Een webformulier bewerken

Een bestaand webformulier bewerken

Webformulieren die nog de status Concept-status hebben, kunnen worden geopend op de pagina Beheren door het filter Webformulieren in de linkerrail te selecteren.

• Houd de muis boven het betreffende webformulier om de snelle actie Bewerken te tonen
  • Of klik op de webformulierrecord om het actievenster aan de rechterkant van het venster te openen, en klik op de actie Webformulier bewerken
Toegang tot een webformulier met conceptstatus

Op conceptwebformulieren is het volgende mogelijk:

• de Naam webformulier bewerken
  • het e-mailadres van de medeondertekenaar(s)
  • het e-mailadres van de CC-geadresseerden
  • de bijgevoegde bestanden bewerken
  • toegang om de velden op het webformulier te bewerken
U kunt het volgende niet bewerken:
  • de groep waaraan het webformulier is gerelateerd
  • het aantal ontvangers, medeondertekenaars of CC-geadresseerden
  • de deelnemers rollen
  • de geselecteerde authenticatie-methodes
Bewerkingsopties voor een conceptwebformulier

Bewerk de naam van het webformulier en/of de bestanden en klik op Volgende om de authoringomgeving te openen.

Nadat u uw velden hebt toegevoegd, klikt u op Opslaan om het webformulier te starten.

Als u via Escape de authoringomgeving sluit, wordt het webformulier opgeslagen in de status Concept.

Bestaande webformulieren kunnen op documentniveau worden gewijzigd.

De eigenaar van het webformulier kan het volgende bijwerken:

• De bijgevoegde bestanden
    • Het oude bestand kan worden verwijderd en nieuwe bestanden kunnen worden toegevoegd
  • De velden op de bijgevoegde bestanden
    • Velden kunnen worden toegevoegd en/of verwijderd uit de originele bestanden of uit nieuwe bestanden die worden toegevoegd
De volgende waarden kunnen niet worden gewijzigd nadat het webformulier is gegenereerd:
  • De groep van waaruit het webformulier is verzonden
  • De naam van het webformulier
  • De rol van de deelnemer
  • De Verificatie-methode
  • De medeondertekenaars
  • De partijen in CC
  • De Opties
Opmerking:

De URL van het webformulier verandert niet wanneer het webformulier wordt bewerkt, dus de bestaande koppelingen blijven werken met de bijgewerkte content.

Het webformulier bewerken

Een bestaand webformulier bewerken:

1. Klik op het tabblad Beheren

2. Selecteer het filter Webformulieren

3. Selecteer het webformulier dat u wilt inschakelen

4. Klik op de knop Bewerken

Inschakelen

5. De configuratiepagina wordt geladen, zodat u bestanden van het webformulier kunt toevoegen of verwijderen.

Klik op Volgende wanneer de bestanden juist zijn

Inschakelen

6. De authoringomgeving in de app wordt geopend, toont de bijgevoegde bestanden en is klaar om veldtoevoegingen/-manipulatie te aanvaarden.

Bestaande velden van bestanden die reeds waren bijgevoegd, blijven bestaan.

7. Voeg de velden toe of bewerk ze naar wens.

8. Wanneer de veldconfiguratie is voltooid, klikt u op Bijwerken

Bijwerken

Opmerking:

Updates van het livewebformulier gebeuren in real time.

Zodra u op Bijwerken klikt, heeft de volgende partij die uw webformulier opent, toegang tot de netbestanden/-velden.

Opmerking:

Als de maker van het webformulier is toegevoegd aan de medeondertekenaars van het webformulier, mag die gebruiker niet worden bewerkt.

De e-mailwaarden van de medeondertekenaar en CC kunnen worden gewijzigd zodra het webformulier actief is.

• Concept en Uitgeschakeld deze waarden kunnen op webformulieren niet worden gewijzigd.
  • Alleen de e-mailwaarde kan worden bewerkt Het aantal medeondertekenaars/CC-geadresseerden kan niet worden gewijzigd.

De tegenondertekenaar of CC-geadresseerde e-mail bewerken:

1. Navigeer naar de pagina Beheren en selecteer het filter Webformulieren in het linkerdeelvenster

2. Klik één keer op het webformulier dat moet worden gewijzigd

• Of ga met de muis over het betreffende webformulier en klik op de snelle actie Openen
    • Of klik op de actie Webformulier openen
    Webformulier openen

3. Houd de muis boven de tegenondertekenaar of CC-geadresseerde om een pop-outballon te openen met de koppeling Ondertekenaar vervangen.

Klik op Ondertekenaar vervangen.

Muis boven de tegenondertekenaar

4. Voer het nieuwe e-mailadres in en klik op Vervangen

Muis boven de tegenondertekenaar

5. Een succesbericht verschijnt wanneer de nieuwe waarde wordt geaccepteerd.