeyttää, käynnistää ja pysäyttää elokuvan eri tavoilla. Jos valitset Näytä ohjain siirryttäessä painikkeen päälle -asetuksen, ohjaimet ilmestyvät, kun hiiri siirtyy mediaobjektin päälle. Voit esikatsella valittua ohjainolemusta Esikatselu-paneelissa.

Jos elokuvatiedosto on vanha tiedosto (kuten .AVI tai .MPEG), voit valita Ei mitään- tai Näytä ohjain -asetuksen, joka näyttää perusohjaimet, joilla käyttäjät voivat keskeyttää, käynnistää ja pysäyttää elokuvan.

Sijoittamillasi SWF-tiedostoilla voi olla omat ohjainolemukset. Voit kokeilla valittuja ohjainasetuksia Esikatselu-paneelissa.

Navigointipisteet

Jos haluat luoda navigointipisteen, siirry videossa tiettyyn ruutuun ja napsauta sitten plus-kuvaketta. Navigointipisteet ovat käteviä, jos haluat toistaa elokuvan jostakin toisesta aloituspisteestä. Kun luot videon toistavan painikkeen, voit käyttää Toista navigointipisteestä -asetusta, jos haluat videon toistuvan lisäämästäsi navigointipisteestä.

Muuta ääniasetuksia

Ääniasetusten muuttaminen Mediapaneelissa.

1. Valitse julkaisussa oleva ääniobjekti.

2. Tee Mediapaneelissa jokin seuraavista toimista:

Toista sivua ladattaessa

Valitse tämä asetus, jos haluat, että äänitiedosto toistetaan, kun käyttäjä siirtyy sille sivulle, jolla ääniobjekti sijaitsee. jos muita sivukohteita on asetettu toistettavaksi sivua ladattaessa, voit määrittää järjestyksen Ajoitus-paneelissa.

Pysäytä sivua käännettäessä

Lopeta MP3-äänitiedoston toisto, kun käyttäjä siirtyy toiselle sivulle. Jos äänitiedosto ei ole MP3-tiedosto, tämä asetus on himmennetty.

Silmukka

Toista MP3-ääni yhä uudelleen. Jos lähdetiedosto ei ole MP3-tiedosto, tämä asetus on himmennetty.

Juliste

Määritä toistoalueella näytettävän kuvan tyyppi. Katso Julisteasetukset.

Julisteasetukset

Juliste on medialeikettä esittävä kuva. Kaikki elokuvat tai äänet voivat esiintyä julisteen kanssa tai ilman. Jos juliste on InDesigissa suurempi kuin elokuva, se rajataan elokuvan kokoiseksi viedyssä PDF- tai SWF-tiedostossa. Määritä Mediapaneelissa jokin seuraavista julistekuvatyyppi:

Ei mikään

Ei näytä julistetta elokuvan tai äänileikkeen yhteydessä. Tämä vaihtoehto on hyödyllinen, jos et halua elokuvan tai äänileikkeen näkyvän sivulla. Haluat ehkä mediasisällön toistuvan vain silloin, kun sivu avataan, tai voit luoda monimutkaisemman suunnitteluelementin näytettäväksi julisteen sijasta.

Vakio

Näyttää yleisen elokuva- tai äänijulisteen, joka ei perustu tiedoston sisältöön.

Huomautus:

Jos haluat käyttää toista vakiojulistetta, tallenna kuva nimellä StandardMoviePoster.jpg tai StandardSoundPoster.jpg ja korvaa sillä samanniminen tiedosto. Tämä tiedosto sijaitsee sovelluksen Esimääritykset/Multimedia-kansiossa.

Nykyisestä kehyksestä

Valitse tämä asetus, jos haluat käytössä olevan ruudun näkyvän Mediapaneelin esikatselualueella. Jos haluat valita jonkin toisen ruudun, siirrä esikatseluliukusäädintä ja napsauta Juliste-valikon oikealla puolella olevaa kuvaketta. Tämä asetus ei ole käytettävissä vanhoille elokuvamuodoille, kuten AVI ja MPEG.

Valitse kuva

Voit valita julisteena käytettävän kuvan. Kaksoisnapsauta kuvaa, jota haluat käyttää. Voit valita julisteeksi bittikarttakuvia, mutta et vektorigrafiikkaa.

Videosta

Tämä asetus on valittuna muunnetuille CS4-julkaisuille, joilla on medialeikkeitä asetettuna tiettyyn ruutuun.

Muuta vuorovaikutteisten PDF-tiedostojen media-asetuksia

1. Valitse Mediapaneelin valikosta PDF-asetukset.

2. Määritä seuraavat asetukset ja valitse OK.

Kuvaus

Kirjoita kuvausteksti, joka näkyy, jos mediatiedostoa ei voi toistaa Acrobatissa. Tämä kuvaus toimii samalla vaihtoehtoisena tekstinä näkörajoitteisille käyttäjille.

Toista video kelluvassa ikkunassa

Tällä asetuksella voit toistaa elokuvan erillisessä ikkunassa. Jos valitset tämän asetuksen, määritä ikkunan kokosuhde ja sijainti näytössä. Kelluvan ikkunan koon kasvattaminen voi heikentää kuvan laatua. Kelluvan ikkunan kokosuhde perustuu alkuperäisen elokuvan kokoon, ei julkaisun asetteluikkunan skaalatun elokuvan kokoon. Tämä asetus ei ole käytettävissä SWF-tiedostoille eikä äänitiedostoille.

Tuo videotiedosto URL-osoitteesta

Tuo videotiedosto kelvollisesta URL-osoitteesta, jos haluat toistaa virtautetun videon viedyssä PDF- tai SWF-tiedostossa. Videon täytyy olla kelvollinen Flash Video -tiedosto (FLV tai F4V) tai H.264-koodattu tiedosto (kuten MP4).

1. Valitse tyhjä kehys tai video-objekti, joka sisältää videon, jonka haluat korvata.

2. Valitse Mediapaneelin valikosta Video URL-osoitteesta.

3. Määritä URL-osoite ja valitse OK.

Elokuvaobjektien, julisteiden tai kehysten koon muuttaminen

Kun lisäät elokuvan InDesign-julkaisuun, elokuvaobjekti ja juliste näkyvät kehyksessä. Kun viet julkaisun PDF-muotoon, elokuvaobjektin raja määrää elokuvan koon PDF-julkaisussa kehyksen koon tai julisteen koon sijasta.

Parhaan tuloksen saamiseksi julisteen koko ja mittasuhteet kannattaa pitää elokuvaa vastaavina. Jos käytät rajaavaa reittiä tai muutat kuvan kokoa, nämä muutokset eivät välttämättä sisälly vietyyn PDF-julkaisuun.

Elokuvat näytetään PDF-julkaisun ylimmällä tasolla. Jos peität elokuvan toisella objektilla InDesignissa, tämä objekti näkyy elokuvan alla viedyssä PDF-julkaisussa.

Huomautus:

Jos haluat PDF-julkaisun sisältävän toistoalueen, jossa on käytetty pehmennystä tai muita tehosteita ja joiden vieminen ei ehkä onnistu hyvin julisteessa käytettynä, voit käyttää toistoalueena sijoitettua kuvaa ja sijoittaa elokuvan (ilman julistetta) sijoitetun kuvan päälle.

Elokuvaobjektin koon muuttaminen
Elokuvaobjektin koon muuttaminen

A. Juliste B. Elokuvaobjekti C. Kehys
  1. Tee jokin seuraavista toimista:
    • Jos haluat muuttaa elokuvaobjektin, julisteen ja kehyksen kokoa, valitse skaalaustyökalu  ja vedä jostakin kulmakahvasta. (Kun pidät vaihtonäppäintä painettuna, mittasuhteet säilyvät.)

• Jos haluat muuttaa vain kehyksen kokoa, vedä kulmakahvaa valintatyökalulla .

• Jos haluat muuttaa julisteen tai mediaobjektin kokoa, valitse juliste suoravalintatyökalulla . Valitse sitten valintatyökalu ja vedä kulmakahvaa.

Huomautus:

Voit muuttaa kehyksen sisällä olevan julisteen kokoa myös Sovitus-komennoilla (Objekti > Sovitus).

FLV- ja F4V-kuvamuodot ja MP3-äänimuodot toimivat parhaiten vietäessä vuorovaikutteisia InDesign-julkaisuja. Vaikka MOV-, AVI- ja MPG-äänimuotoja voidaankin viedä PDF-muotoon, niitä ei voi viedä Flash-pohjaisiin muotoihin, kuten SWF.

Muunna videomuodot FLV-, F4V- tai MP4-muotoon Adobe Media Encoderilla. Adobe Media Encoder ei muunna äänitiedostomuotoja MP3-muotoon, mutta voit tehdä muunnoksen jollakin sovelluksella, kuten Apple iTunes.

1. Avaa Adobe Media Encoder, lisää muunnettavat videotiedostot ja muunna ne FLV- tai F4V-muotoon.

Lisätietoja on Adobe Media Encoderin ohjeessa.

2. Tee jokin seuraavista toimista: