Adobe Sign comprende funzionalità di autenticazione SAML per i clienti che desiderano usufruire di un sistema di accesso federato.

Introduzione

Lo standard di identità federato Security Assertion Markup Language (SAML) 2.0 garantisce lo scambio sicuro di dati di autenticazione degli utenti tra le applicazioni web e i provider di servizi di identità.

Quando si utilizza il protocollo SAML 2.0 per abilitare l'accesso singolo (SSO, Single Sign-On), i token di sicurezza contenenti asserzioni trasferiscono le informazioni su un utente finale (detto "principal") da un'autorità SAML, ovvero un fornitore di servizi di
identità (IdP)
, a un consumer SAML, ovvero un fornitore di servizi (SP; Service Provider)

In qualità di fornitore di servizi (SP), Adobe Sign supporta l'accesso singolo basato su SAML tramite fornitori di servizi di identità (IdP) esterni quali Okta, OneLogin, Oracle Federated Identity (OIF) e Microsoft Active Directory Federation Services (ADFS). Adobe Sign è compatibile con tutti gli IdP esterni che supportano il protocollo SAML 2.0.

Per ulteriori informazioni sull'integrazione con questi fornitori di servizi di identità (IdP), consulta le seguenti guide:

Puoi anche configurare Adobe Sign per l'accesso singolo (SSO) con altri sistemi già utilizzati nella tua organizzazione, ad esempio Salesforce.com o altri fornitori che supportano SAML 2.0.

Adobe Sign utilizza l'autenticazione federata al posto dell'autenticazione delegata. L'autenticazione federata non convalida la password corrente in Adobe Sign. Al contrario, Adobe Sign riceve un'asserzione SAML tramite una richiesta HTTP POST. Adobe Sign supporta anche le asserzioni crittografate.

L'asserzione SAML ha un periodo di validità limitato, contiene un identificatore univoco ed è firmata in modo digitale. Se l'asserzione è all'interno del periodo di validità, ha un identificatore non utilizzato in precedenza e presenta una firma valida fornita da un fornitore di servizi di identità affidabile, l'utente è autorizzato ad accedere ad Adobe Sign.

Nella tabella seguente viene riportato un riepilogo delle specifiche di autenticazione di Adobe Sign:

Specifica (nome standard) Valore
Protocollo federazione SAML 2.0
Profilo federazione Browser POST
Identificatore univoco federazione Indirizzo e-mail
RelayState Non necessario.  Adobe Sign dispone della capacità logica necessaria per sapere dove indirizzare l'utente in seguito all'autenticazione.
4-1(a1)

Prerequisiti

Per abilitare l'accesso singolo, la tua rete aziendale deve supportare il protocollo SAML 2.0. Se la tua rete aziendale non supporta SAML, contatta l'assistenza tecnica di Adobe Sign per informazioni sulle altre opzioni disponibili per abilitare l'accesso singolo nel tuo account.

Prima di iniziare a configurare l'accesso singolo basato su SAML, effettua le seguenti operazioni:

• Definisci un nome dominio (per gli esempi in questa guida verrà utilizzato il nome dominio rrassoc.com).
  • Abilita SAML per il tuo dominio utilizzando un fornitore come Microsoft Active Directory Federation Services, Okta, OneLogin, Oracle Identity Federation o altri. Potresti aver bisogno di aprire un ticket di assistenza Adobe Sign per l'abilitazione del dominio dal back-end.
  • di avere un account con privilegi di amministratore con il tuo IdP che utilizzi un indirizzo e-mail o creane uno (per gli esempi in questa guida verrà utilizzato l'indirizzo e-mail susan@rrassoc.com).
    • Se non disponi di un account Okta, puoi crearne gratuitamente uno con Okta Developer Edition visitando la pagina https://www.okta.com/developer/signup/.
    • Se non disponi di un account OneLogin, puoi creare un account per una versione di prova gratuita visitando la pagina https://www.onelogin.com/ e facendo clic sul pulsante FREE TRIAL (VERSIONE DI PROVA GRATUITA) nell'angolo in alto a destra.
  • (Facoltativo) Aggiungi un ID e-mail aggiuntivo per l'assegnazione ruoli utente sia per l'IdP che per l'SP. Ciò consente di aggiungere più utenti autorizzati ad accedere ad Adobe Sign con le loro credenziali di accesso singolo.
  • (Obbligatorio) Verifica l'esistenza di un utente con privilegi di amministratore per Adobe Sign e di un utente con privilegi di amministratore per l'IdP.
    (Facoltativo) Verifica di avere un account Adobe Sign con privilegi di amministratore che utilizzi lo stesso indirizzo e-mail dell'account per il tuo IdP o creane uno (per gli esempi contenuti in questa guida verrà utilizzato l'indirizzo e-mail susan@rrassoc.com).In questo modo potrai gestire gli account con maggiore semplicità.
  • In Adobe Sign, configura la Modalità SAML su "SAML consentito" (per ulteriori informazioni, consulta la sezione Utilizzo delle impostazioni SAML).

Nota:

quando si configura l'accesso singolo basato su SAML, Adobe consiglia di configurare la Modalità SAML su "SAML consentito" fino al completamento del processo di configurazione.Una volta verificato il corretto funzionamento, puoi modificare la Modalità SAML su "SAML obbligatorio".

Abilitazione dell'accesso singolo basato su SAML

L'abilitazione dell'accesso singolo basato su SAML tra Adobe Sign (l'SP) e l'IdP richiede i seguenti passaggi generali:

1.Se richiesto (dall'IdP), configura l'IdP utilizzando le Informazioni sul fornitore di servizi (SP) Adobe Sign.

2.Configura Adobe Sign utilizzando le informazioni fornite dal tuo IdP.

3.Verifica che l'accesso singolo basato su SAML sia stato configurato correttamente.

Utilizzo delle impostazioni SAML

Per individuare le impostazioni SAML di Adobe Sign, accedi come amministratore account o gruppo, quindi fai clic su Account. In Impostazioni account, fai clic su Impostazioni SAML

2. SAML UI - Unbranded

Per visualizzare le opzioni per le funzioni Creazione utenti, Personalizzazione pagina accesso, Configurazione fornitore di identità (IdP) e le Informazioni sul fornitore di servizi (SP) Adobe Sign, scorri fino alla parte inferiore della pagina Impostazioni SAML.

Impostazioni Modalità SAML

In Adobe Sign, sono disponibili tre Modalità SAML e un'opzione aggiuntiva per la modalità SAML obbligatorio.

7-1(a3)
  • SAML disabilitato: abilita questa opzione se non utilizzi SAML per il tuo account. Quando questa opzione è selezionata, è possibile scegliere solo una delle impostazioni SAML.
  • SAML consentito: abilita questa opzione per permettere a tutti gli utenti, inclusi gli amministratori account, di utilizzare l'accesso singolo basato su SAML. Gli utenti possono continuare a utilizzare anche le loro credenziali Adobe Sign.
  • SAML obbligatorio: abilita questa opzione per richiedere l'accesso singolo basato su SAML per tutti gli utenti.

Come indicato in precedenza nella sezione Prerequisiti, ti consigliamo di configurare la Modalità SAML su SAML consentito finché non avrai verificato che la configurazione dell'accesso singolo tramite SAML sia stata completata correttamente.

Hostname

L'hostname è il tuo nome dominio (consulta la sezione Prerequisiti). Una volta inserito, il tuo hostname
diventa parte dell'URL consumer di asserzione, dell'URL Single Logout (SLO) e dell'URL
Single Sign-On (accesso).

7-2(a4)

Impostazioni Creazione utenti

Solo la prima delle due impostazioni per la creazione di un utente è direttamente associata alla configurazione di SAML. La seconda impostazione fa riferimento a tutti gli utenti in sospeso, indipendentemente dal fatto che siano aggiunti tramite autenticazione SAML.

8-1(a5)
  • Aggiungi automaticamente gli utenti autenticati tramite il SAML: se questa opzione è abilitata, gli utenti autenticati tramite il tuo IdP vengono automaticamente aggiunti in Adobe Sign come utenti in sospeso.
  • Rendi automaticamente attivi gli utenti in attesa nel mio account: si consiglia di abilitare questa impostazione se anche l'impostazione Richiedi ai firmatari del mio account di effettuare l'accesso ad Adobe Sign prima di firmare in Verifica identità firmatario (Impostazioni di sicurezza) è abilitata. Quando viene richiesta la firma di un nuovo utente, quest'ultimo viene creato nel tuo account come utente in sospeso. Se questa opzione non è abilitata, i nuovi utenti in sospeso non possono firmare gli accordi inviati.

Impostazioni Personalizzazione pagina accesso

Quando l'accesso singolo basato su SAML è abilitato, puoi personalizzare la firma del messaggio mostrato agli utenti nella pagina di accesso ad Adobe Sign.

8-2(a6)
  • Messaggio di accesso singolo: (facoltativo) puoi scegliere di inserire un messaggio da visualizzare sul pulsante per l'accesso singolo sulla pagina di accesso ad Adobe Sign.Di seguito sono riportati alcuni esempi di messaggio di accesso singolo personalizzato e predefinito per Okta e il messaggio predefinito.
7-1 Authentication - Rebranded
7-2 Authentication - Rebranded

Configurazione fornitore di identità (IdP) in Adobe Sign

Per configurare la maggior parte degli IdP, salvo come diversamente indicato per Okta, è necessario inserire le relative informazioni nei campi di configurazione dell'IdP di Adobe Sign.

10-1(a9)
  • ID entità/URL emittente: questo valore viene fornito dall'IdP per identificare in modo univoco il tuo dominio.
  • URL di disconnessione/Endpoint SLO: quando un utente si disconnette da Adobe Sign, viene utilizzato questo URL per effettuare la disconnessione anche dall'IdP.
  • URL di accesso/Endpoint SSO: rappresenta l'URL richiamato da Adobe Sign per richiedere l'accesso di un utente all'IdP.L'IdP è responsabile dell'autenticazione e dell'accesso dell'utente.
  • Certificato IdP: il certificato di autenticazione rilasciato dall'IdP.

Informazioni sul fornitore di servizi (SP) SAML Adobe Sign

La sezione relativa alle informazioni sull'SP mostra le informazioni predefinite di Adobe Sign. Una volta inserite e salvate le informazioni di configurazione dell'IdP e l'hostname, le informazioni nella sezione relativa alle informazioni sull'SP vengono aggiornate includendo l'hostname.

(Nel nostro esempio, https://secure.echosign.com/public/samlConsume
diventa https://globalcorp.na1.echosign.com/public/samlConsume).

11-1(a10)

Di seguito viene riportata una descrizione delle informazioni sull'SP fornite:

• ID entità/Pubblico SAML: un URL che descrive l'entità a cui è destinato il messaggio SAML. In questo caso, è l'URL di Adobe Sign.
  • Certificato SP: alcuni fornitori richiedono un certificato di identificazione del fornitore di servizi. Il collegamento mostrato nell'immagine rimanda al certificato del fornitore di servizi Adobe Sign.
  • URL consumer di asserzione: l'URL di richiamata inviato dall'IdP ad Adobe Sign per far accedere un utente.
  • URL Single Logout (SLO): l'URL verso cui vengono reindirizzati gli utenti quando si disconnettono.
  • URL Single Sign-On (accesso): l'URL a cui l'IdP invia le richieste di accesso.

Scarica

Microsoft Active Directory Federation Services Configuration

Guide for Configuring Microsoft Active Directory Federation Services

Overview

This document describes the process for setting up Single Sign On for Adobe Sign using Microsoft Active Directory Federation Service. Before proceeding, please review the Adobe Sign Single Sign On Using SAML Guide, which describes the SAML set up process and provides detailed information on the SAML Settings in Adobe Sign.

• The process of setting up SAML SSO includes the following:
  • Installing the Active Directory Domain Service
  • Installing the Active Directory Federation Service
  • Creating a Test User
  • Adding Adobe Sign as a relying party

Installing the Active Directory Domain Service

Before configuring SAML for MSAD, you must install the Active Directory Domain Service if it is not already installed. You must have system administrator privileges in Windows Server to install Active Directory Domain Services.

Installing the Active Directory Federation Service

1. If required, launch the Server Manager, then click Dashboard.

3-1(a11)

2. In the Dashboard, click Add roles and features. The Add Roles and Features Wizard displays.

3. In the Select installation type dialog, select Rule-based or Feature-based Installation then click
Next.

4-1 (a12)

4. In the Select destination server dialog of the wizard, leave the Select a server from the server pool option enabled, select a Server Pool, then click Next.

4-2(a13)

5. In the Select server roles dialog, select Active Directory Federation Services, then click Next.

5-1(a14)

6. In the Confirm installation selections dialog of the wizard, accept all the defaults by clicking Install.

7. On the post install options, select Create the first federation server in a federation server farm.

8. On the Welcome page, leave the options as is and click Next.

6-1 (a15)

9. In the Connect to Active Directory Domain Services dialog of the wizard, select the Administrator account if not by default, then click Next.

7-1 (a16)

10. In the Specify Service Properties dialog, import the pfx file that you created using the steps defined in the Certificate Creation section, enter a Federation Service Display Name, then click Next.

8-1 (a17)

11. In the Specify Service Account dialog, select Use an existing domain user account or group Managed Service Account. Use Administrator as the service account and provide your administrator password, then click Next.

9-1 (a18)

12. In the Specify Configuration Database dialog, select Create a database on this server using Windows Internal Database, then click Next.

10-1 (a19)

13. In the Review Options dialog, click Next.

10-2(a20)

14. In the Prerequisite Checks dialog, once the prerequisite check is done, click Configure.

11-1 (a21)

15. In the Results dialog, ignore the warning and click Close.

11-2(a22)

Adding Adobe Sign as a relying party

1. From the Apps menu, launch AD Federation Service Management.

12-1(a23)

2. In the AD FS console, select Authentication Policies then Edit.

12-2(a24)

3. In the Edit Global Authentication Policy dialog, under both Extranet and Intranet, enable Forms Authentication

13-1(a25)

4. In the AD FS console, under Trust Relationships, select Relying Party Trusts and click Add Relying Party Trust. The Add Relying Party Trust wizard displays.

5. In the Select Data Source dialog of the wizard, enable the Enter Data about the relying party manually option, then click Next.

14-1(a26)

6. In the Specify Display Name dialog, enter a Display Name, then click Next.

14-2(a27)

7. In the Choose Profile dialog, enable the AD FS profile option, then click Next.

15-1(a28)

8. In the Configure Certification dialog there is no certificate to configure, so click Next.

15-2(a29)

9. In the Configure URL dialog, select Enable support for the SAML 2.0 WebSSO protocol and enter the Assertion Consumer URL from Adobe Sign, then click Next.

(See the Hostname section of the Single Sign On with SAML Guide for more information about the Assertion Consume URL.)

16-1(a30)

10. In the Configure Identifiers dialog, enter http://echosign.com for Relying party trust Identifier and click Add, then click Next.

17-1(a31)

11. In the next screen, leave the defaults as-is, and click Next.

17-2(a32)

12. In the Choose Issuance Authorization Rules dialog, confirm that the Permit all users to access the relying party option is enabled.

18-1(a33)

13. In the Ready to Add Trust dialog, click Next.

18-2(a34)

14. In the Finish dialog, click Close.

19-1(a35)

15. In the Edit Claim Rules dialog, click Add Rule.

19-2(a36)

The Add Transform Claim Rule Wizard displays.

16.  In the Select Rule Template dialog of the wizard, select Send LDAP Attributes as Claims from the Claim rule template drop-down.

20-1(a37)

17. In the Configure Rule dialog, select the options shown in the dialog and click Finish. Adobe Sign only supports the email address as the unique identifier. You need to select E-Mail Addresses as the LDAP Attribute and E-Mail Address as the Outgoing Claim.

21-1(a38)

18. When the Select Rule Template dialog of the wizard redisplays, select Send Claims Using a Custom Rule from the Claim rule template drop-down, then click Next.

21-2(a39)

19. In the Configure Rule dialog, enter the following:

• Name of rule—Enter EmailToNameId
  • Custom rule desription—enter the following:

c:[Type == "http://schemas.xmlsoap.org/ws/2005/05/identity/claims/emailaddress"]

=> issue(Type =
"http://schemas.xmlsoap.org/ws/2005/05/identity/claims/nameidentifier",
Issuer = c.Issuer, OriginalIssuer = c.OriginalIssuer, Value = c.Value,
ValueType = c.ValueType, Properties["http://schemas.xmlsoap.org/ws/2005/05/identity/claimproperties/format"]
= "urn:oasis:names:tc:SAML:1.1:nameid-format:emailAddress",
Properties["http://schemas.xmlsoap.org/ws/2005/05/identity/claimproperties/spnamequalifier"]
= "");

22-1(a40)

20. Click Finish. The Add Transform Claim Rule Wizard closes.

21. Back in the Edit Claim Rules for Adobe Sign dialog, click the Issuance Authorization Rules tab and Delegation Authorization rules tab and ensure that the Permit Access to All Users is enabled for both as shown below.

If not, add a rule, so that Permit Access To All Users is enabled.

23-1(a41)
24-1(a42)

22. Click OK to accept all changes can close the Edit Claims Rules for Adobe Sign dialog.

Adding the Certificate from Adobe Sign

1. In the AD FS console, under Trust Relationships, select the Adobe Sign Relying Party click Properties.

2. Once launched, select Authentication Policies and then Edit.

25-1(a43)

3. Select the Signature tab.

4. Click Add and add the SP certificate file you downloaded from Adobe Sign.
(See the Adobe Sign SAML Service Provider (SP) Information section of the Single Sign On with SAML Guide for more information about the SP certificate.)

5. Select the Advanced tab and change the Secure Hash Algorithm to SHA-1.

6. Select the Endpoints tab and add the Single Logout (SLO) URL from Adobe Sign.
(See the Hostname section of the Single Sign On with SAML Guide for more information about the Single Logout (SLO) URL).

7.  Disable Claims Encryption – Open power shell on the ADFS server and type

8. Set-ADFSRelyingPartyTrust -TargetName "Adobe Sign" -EncryptClaims $false

Adobe Sign specific settings

• The account should have SAML_AVAILABLE=true
  • Host Name
  • SAML Mode
  • ACCOUNT_USER_ADD_EMAIL_DOMAINS setting to be for example dev.com
  • Select the token signing certificate in ADFS and export it as a cer file ( do not export private key) and add it to the account admins SAML Settings page in Adobe Sign.
26-1(a44)
26-2(a45)

Open this certificate file in notepad, and Adobe Sign Admin copy its contents into the IdP Certificate field in SAML Settings.

Now you should be able to test.

Certificate Creation

1. On Windows, install openssl. On Mac , openssl is present.

2. Launch a command prompt and type:
openssl req -x509 -newkey rsa:2048 -keyout .pem -out .pem -days <#ofdays>

Enter the following:

• Country code- US
  • State - Californiacity – San Jose
  • Enter some Organization and Organization unit
  • Common Name- This is the fully qualified name that is the same as your host system name example sjtest.es.com

3. Now create the pkcs12 key
pkcs12 -export -in <yourkeynameCer>.pem -inkey <yourkeyName>.pem -out my_pkcs12.pfx

4. Enter password when prompted

5. Click Import and select the my_pkcs12.pfx selected above and enter password that you provided at pkcs12 export time when prompted

Scarica

Okta Configuration

Guide for Configuring Okta Single Sign-On

Overview

Adobe Sign can support Security Assertion Markup Language (SAML) single sign-on (SSO) using external identity providers (IdPs) such as Okta. This document describes the steps for configuring Adobe Sign for SAML SSO with Okta. This document also provides information on testing your SAML SSO configuration. Before proceeding, please see the Adobe Sign Single Sign On Using SAML Guide, which describes the SAML set up process and provides detailed information on the SAML Settings in Adobe Sign.

Configuring SAML SSO with Okta

You must be an administrator for both your Adobe Sign and Okta accounts to enable SAML SSO. The username for both accounts must be the same. The passwords can be different.

When enabling SAML SSO with Okta, information only needs to be entered in Adobe Sign. Okta has developed a custom Adobe Adobe Sign Provisioning app that makes it unnecessary to transfer the SP Information from Adobe Sign to Okta.

Nota:

Note: For the most up-to-date instructions for Okta, see http://developer.okta.com/docs/guides/setting_up_a_saml_application_in_okta.html

1. Log in to Okta and Adobe Sign in different browsers or in different windows within the same browser.

• In Okta, log in to your account with the same administrator account you use for your Adobe Sign Admin Account.
3-1 (a46)
  • In Adobe Sign, log in to your account using the same admin account credentials that you use for Okta.
4-1 (a47)

2. Click the blue Admin button.

4-2 (a48)

3. Click the Add Applications shortcut.

4-3(a49)

The Add Application page displays.

5-1 (a50)

4. In Search, type Adobe Sign.

• Click the Add button to add the Adobe Sign Provisioning application.
5-2(a51)

The Add Adobe Sign Provisioning wizard launches displaying the General Setting tab.

6-1 - Rebranded

5. In Adobe Sign, navigate to the SAML Settings page. Note the Hostname for your account.

7-1 - Unbranded

6. In Okta under General Settings, enter the Hostname for your Adobe Sign account in the Your Adobe Sign Sub domain field. Click Next to continue.

Nota:

Note: If you don’t want users to automatically log in to Adobe Sign when they log in to Okta, disable the Automatically log in when user lands on the login page option.

8-1 - Rebranded

7. On the Sign-On Options tab, enable SAML 2.0.

9-1 - Rebranded

The SAML 2.0 section displays.

8. Under SAML 2.0, click View Setup Instructions.

10-1 - Rebranded

The Okta How to Configure SAML 2.0 for Adobe Sign page displays in a new browser window. This page includes instructions and the IdP information that you must enter in the Adobe Sign SAML Settings page.

11-1 (a57)

9. Copy the Entity ID/Issuer URL from the Okta page, and enter it into the Entity ID/Issuer URL field in Adobe Sign.
(see the idP Configuration section of the How to Configure SAML 2.0 for Adobe Sign)

Nota:

Note: The "Entity ID/Issuer URL" does not need to be a well formatted URL. It can be an any unique value.

12-1 (a58)

10. Copy the Login URL/SSO Endpoint from the Okta page, and enter it into the Login URL/SSO Endpoint field in Adobe Sign.
(see the idP Configuration section of the How to Configure SAML 2.0 for Adobe Sign)

Nota:

Note that in Adobe Sign, the Logout URL/SLO Endpoint is before the Login URL/SSO Endpoint.

12-2 (a59)

11. Copy the Logout URL/SLO Endpoint from the Okta page and enter it into the Logout URL/SLO Endpoint field in Adobe Sign.
(see the idP Configuration section of the How to Configure SAML 2.0 for Adobe Sign)

13-1 (a60)

Nota:

Note: The Logout URL/SLO Endpoint shown above is only a suggestion. You can actually specify any valid URL (e.g., Google).

12. Copy the IdP Certificate from the Okta page to the IdP Certificate field in Adobe Sign.

• Make sure there are no spaces or returns after “-----END CERTIFICATE-----“.

(see the idP Configuration section of the How to Configure SAML 2.0 for Adobe Sign)

13-2(a61)

You can close the browser window that displays the Okta How to Configure SAML 2.0 for Adobe Sign page after you copy the IdP Certificate.

13. In Adobe Sign, click Save.

14-1 (a62)

14. Click the browser window that displays the Okta Sign-On Options if needed.

15. In the Credential Details section of Sign-On Options (see step 8 above), select Email from the Application username format drop-down, then click Next to continue.

14-2 (a63)

16. Under Provisioning, you have the option to select the Enable provisioning features option. (See Setting up Auto-Provisioning for more information.) Click Next to continue without setting up Auto-provisioning.

14-3 - Rebranded

Nota:

Note: If you enable the Enable provisioning features option, you must enable the Automatically add users authenticated through SAML in SAML settings in Adobe Sign.

17. Under the Assign to People tab, in the People section check the box next to your name to assign at least one active user (yourself), then click Next.

15-1 - Rebranded

18. Click Done.

15-2 - Rebranded

You can now log out of Okta and proceed with testing your SAML setup. (See Testing Your Okta SAML SSO Configuration for more information.)

Setting Up Auto-provisioning in Okta

If this option is enabled, and the “Automatically add users authenticated through SAML” option in Adobe Sign is also enabled, you can automatically provision users in Adobe Sign.

16-1 - Rebranded

Setting up Auto-launch for Adobe Sign

You can automatically launch Adobe Sign when you log in to Okta. If this feature is enabled, Adobe Sign will open in a separate window when you log in to Okta. You must have pop-ups enabled in your browser for this feature to work.

Nota:

Note If you also enabled the “Automatically log in when user lands on login page” option, when you launch Okta two Adobe Sign windows will open.

1. Log in to Okta. Your Home page will display.

2. On the Adobe Sign Provisioning app, cursor over the gear icon, then click to activate it.

Okta 17-2 - Rebranded

3. When the Adobe Sign Provisioning Settings popup displays, click the General tab.

Okta18-1 - Rebranded

4. Enable the Launch this app when I sign into Okta option.

Okta18-2 - Rebranded

5. Click Save.

Testing Your Okta SAML SSO Configuration

There are two ways to test your Okta SAML setup.

Log in to Adobe Sign through Okta

1. If logged in, log out of Okta.

2. Log in to Okta. Your Okta Home page displays.

3. On the Home page, click the Adobe Sign Provisioning app.

Okta 19-1 - Rebranded

You are automatically logged into Adobe Sign.

Okta19-2 - Rebranded

Log in to Adobe Sign using your URL

1.  Enter your company login URL in your browser. The Adobe Sign Sign In page displays.

2. On the Sign In page, click the second Sign In button. If you’ve entered a custom Single Sign On Login Message that message displays above this button. If you have not entered a custom message, the default message displays.

Okta 20-1-3 - Rebranded

You are logged into Adobe Sign.

Okta 20-2 - Rebranded

Scarica

OneLogin Configuration

Guide for Configuring OneLogin Single Sign-On

Overview

Adobe Sign can support Security Assertion Markup Language (SAML) single sign-on (SSO) using external identity providers (IdPs) such as OneLogin. This document describes the steps for configuring Adobe Sign for SAML SSO with OneLogin. This document also provides information on testing your SAML SSO configuration. Before proceeding, please see the Adobe Sign Single Sign On Using SAML Guide, which describes the SAML set up process and provides detailed information on the SAML Settings in Adobe Sign.

Configuring SAML SSO with OneLogin

1. Log in to OneLogin and Adobe Sign in different browsers or in different windows within the same browser.

• In OneLogin, log in to your account with the same administrator credentials you use for your Adobe Sign Admin Account.
3-1 (a76)
  • In Adobe Sign, log in to your account using the same admin account credentials you use for OneLogin. The passwords for these two logins do not have to be the same, but you must log in as the administrator for each account.
3-2(a77)

2. In OneLogin, click Add Apps.

4-1 (a78)

3. Search for Adobe Sign.

OneLogin 4-2 - Rebranded

4. Click the row for Adobe Sign.

OneLogin 4-3 - Rebranded

5. In the Add page, under Connectors select SAML 2.0 – user provisioning, then click Save at the top.

OneLogin 5-1- Rebranded

6. Navigate to the SAML Settings page. Note the Hostname for Adobe Sign.

OneLogin 6-1 - unbranded

7. In OneLogin, click the Configuration tab. In the Subdomain field, enter your Hostname from Adobe Sign, then click Save.

6-2(a83)

8. Click the SSO tab.

7-1 (a84)

9. In the SSO tab, click View Details to display the Standard Strength Certificate (2048-bit) page.

7-2 (a85)

10. In the Standard Strength Certificate page that displays, click the Copy to Clipboard button for the X.509 Certificate field to copy the certificate to the clipboard.

8-1 (a86)

If the certificate successfully copies, the rollover text says “Copy to Clipboard” text updates to “Copied”.

11. In Adobe Sign, paste the copied certificate into the IdP Certificate field. Be sure to remove any returns that may have been copied. The cursor should be at the end of the last line as shown below.

8-2 (a87)

12.  In OneLogin, click the Copy to Clipboard button for the Issuer URL.

9-1 (a88)

13. In Adobe Sign, paste the Issuer URL into the Entity ID/Issuer URL field.

9-2 (a89)

14. In OneLogin, click the Copy to Clipboard button for the SAML 2.0 Endpoint (HTTP) URL.

10-1 (a90)

15. In Adobe Sign, right click to paste the SAML 2.0 Endpoint (HTTP) URL in the IdP Login URL field.

10-2 (a91)

16. In OneLogin, click the Copy to Clipboard button next to SLO Endpoint (HTTP).

11-1 (a92)

Nota:

Note: The OneLogin SAML 2.0 Endpoint URL is only a suggestion. You can actually specify any valid URL (e.g., Google).

17. In Adobe Sign, copy the SLO Endpoint value into the Logout URL/SLO Endpoint field.

11-2 (a93)

18. In Adobe Sign, click Save.

11-3(a94)

19. In OneLogin, click the back arrow to return to the SSO page.

12-1 (a95)

20. Click the Users tab to add users.

12-2 (a96)

21. Click the row to add the user. The Save button is not activated until you click at least one user.

12-3(a97)

22. When done, click Save

Testing Your OneLogin SAML SSO Configuration

There are two ways to test your OneLogin SAML Setup.

Log in to Adobe Sign through OneLogin

1. If logged in, log out of Adobe Sign.

2. Log in to OneLogin.

13-1 (a98)

3. On the App Home page, click the Adobe Sign app.

OneLogin 13-2 - Rebranded

You are automatically logged into Adobe Sign.

OneLogin 13-3 - rebranded

Log in to Adobe Sign using your URL

1. Enter your company login URL for Adobe Sign in the address line of your browser (such as myCompany.adobesign.com). The Adobe Sign Sign In page
displays.

2. On the Sign In page, click the second Sign In button. If you’ve entered a custom Single Sign On Login Message that message displays above this button. If you have not entered a custom message, the default message displays.

OneLogin 14-1 - Rebranded

3. You are logged into Adobe Sign.

OneLogin 14-3 - rebranded

Scarica

Oracle Identity Federation Configuration

Guide for Configuring Oracle Identity Federation

Overview

Adobe Sign can support Security Assertion Markup Language (SAML) single sign-on (SSO) using external identity providers (IdPs) such as Oracle Identity Federation (11g). This document describes the steps for configuring Adobe Sign, acting as the SAML consumer or service provider (SP), to use OIF. This document also provides suggested steps for configuring OIF, however, please contact your OIF system administrator before making any configuration changes to your OIF Server. Before proceeding, please see the Adobe Sign Single Sign On Using SAML Guide, which describes the SAML set up process and provides detailed information on the SAML Settings in Adobe Sign.

Configuring OIF as an IdP in Adobe Sign

Your organization’s instance of OIF needs to be configured within Adobe Sign as the external SAML Identity Provider (IdP). As an administrator for your Adobe Sign Account, navigate to SAML Setting in Adobe Sign as an (Account | Account Settings | SAML Settings).

You will need metadata information from your OIF IdP
configuration. Typically, the metadata for the OIF is available as an XML
content at: http://:/fed/idp/metadata.
Please contact your OIF administrator to gather the relevant. You will need the
following configuration information.

• Entity ID/Issuer URL—The entityID attribute on EntityDescriptor element
  • Logout URL/SLO Endpoint—When someone logs out of Adobe Sign, this URL is called to log them out of the IdP as well.
  • Login URL/SSO Endpoint—The Location attribute on SingleSignOnService element
  • IdP Certificate—Certificate information under the element EntityDescriptor -> IDPSSODescriptor -> KeyDescriptor use="signing"

This information should be configured in the appropriate fields in the Adobe Sign SAML configuration. See image below:

OIF 4-1 - Unbranded

Configuring Adobe Sign as a SP in OIF

Once the OIF SAML configuration is complete within the Adobe Sign UI, the next step is to configure Adobe Sign as a Service Provider within OIF. The information required for configuring Adobe Sign within OIF is available on the Adobe Sign SAML Service Provider (SP) information section under Account | Account Settings | SAML Settings

OIF 5-1 - unbranded

The metadata description for Adobe Sign is shown below:

code(a105)

Scarica

You must customize this metadata description and change the highlighted section in the XML to match the URL for your account. The Assertion Consumer URL for your specific account is shown in SAML Settings.

The steps for completing the configuration in OIF are as follows:

1. Go to the Federations configuration screen on the OIF Administration panel

7-1 (a106)

2. Create a new federation profile

7-2 (a107)

3. Create a new Service Provider (SP) listing for Adobe Sign

Import the Adobe Sign SP configuration XML or manually create the SP listing using the provider information from the Adobe Sign SAML settings.

8-1 (a108)

4. Complete the configuration. Adobe Sign will appear as a new Service Provider listing in the OIF list of SPs.

8-2 (a109)

Verifying Email Address as NameID Format

Adobe Sign uses email address as the unique user identifier. Before testing the single sign-on one last step is the ensure that the email address field is mapped to the appropriate user attribute within OIF and that email address is enabled as a valid NameID format.

9-1 (a110)
9-2 (a111)

Scarica

©2016 Adobe Systems Incorporated. All Rights Reserved.

Products mentioned in this document, such as the services of identity providers Microsoft Active Directory Federation, Okta, Onelogin, and Oracle Identity Federation, and Salesforce software retain all of the copyrights and trademark rights of their specific corporations.

Ultimo aggiornamento: 23 giugno 2016