InDesign CC:n vuoden 2015 versiot

Huomautus:

InDesign CC:n vuoden 2017 versio on nyt saatavilla. Tutustu uusien ominaisuuksien yhteenvetoon.

Adobe InDesign CC 2015.4 | Kesäkuu 2016

Entistä selkeämpi ja suurempi käyttöliittymä

Käyttäjät valittavat InDesignin pitkäaikaisen käytön jälkeen usein silmien rasittumisesta, ja tämä ongelma johtuu lähinnä InDesignin pienistä UI-elementeistä. Tässä versiossa on parannettu seuraavia alueita:

• Yli 100 InDesignin paneelia on uudistettu lisäämällä
    • paneelissa olevien säätimien kokoa
    • kirjasinkokoa
    • säätimien väliä (sekä pysty- että vaakasuunnassa).
  • Yli 500 valintaikkunaa on uudistettu lisäämällä UI-säätimien korkeutta.
Paneelit ja valintaikkunat näyttävät nyt entistä suuremmilta, siistimmiltä ja selkeämmiltä.

Vakautta on parannettu verkossa olevia tiedostoja käsiteltäessä.

Käyttäjät käsittelevät usein verkkosijainneissa olevia dokumentteja. Aikaisemmin verkkoyhteyden katketessa InDesign suoritti suojasammutuksen suojatakseen dokumenttia vioittumiselta. Käyttäjät eivät enää pystyneet jatkamaan työskentelyä dokumentin parissa. Verkkosijaintien yleistymisen myötä kuitenkin yhä useammat käyttäjät törmäävät tähän ongelmaan.

Tässä versiossa InDesign jatkaa toimintaansa normaalisti, jos verkkoyhteys katkeaa alle 100 Mt:n kokoisia verkkodokumentteja käsiteltäessä.

Lisätietoja on artikkelissa  Dokumenttien tallennus.

Grafiikkasuorittimen suorituskyky ja animoitu zoomaus (vain Mac)

InDesign pystyy nyt merkittävästi parantamaan dokumenttien hahmonnusta Macilla hyödyntämällä tietokoneen graafista suorituskykyä.

GPU-kiihdytys on käytettävissä vain sellaisissa tuetuissa Mac-laitteissa, joiden grafiikkasuoritinkortilla on vähintään 1 Gt erillistä VRAM-muistia.

Grafiikkasuorittimen parantaman suorituskyvyn ansiosta esimerkiksi Animoitu zoomaus ‑toiminto toimii entistä tehokkaammin.

Lisätietoja on artikkelissa Grafiikkasuorittimen suorituskyvyn parannukset.

Värimallien lajittelu

Värimallit-paneelissa on uusia vaihtoehtoja värimallien lajittelua varten. Voit lajitella värimallit seuraavien parametrien mukaan:
  • Nimi
  • Väriarvot
Lisätietoja on artikkelissa Värimallien lajittelu.

Helppokäyttöisyyteen liittyvät parannukset (vuorovaikutteinen PDF-vienti)

Vie vuorovaikutteisessa PDF-muodossa ‑valintaikkunaa on selkeytetty. Eri asetukset on luokiteltu ja järjestetty välilehtiin.

Sisältöjä Adobe PDF (vuorovaikutteinen) ‑toiminnolla vietäessä Lisäasetukset-välilehdessä on käytettävissä myös uusi helppokäyttöisyysasetus.

• Kieli: Valitse viedyssä PDF-tiedostossa käytettävä dokumentin kieli.
Vuorovaikutteisten PDF-tiedostojen helppokäyttötoiminnot
Helppokäyttöisyysasetukset

Vain luku ‑muotoiset kirjastot

• Kun tekijät kutsuvat muita tekemään yhteistyötä kirjaston parissa, he voivat merkitä kirjaston tilaksi Voi tarkastella ja siten osoittaa, että se on vain luku ‑tilassa. Henkilö, jonka kanssa kirjasto on jaettu vain luku ‑tilassa, voi käyttää kirjastossa olevia resursseja, mutta hän ei voi lisätä resursseja tai muuttaa niitä.
  • Kun tekijä päivittää kirjaston sisällön, vain luku ‑oikeudet saaneet käyttäjät saavat päivitetyn sisällön.

Adobe Stockin parannettu integrointi

Adobe Stock ‑kuvien sovelluksen sisäiset ostokset

Kun haet kuvan Adobe Stockista CC-kirjastot‑paneelin kautta ja lisäät sen julkaisuun, valittavissa on nyt myös ostoskorin kuvake, jota napsauttamalla voit aloittaa ostosprosessin suoraan resurssista.

Tämän lisäksi Linkit-paneelissa näkyy ostoskorin kuvake sivuasetteluun lisättyjen lisensoimattomien Adobe Stock ‑kuvien vieressä. Voit käynnistää ostosprosessin myös napsauttamalla korin kuvaketta.

Avaus Adobe Stockista

Kun haet resurssin Adobe Stockista, resurssia ei välttämättä tarvitse ladata tietokoneelle tai CC-kirjastoon, vaan voit lisätä sen suoraan julkaisuun.

• Jos avatussa dokumentissa on valittu kehys, Stock-resurssi lisätään kehykseen.
  • Jos avatussa dokumentissa ei ole valittu kehystä, luodaan uusi kehys ja Stock-resurssi lisätään kehykseen.
  • Jos yhtäkään dokumenttia ei ole avattu, luodaan oletusmuodossa oleva tyhjä dokumentti ja Stock-resurssi lisätään uuteen kehykseen.

Koti- ja Äskeiset tiedostot ‑työtilat

Nyt saatavana kaikilla kielillä

Kun käynnistät InDesignin tai suljet kaikki InDesign-julkaisut, näyttöön tulee uusi Koti-työtila. Koti-työtilassa voit kätevästi käyttää viimeksi käytettyjä tiedostoja, CC-kirjastoja ja esimäärityksiä. Voit avata Uusi julkaisu- ja Avaa-valintaikkunat normaaleilla pikavalinnoilla Ctrl/Cmd + N ja Ctrl/Cmd + O.

Jos julkaisu on avattu, Äskeiset tiedostot ‑työtilassa voit tarkastella viimeksi käsittelemiäsi tiedostoja (Ctrl/Cmd + O tai Ikkuna > Työtila > Äskeiset tiedostot).

Huomautus: Edellä mainittu Äskeiset tiedostot ‑työtilatoiminto poistetaan oletusarvoisesti käytöstä. Lisätietoja tämän toiminnon ottamisesta käyttöön on artikkelissa Perustietoja työtilasta.

Lisätietoja uusista työtiloista on uusia työtiloja käsittelevässä artikkelissa.

InDesigniin liittyviä tietoja on artikkelissa Perustietoja työtilasta.

Publish Onlinen ja Creative Cloud for enterprisen käyttöönotto

• Publish Online ei enää ole tekninen kokeiluversio.
  • Nyt myös yrityskäyttäjät voivat hankkia Publish Onlinen.
  • Kerberos-välityspalvelimen tuki on nyt otettu käyttöön.

Lisätietoja on artikkelissa Publish Online.

Adobe InDesign CC 2015.3 | Maaliskuu 2016

Publish Online (tekninen kokeiluversio) -toiminnon parannukset

• Publish Onlinen Asetukset-valintaikkuna on suunniteltu kokonaan uusiksi. Valintaikkuna on nyt entistä tyylikkäämpi ja siistimpi.
  • Jaa- ja Upota-painikkeet voidaan piilottaa julkaistussa dokumentissa.
  • Publish Onlinea ja muita Creative Cloud ‑palveluita tuetaan välityspalvelinmuurin takana.
    Huomautus: Kerberos-välityspalvelinta ei tueta.

Lisätietoja on artikkelissa Publish Online.

Tyylin ohituksen korostus

Tyylin ohituksen korostuksen avulla voit tunnistaa kaikki dokumentissa olevat kappale- ja/tai merkkityylien ohitukset. Voit ottaa Tyylin ohituksen korostus ‑pienoisohjelman käyttöön Kappaletyylit- tai Merkkityylit-paneelissa.

Lisätietoja on artikkelissa Merkki- ja kappaletyylien ohitusten korostus.

Helppokäyttöisyyteen liittyvät parannukset

Sisältöjä Adobe PDF (tulostus) ‑toiminnolla vietäessä Lisäasetukset-välilehdessä on käytettävissä uusia helppokäyttöisyysasetuksia.

• Näytä otsikko: Valitse, mitä Acrobatin otsikkorivillä näytetään, kun PDF-tiedosto avataan.
  • Kieli: Valitse viedyssä PDF-tiedostossa käytettävä dokumentin kieli.
Helppokäyttöisyyteen liittyvät parannukset
Helppokäyttöisyysasetukset

Tallenna nimellä ‑valintaikkunassa säilyy alkuperäisen dokumentin oletussijainti

Kun avasit dokumentin InDesignin aikaisemmalla versiolla ja tallensit sen uuteen sijaintiin, Tallenna nimellä ‑valintaikkunassa näytettävä oletuskansiosijainti ei vastannut dokumentin alkuperäistä sijaintia. Sinun oli siirryttävä manuaalisesti dokumentin sijaintiin sen tallennusta varten. Tässä versiossa Tallenna nimellä ‑valintaikkunassa avattu oletussijainti on myös alkuperäisen dokumentin avaussijainti.

Adobe InDesign CC 2015.2 | Marraskuu 2015

Publish Online (tekninen kokeiluversio) -toiminnon parannukset

Julkaise muokatut julkaisut samassa URL-osoitteessa uudelleen tai julkaise eri julkaisu missä tahansa olemassa olevassa URL-osoitteessa. Voit myös upottaa julkaisun annetulla upotuskoodilla mihin tahansa sivustoon tai blogiin. Seuraa näyttökertojen ja yksilöllisten lukijoiden määrää valitsemalla Tiedosto -> Verkon hallintanäyttö. Voit myös antaa katsojien ladata dokumentin PDF (Print) -tiedostona. Tämän lisäksi voit mukauttaa julkaisujen katseluohjelmilla ladattavaa PDF-tiedostoa määrittämällä PDF-esiasetuksen lisäasetuksissa.

Kun käytät upotuskoodia julkaistussa julkaisussa, voit valita julkaisun aloitussivun. Jos siis käyttäjä napsauttaa verkkosivuun upotettua linkkiä, julkaisu avataan valitun sivunumeron kohdalta.

Lisätietoja on artikkelissa, jossa käsitellään Publish Onlinea.

Sivuasetteluiden luonti kosketustyötilan avulla

Suunnittele tuotantovalmiita sivuasetteluita liikkeellä ollessasi käyttämällä uutta kosketustyötilaa, joka on optimoitu Microsoft Surface Prolle tai mille tahansa Windows 8 Touch -laitteelle (tai sitä uudemmalle versiolle). Luo muun muassa objekteja ja tekstiruutuja InDesignin uuden kosketustyötilan piirtotyökalun intuitiivisten kosketuseleiden avulla. Lisää luovia resursseja, kuten kuvia, Creative Cloud -kirjastoista.

InDesignin kosketustyötila
InDesignin uuden kosketustyötilan piirtotyökalut

Voit myös milloin tahansa palata perinteiseen työtilaan ja hyödyntää InDesignin työkalujen ja toimintojen monipuolista valikoimaa.

Katso pikaohjeet siihen, miten uudessa kosketustyötilassa voidaan luoda sommittelumalleja hetkessä yksinkertaisilla eleillä, perehtymällä artikkeliin Sommittelumallit kosketusympäristössä.

Lisätietoja on kosketustyötilaa käsittelevässä artikkelissa.

Koti- ja Äskeiset tiedostot ‑työtilat

Kun käynnistät InDesignin tai suljet kaikki InDesign-julkaisut, näyttöön tulee uusi Koti-työtila. Koti-työtilassa voit kätevästi käyttää viimeksi käytettyjä tiedostoja, CC-kirjastoja ja esimäärityksiä. Voit avata Uusi julkaisu- ja Avaa-valintaikkunat normaaleilla pikavalinnoilla Ctrl/Cmd + N ja Ctrl/Cmd + O.

Jos julkaisu on avattu, Äskeiset tiedostot ‑työtilassa voit tarkastella viimeksi käsittelemiäsi tiedostoja (Ctrl/Cmd + O tai Ikkuna > Työtila > Äskeiset tiedostot).

Huomautus: Edellä mainittu Äskeiset tiedostot ‑työtilatoiminto poistetaan oletusarvoisesti käytöstä. Lisätietoja tämän toiminnon ottamisesta käyttöön on artikkelissa Perustietoja työtilasta.

Lisätietoja uusista työtiloista on uusia työtiloja käsittelevässä artikkelissa.

InDesigniin liittyviä tietoja on artikkelissa Perustietoja työtilasta.

Käytä kuvioita entistä helpommin

Uusimpien OpenType-kirjasimien parannusten ansiosta voit lisätä vaihtoehtoisia kuvioita tietylle merkille ja muuntaa tekstin todellisiksi jakeiksi suoraan tilannekohtaisesta valikosta.

pikavalikko
Käytä kuvioita pikavalikossa

Kuviot-paneelissa voit lisäksi hakea kuvion nimen, unicode- tai GID-arvon tai tietyn merkin mukaan.

Kuviot-paneeli
Kuviot-paneeli

Katso pikaohjeet siihen, miten typografista hallintaa voidaan parantaa OpenType-kirjasimien erikoiskirjasinominaisuuksien avulla, perehtymällä artikkeliin Käytä kuvioita entistä helpommin.

Lisätietoja on artikkelissa Kuviot ja erikoismerkit.

Creative Cloud -kirjastojen parannukset

Valitun ryhmän lisääminen CC-kirjastoon

Lisää useita resursseja seuraavista CC-kirjaston luokista julkaisuun tai vastaavaan paneeliin:

• Värit
  • Merkkityylit
  • Kappaletyylit
  • Grafiikka

Napsauta valittuja resursseja hiiren kakkospainikkeella ja valitse haluamasi vaihtoehto kakkospainikevalikosta lisätäksesi resurssit julkaisuun tai vastaavaan paneeliin.

Väriteeman lisääminen ryhmänä

Voit nyt lisätä CC-kirjastojen väriteemat väriryhmänä Värimallit-paneeliin.

Monivalittujen CC-kirjastoresurssien lisääminen

Voit nyt napsauttaa seuraavissa CC-kirjastoluokissa olevia monivalittuja resursseja hiiren kakkospainikkeella ja valita haluamasi vaihtoehdon kakkospainikevalikosta lisätäksesi resurssit julkaisuun tai vastaavaan paneeliin.

• Värit
  • Merkkityylit
  • Kappaletyylit
  • Grafiikka

Resurssien hakeminen Creative Cloud ‑kirjastoista

Valitse, haluatko hakea resurssia nykyisestä kirjastosta tai kaikista kirjastoista, ja kirjoita hakuehdot. Tulokset ilmestyvät CC-kirjastot‑paneeliin.

Adobe Stock ‑hakujen tekeminen CC-kirjastot‑paneelista

Näet CC-kirjastot‑paneelissa samat hakutulokset kuin Adobe Stock ‑sivustossa. Lataa esikatselukuva tai lisensoi kuva.

Alkuperäiskappaleen muokkaaminen

Voit nyt muokata CC-kirjastossasi olevia kuvia ja grafiikkoja siihen katsomatta, missä Adobe-sovelluksessa ne on luotu. Kaksoisnapsauta (tai napsauta hiiren kakkospainiketta ja valitse Muokkaa) mitä tahansa kuvaa tai vektori
kuvaa, niin resurssi avataan Illustratorissa muokkausta varten. Tee muutokset ja valitse Tallenna, niin resurssi päivitetään CC-kirjastoon, minkä jälkeen päivitetty versio on käytettävissä kaikissa Adobe-sovelluksissa.

Lisätietoja on artikkelissa, jossa käsitellään Creative Cloud -kirjastoja.

Adobe InDesign CC 2015.1 | Elokuu 2015

Publish Online (tekninen kokeiluversio)

Publish Online (tekninen kokeiluversio) -toiminnolla voit nyt jakaa verkkojulkaisuja yhteisöpalveluissa, kuten Facebookissa ja Twitterissä, tai sähköpostitse yhdellä napsautuksella. Voit upottaa julkaisut myös mihin tahansa sivustoon tai blogiin annetun upotuskoodin avulla napsauttamalla katseluasettelun upotustoimintoa.

Publish Online (tekninen kokeiluversio) -toiminnolla voit nyt jakaa verkkojulkaisuja yhteisöpalveluissa, kuten Facebookissa ja Twitterissä, tai sähköpostitse yhdellä napsautuksella. Voit upottaa julkaisut myös mihin tahansa sivustoon tai blogiin annetun upotuskoodin avulla napsauttamalla katseluasettelun upotustoimintoa.

Publish Onlinen esikatselutoiminto
Jaa verkossa olevia dokumentteja Publish Onlinen esikatselutoiminnon avulla

Publish Online sisältää myös seuraavat parannukset:

Monisivuinen aukeama

Jos luot InDesign-julkaisun, jossa on enemmän kuin kaksi sivua sisältäviä aukeamia, julkaistussa julkaisussa näkyy aukeamalla useita sivuja samalla tavalla kuin InDesignissa.

Useita sivukokoja sisältävien julkaisujen julkaiseminen

Voit nyt julkaista julkaisuja, joissa on erikokoisia sivuja. Julkaistussa julkaisussa yksittäisten sivujen koko säilytetään ja sisältö näytetään sivuilla oikein.

Tekstin hyperlinkit

Tekstissä olevat hyperlinkit ovat nyt julkaistussa julkaisussa tuettuja. InDesign säilyttää julkaistussa julkaisussa kaiken tyyppiset hyperlinkit:

• URL-osoitteet
  • Sähköpostiviestit
  • Sivukohteet
  • Sisällysluettelomerkit
  • Hakemistomerkit
  • Ristiviittaukset

Kuvatarkkuus

Julkaistun julkaisun kuvatarkkuus tukee nyt 96 PPI:tä, ja tätä arvoa käytetään nyt oletusarvoisesti julkaisussa olevien kuvien laadun parantamiseksi.

Käyttöelämys mobiililaitteissa ja tableteissa Julkaistujen InDesign-julkaisujen mobiilikatseluelämystä on parannettu.

• Pyyhkäisyeleillä toteutettuja sivusiirtymiä on parannettu.
  • Jakovalintaikkuna näytetään koko näytön tilassa.
  • Pienoiskuvien asettelu on optimoitu mobiililaitteissa katselun ja käytettävyyden parantamiseksi.

Taulutietokonenäkymä sisältää helppokäyttöisen, vieritettävän pienoiskuvanäkymän.

Mobiililaite- ja taulutietokonenäkymät
Mobiililaite- ja taulutietokonenäkymät

Lisätietoja on artikkelissa, jossa käsitellään Publish Onlinea.

Adobe InDesign CC 2015 | Kesäkuu 2015

Mercuryn suorituskyvyn parannukset

Jokapäiväiset tehtävät voidaan suorittaa InDesignin parannusten ansiosta entistä nopeammin. Huomaat varmasti eron, kun zoomaat tai vierität julkaisuja ja kun InDesign luo sivuista miniatyyrejä Sivut-paneelissa.

Publish Online (tekninen kokeiluversio)

Publish Online on CC-jäsenille tarkoitettu uusi tekninen kokeiluversio. Publish Online -toiminnolla voit antaa julkaisuillesi uuden merkityksen julkaisemalla ne vaivattomasti verkossa. Voit yhdellä napsautuksella luoda digitaalisen version, joka toimii kaikissa laitteissa ja kaikissa nykyaikaisissa selaimissa ilman laajennusten asentamista. Sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin ilmoittaa URL-osoite haluamillesi henkilöille, niin he voivat tarkastella julkaisua ja nauttia kauniista, mutta yksinkertaisesta lukuelämyksestä verkossa laitteeseen ja ympäristöön katsomatta. Voit jakaa julkaistun julkaisun myös Facebookissa.

Publish Onlinen uusi tekninen kokeiluversio
Publish Onlinen uusi tekninen kokeiluversio

Voit tarkastella näitä julkaistuja dokumentteja luottamuksellisesti pöytäkoneen tai tablet-laitteen verkkoselaimella ja nauttia mukavasta katseluelämyksestä ilman laajennuksia.

Täysi tarkkuus
Näytä julkaistut dokumentit täydellä tarkkuudella tietokoneessa tai tablet-laitteessa

Voit parantaa käyttöelämystä lisäämällä dokumentteihin painikkeita, diaesityksiä, animaatioita, ääntä ja videoita InDesign CC:n vuorovaikutteisten sisällönluontitoimintojen avulla.

Lisätietoja on artikkelissa, jossa käsitellään Publish Onlinea.

Creative Cloud -kirjastojen parannukset

Voit nyt lisätä CC-kirjastoihin seuraavat InDesignin luokat:

• Merkkityylit
  • Kappaletyylit
  • Väriteemat

Huomautus:

InDesignin edellisessä versiossa CC-kirjastot-toiminto sisälsi Tekstityylit-luokan. Tämän luokan uudeksi nimeksi on nyt annettu Merkkityylit. Jos olet siis luonut johonkin CC-kirjastoon tekstityylejä, ne ovat nyt käytettävissä Merkkityylit-luokan alla.

Kappale- ja merkkityylit

Lisää nyt kappale- ja merkkityylit dokumenteista CC-kirjastojen uusiin Kappaletyylit- ja Merkkityylit-luokkiin.

Valitse dokumentista teksti, jossa kappale- tai merkkityyliä on käytetty, ja napsauta CC-kirjastot-paneelin Lisää kappaletyyli- tai Lisää merkkityyli -kuvaketta.

Kappaletyylit-luokka
Kappaletyylit-luokka

Merkkityylit-luokka
Merkkityylit-luokka

Voit lisätä yhden tai useamman merkki- tai kappaletyylin Merkkityylit- tai Kappaletyylit-paneelista nykyiseen CC-kirjastoon valitsemalla tyylit ja napsauttamalla uutta Lisää CC-kirjastoihin -kuvaketta.

Lisää merkkityylejä CC-kirjastoon
Napsauta ja lisää merkkityylejä CC-kirjastoon

Lisää kappaletyylejä CC-kirjastoon
Napsauta ja lisää kappaletyylejä CC-kirjastoon

Kun luot InDesignissa uuden merkki- tai kappaletyylin, voit lisätä sen suoraan johonkin CC-kirjastoon. Voit tehdä tämän valitsemalla Lisää CC-kirjastoon -vaihtoehdon ja valitsemalla CC-kirjaston.

Lisää uusi merkkityyli CC-kirjastoon
Lisää uusi merkkityyli CC-kirjastoon

Lisää uusi kappaletyyli CC-kirjastoon
Lisää uusi kappaletyyli CC-kirjastoon

Jos käytät dokumentissa CC-kirjastosta peräisin olevaa merkki- tai kappaletyyliä, tyyli on käytettävissä Merkkityylit- tai Kappaletyylit-paneelissa.

Väriteemat

Väriteemat-työkalulla valitut väriteemat voidaan nyt lisätä suoraan CC-kirjastojen Väriteemat-luokkaan.

CC-kirjastojen Väriteemat-luokka
Napsauta ja lisää väriteemoja CC-kirjastojen Väriteemat-luokkaan

Värimallit

Voit nyt lisätä yhden tai useamman värimallin Värimallit-paneelista valittuun CC-kirjastoon valitsemalla värit ja napsauttamalla uutta Lisää CC-kirjastoihin -kuvaketta.

CC-kirjastojen kuvake värimallien lisäämistä varten
Napsauta uutta Lisää CC-kirjastoihin -kuvaketta värimallien lisäämistä varten

Kun luot InDesignissa uuden värimallin, voit lisätä sen suoraan johonkin CC-kirjastoon. Voit tehdä tämän valitsemalla Lisää CC-kirjastoon -vaihtoehdon ja valitsemalla CC-kirjaston.

Uusi värimalli CC-kirjastoon
Lisää uusi värimalli CC-kirjastoon

CC-kirjastoihin liitetyt resurssit

CC-kirjastojen graafiset resurssit (jotka on luotu muilla sovelluksilla, kuten Illustratorilla tai Photoshopilla) voidaan nyt lisätä InDesigniin liitettyinä tai kopioituina objekteina.

Jos linkitetty objekti päivitetään CC-kirjastossa, päivitys huomioidaan myös InDesign-julkaisussa. Kopioitujen objektien tapauksessa CC-kirjastossa oleviin objekteihin tehtyjä päivityksiä ei kuitenkaan huomioida julkaisussa.

Sijoita linkitettyjä tai kopioituja objekteja
Sijoita linkitettyjä tai kopioituja objekteja InDesignissa

Näiden CC-kirjastoista lisättyjen grafiikkojen linkit näkyvät Linkit-paneelissa.

Linkit-paneeli
Linkit-paneeli

Lisätietoja on artikkelissa, jossa käsitellään Creative Cloud -kirjastoja.

Kappaleiden varjostus

Uudet toiminnot tässä InDesign CC -julkaisussa

Lisää värikkäitä korostuksia, jotka seuraavat sivulla olevaa tekstiä. InDesignin uuden kappaleiden varjostustoiminnon avulla voit luoda varjon (tai värin) kappaleen taakse.

Voit varjostaa myös muissa kuin suorakulmaisissa tekstikehyksissä olevat kappaleet.

Kappaleiden varjostus
Varjostettuja kappaleita muissa kuin suorakulmaisissa tekstikehyksissä

Lopullisessa asiakirjassa kappaleen varjostuksella lukijan huomio voidaan kiinnittää tiettyyn kappaleeseen. Dokumenttien tarkistustyönkuluissa toimintoa voi käyttää haluamasi kappaleen korostamiseen.

Kappaleiden varjostus katsojan huomion kiinnittämiseksi
Käytä kappaleiden varjostusta katsojan huomion kiinnittämiseksi

Kappaleiden varjostuksen käytön etuna on se, että koska kappaleiden varjostusta sovelletaan tekstiin, varjostus siirtyy tai sen koko muuttuu tekstin siirtymisen tai koon muuttumisen mukaan.

Lisätietoja on artikkelissa, jossa käsitellään varjon (tai värin) luomista kappaleen taakse.

Taulukon soluissa olevat kuvat

Uudet toiminnot tässä InDesign CC -julkaisussa

Nyt kun lisäät kuvan taulukkoon, InDesign katsoo solun kuvakehykseksi. Kaikki kehys- ja sovitusasetukset otetaan huomioon, mikä helpottaa merkittävästi sekä tekstiä että grafiikkaa sisältävien taulukoiden luontia. Voit vetää tai pudottaa kuvia taulukon soluihin tai sijoittaa ne sisällön keräystyökalun avulla.

Lisää kuva taulukkoon
Sijoita kuva taulukon soluun

Kuvat voidaan lisätä tyhjiin soluihin pudottamalla ne sijoitustyökalulla tai sisällön keräystyökalulla soluihin.

Lisätietoja on artikkelissa, jossa käsitellään grafiikan lisäämistä taulukkoon.

Adobe Stock

Uudet toiminnot tässä InDesign CC -julkaisussa

Adobe Stock on uusi palvelu, jossa myydään miljoonia laadukkaita, rojaltimaksuttomia valokuvia, kuvituskuvia ja grafiikoita.

Adobe Stock ‑palvelu
Adobe Stock ‑palvelu

Voit käynnistää Adobe Stockin InDesignista ja sitten hakea valokuvia, kuvituskuvia ja vektoreita.

Kun olet löytänyt tarvitsemasi resurssin, voit ladata sen tietokoneelle tai valittuun InDesign CC ‑kirjastoon.

Kun CC-kirjasto synkronoidaan uusien Adobe Stock -resurssien kanssa, voit lisätä resurssit InDesign-dokumentteihin.

Lisätietoja on artikkelissa Adobe Stockin käyttö.

Vie Adobe PDF -valintaikkuna sisältää nyt seuraavat Acrobatin oletusarvoiset näyttö- ja sivuasetteluasetukset InDesignista vietyjä PDF-tiedostoja varten:

Acrobat-näkymä
Export PDF ‑valintaikkunan Acrobat-oletusnäkymä

Valitse avattavasta Näytä-luettelosta PDF-tiedostojen näyttöasetukset:

Valintaikkunan oletusasettelu
Export PDF ‑valintaikkunan oletusasettelu

Huomautus:

InDesign CC 2014 -versioon asti nämä näyttöasetukset olivat käytettävissä vain Vie vuorovaikutteisessa PDF-muodossa -valintaikkunassa.

Lisätietoja on artikkelissa, jossa käsitellään PDF-tiedostojen yleisiä asetuksia.