Laajennusten asentaminen

InDesign-laajennusmoduulit ovat Adoben ja muiden ohjelmistovalmistajien Adoben kanssa yhteistyössä kehittämiä ohjelmia, jotka lisäävät toimintoja Adobe-ohjelmistoihin. Ohjelmaasi sisältyy useita tuonti-, vienti-, automatisointi- ja erikoistehostelaajennuksia. Nämä laajennukset asennetaan automaattisesti Plug-Ins-kansioon. Useimmat InDesign-toiminnoista liittyvätkin laajennuksiin.

Kun laajennusmoduulit on asennettu, ne näkyvät valikoiden, valintaikkunoiden ja paneelien vaihtoehtoina.

1. Asenna laajennusmoduuli asennusohjelmalla, jos sellainen on toimitettu laajennuksen mukana. Muussa tapauksessa vedä moduulin kopio Laajennukset-kansioon, joka sijaitsee InDesign-sovelluskansiossa.
  2. Noudata laajennuksen mukana toimitettuja asennusohjeita.

Huomautus:

Voit käyttää mitä tahansa kaupallista InDesign-yhteensopivaa laajennusta. Adoben tekninen tuki auttaa sinua tunnistamaan laajennuksiin liittyvät ongelmat. Jos ongelma kuitenkin liittyy suoraan jonkin muun yrityksen toimittamaan laajennukseen, ota yhteys kyseiseen yritykseen ongelman ratkaisemiseksi.

Määritä laajennukset Extension Managerilla

Extension Manager -sovelluksella voit tarkastella ja mukauttaa asennettujen laajennusten joukkoa. Saat tarkkoja tietoja asennetuista laajennuksista, voit mukauttaa laajennusryhmiä eri tehtäviä tai työryhmiä varten ja voit eristää laajennuksia, kun etsit ratkaisuja mahdollisiin ongelmiin. Voit myös poistaa laajennukset käytöstä.

1. Valitse Ohje > Hallitse laajennuksia (Windows) tai InDesign > Hallitse laajennuksia (Mac OS).

Jos tarvitset lisätietoja Extension Managerin käytöstä, valitse Extension Manager -sovelluksessa Ohje.

Integrointi Creative Cloudin lisäosien kanssa Selaa lisäosia -valikon kautta

Voit hakea ja asentaa Adobe InDesigniin ja muihin tuotteisiin muun muassa plug-inejä ja laajennuksia Adoben lisäosat -sivustosta.

• Voit lisätä InDesigniin lisäosan ja siihen liittyvän plug-inin valitsemalla Ikkuna > Selaa lisäosia. Lisäosat voivat olla maksuttomia tai maksullisia. Kaikki Creative Cloud -sovelluksesta InDesigniin asennetut ja hankitut plug-init synkronoidaan InDesigniin tästä työnkulusta. Se siirtää sinut Selaa lisäosia -verkkosivulle.
  • Nämä lisäosat näkyvät myöhemmin kohdassa Ikkuna > Laajennukset, ladattavissa tiedostoissa tai paikassa, josta lisäosan kuvaus löytyy. Jos haluat tarkastella ladattuja lisäosia, siirry Selaa lisäosia -sivulle, niin näet sen vasemmassa sivuruudussa Näytä omat lisäosat -vaihtoehdon. Siinä on lueteltu myös näitä lisäosia tukevat tuotteet ja niiden versiot.

Kun tiedostojen synkronointi on käytössä, selaamalla haetut lisäosat synkronoidaan Creative Cloud -tilille.