Typekit heter nå Adobe Fonts og er inkludert i Creative Cloud og andre abonnementer. Finn ut mer.

Adobe_InDesign_CC_mnemonic_RGB_64px

Adobe InDesign CC inneholder nye funksjoner og forbedringer som gjør design- og publiseringsopplevelsen bedre enn noensinne. De nye funksjonene omfatter Creative Cloud Libraries, en velkomstskjerm, forbedret integrasjon med Adobe Color, Color-temaverktøyet, ny interaktivitet for EPUB med fast layout og forhåndsvisning av EPUB-interaktivitet.

Les videre, så får du en rask innføring i nye funksjoner som er tilgjengelige med den nyeste oppdateringen av Adobe InDesign, samt koblinger til andre ressurser som inneholder mer informasjon.

Februarutgivelsen av Adobe InDesign CC inneholder nye funksjoner som Creative Cloud Libraries og en ny velkomstskjerm.

Adobe InDesign CC 2014.2-utgave | Februar 2015

Samarbeid ved hjelp av Creative Cloud Libraries

Nytt i denne utgaven av InDesign CC

Med Creative Cloud Libraries, som nå er tilgjengelig i InDesign, kan du organisere, åpne og dele kreative ressurser som farger, skrifter, pensler og grafikk. Du kan legge til tegnattributter som tekststiler. Du kan også kopiere ressurser fra InDesign-biblioteket til Creative Cloud-bibliotekene dine.

Merk:

Du kan ikke overføre tegnstiler til Creative Cloud Libraries. Du kan derimot overføre tegnattributter som tekststiler.

Creative Cloud Libraries

På ulike datamaskiner:

Bibliotekene synkroniseres automatisk til Creative Cloud når du oppretter dem, så du trenger ikke tenke på å lagre eller bekymre deg for å slette eller overskrive en ressurs ved et uhell.

Photoshop og Illustrator CC:

Photoshop og Illustrator CC har også innebygd Creative Cloud Libraries. Alle biblioteker du lagrer fra InDesign, blir automatisk tilgjengelige i Photoshop og Illustrator også. Alle biblioteker du lagrer i Photoshop og Illustrator, blir også automatisk tilgjengelige i InDesign.

Arbeid i frakoblet modus:

Bibliotekene dine er tilgjengelige når du trenger dem – uten behov for Internett-tilkobling. Du kan åpne en lokal kopi på skrivebordet i frakoblet modus.

Slik overfører du innhold fra InDesign-biblioteker til Creative Cloud Libraries:

Overfør alle eller utvalgte ressurser fra InDesign-biblioteker til Creative Cloud-biblioteker. Du kan velge å overføre de lokale bibliotekressursene dine til nye eller eksisterende Creative Cloud-biblioteker.

Du finner mer informasjon i artikkelen om Creative Cloud Libraries.

Velkomstskjerm

Nytt i denne utgaven av InDesign CC

2015-utgaven av InDesign CC inneholder en ny funksjon hjelper deg med å oppdage, lære, bruke og fremme omfattende bruk av funksjonene. På velkomstskjermen ser du alt det viktigste innholdet på ett sted. Skjermbildet vises hver gang du starter InDesign, eller når du klikker på Hjelp > Velkommen. Velkomstskjermbildet vises InDesign-relatert opplæringsmateriale, videoer, hjelpeinnhold og mye mer. En fanebasert tilnærming hjelper deg med å finne frem til interessant innhold, enten det er nye funksjoner, komme i gang-dashbord eller smarte tips og teknikker.

Velkomstskjerm-funksjoner

Merk:

Velkomstskjermen er aktivert for alle brukere av InDesign CC 2014.2 som har valgt amerikansk eller britisk engelsk.

Åpne et dokument med nyere versjon

Nytt i denne utgaven av InDesign CC

Du kan nå sende dokumenter til de som bruker eldre versjoner av InDesign, uten å gjøre noe mer, som for eksempel å eksportere til IDML. Kompatibiliteten er innebygd, slik at dokumentene alltid åpnes akkurat som forventet.

Hvis du åpner et dokument som er opprettet i en nyere versjon av InDesign, og klikker på OK i følgende melding, bruker InDesign en Creative Cloud-tjeneste til å konvertere dokumentet til InDesign-versjonen du kjører. InDesign lagrer deretter det konverterte dokumentet på datamaskinen.

Creative Cloud-melding

Du finner mer informasjon om funksjonen i Åpne InDesign-dokumenter.

Andre viktige forbedringer

Opprett en ny tabell

Nytt i denne utgaven av InDesign CC

For å sette inn en tabell i et dokument i tidligere utgaver av InDesign, måtte brukeren først opprette en tekstramme og deretter sette inn tabellen i tekstrammen. Hvis ikke pekeren var innenfor en tekstramme, var menyvalgene for tabellen deaktiverte, og brukere som ikke kjente til arbeidsflyten, kom ingen vei.

Nå kan du opprette en tabell i InDesign uten å måtte opprette en tekstramme først.

Du finner mer informasjon i Bruke alternativet Opprett tabell.

Opphev gruppering husker lag

Nytt i denne utgaven av InDesign CC

I tidligere utgaver av InDesign, ble gruppen (med elementer) opprettet i det øverste laget når brukeren valgte flere elementer fra flere lag for å gruppere dem. Hvis brukeren valgte å løse opp gruppen, ble ikke elementene flyttet tilbake til lagene de kom fra, men ble liggende i det øverste laget.

Den nye Opphev gruppering husker lag-funksjonen løser dette problemet. Funksjonen sørger for at alle elementene i en gruppe gjenopprettes i de opprinnelige lagene de kom fra, når brukeren opphever gruppering.

Nytt i denne utgaven av InDesign CC

Nå kan du skrive ut gjeldende side i et dokument ved hjelp av Skriv ut-dialogen. I tillegg kan du bruke menyene i Sider-panelet for å skrive ut et oppslag eller et utvalg av sider.

Hvis du ikke kjente til sidenummeret til den gjeldende siden, måtte du tidligere avbryte dialogen, finne sidetallet, utføre utskriftskommandoen på nytt, og deretter angi korrekt sidetall i feltet. Nå kan du ganske enkelt velge alternativet for å skrive ut gjeldende side i selve Skriv ut-dialogen.

Du finner mer informasjon i Skrive ut fra Sider-panelet.

Adobe InDesign CC 2014-utgave | Oktober 2014

Adobe Color

Nytt i denne utgaven av InDesign CC

Få tilgang til alle Adobe Color-temaene du har opprettet, direkte i InDesign.

• Nytt Adobe Color-temapanel – tidligere kalt Kuler-panelet.
  • Rask og enkel tilgang til Adobe Color-temaene dine. Uansett hvor du opprettet fargetemaene (i Photoshop, Adobe Illustrator, fargewebtjenesten eller Adobe Color-appen), har du tilgang til fargetemaene direkte fra InDesign og kan bruke dem umiddelbart på designprosjektene dine.
  • Du har tilgang til fargetemaer som du har merket som favoritter.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Bruke farger.

Fargetemaverktøy

Nytt i denne utgaven av InDesign CC

Trekk ut fargetemaer fra InDesign-dokumentet

• Trekk ut fargetemaer fra merkede områder, bilder eller objekter i InDesign-dokumentet med det nye fargetemaverktøyet
  • Lagre fargetemaer til Adobe Color, slik at du får tilgang til dem i andre apper med Adobe Color-integrasjon
  • Legg til temaer i fargekartpanelet

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Generere fargetemaer ved hjelp av fargetemaverktøyet

EPUB-interaktivitetsforbedringer

Nytt i denne utgaven av InDesign CC

Rikere interaktivitetsfunksjoner for EPUB med fast layout er tilgjengelige i denne utgaven:

• Legg til ytterligere interaktivt innhold i EPUB-bøkene med fast layout, blant annet lysbildefremvisninger, animasjoner og utløserknapper
  • Interaktivt innhold opprettet direkte i InDesign

Forhåndsvisning av EPUB-interaktivitet

Nytt i denne utgaven av InDesign CC

Du kan nå forhåndsvise hvordan en EPUB for fast layout vil se ut før du eksporterer den til en EPUB-fil. Denne funksjonen er tilgjengelig fra Vindu > Interaktiv > Forhåndsvisning av EPUB-interaktivitet.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Interaktive dokumenter EPUB med fast layout.

EPUB-forbedringer

Forbedret i denne utgaven av InDesign CC

Forbedringer i justerbar EPUB:

• Det er nå støtte for hyperkoblinger og kryssreferanser, slik at navigeringen blir lettere.
  • Du kan nå bevare utseendet fra en layout i EPUB-filer du oppretter.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Eksportere innhold for EPUB.

Forbedringer i Typekit

Nytt i denne utgaven av InDesign CC

InDesign viser nå om skriftsynkronisering er slått på eller av i Creative Cloud-programmet. Hvis denne funksjonen er slått av, finnes det også et valg i dialogboksen for manglende skrifter som du kan bruke til å slå på Typekit.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Arbeide med manglende skrifter.

I program – dialogboksen Nyheter

Forbedret i denne utgaven av InDesign CC

Første gang du installerer InDesign CC 2014, får du opp en Nyheter-dialogboks som viser deg innhold med informasjon om de nye funksjonene i denne utgaven. Klikk på en kobling for å lære mer om funksjonen.

InDesign CC 2014-versjon – juni 2014

Enkel oppdatering

Snarveier og innstillinger beholdes når du oppdaterer til den nyeste versjonen av InDesign, noe som sikrer at du kjapt og enkelt kan begynne å jobbe med den siste versjonen av InDesign.

• Innstillingene og forhåndsinnstillingene fra tidligere versjoner av InDesign beholdes slik de er. Du kan også utløse lokal flytting av forhåndsinnstillinger og innstillinger manuelt i Endre > Flytt tidligere lokale innstillinger.
  • Innstillinger fra tidligere versjoner flyttes fra Creative Cloud i følgende situasjoner:
    • Ingen lokale innstillinger er tilgjengelige for migrering
    • Ingen innstillinger fra aktuell versjon (10.0) er tilgjengelige på Creative Cloud.

Dette sørger for at du ikke må endre innstillingene hver gang du oppdaterer InDesign CC. Når du har migrert innstillingene, kontrollerer du at innstillingssynkronisering er aktivert for den nåværende versjonen, slik at alle de siste innstillingene er lagret i skyen.

EPUB-forbedringer

Med denne versjonen tilbyr InDesign støtte for eksport av EPUB-typer med fast layout. Du får også kontroll over bruken av epub:type-koder. Forbedringene i denne versjonen gir deg også forbedret CSS-støtte for tabell- og cellestiler. Du kan nå oppdatere metadata i den faste layouten og justerbare layouter i tillegg til å konfigurere de eksporterte resultatene i kategorien Visningsprogrammer.

Fast layout: InDesign støtter nå dette populære formatet som er både interessant og interaktivt. Dette formatet brukes ofte av e-bøker for barn og kompleks sakprosa som kokebøker og tekstbøker. I motsetning til vanlige e-bokfiler kan e-bøker med fast layout beholde den samme sidelayouten og -designen som sine trykte motstykker. Du kan eksportere InDesign-dokumentet ditt til et EPUB-format med fast layout. Du kan styre måten layouten vises på en digital leser ved å bruke denne funksjonen. Velg Fil > Eksporter > EPUB (Fast layout) i Lagre som, for å utforske dette formatet.

EPUB fast layout
EPUB fast layout

Bredde og høyde som kan tilpasses for objekter i CSS: Du kan nå tilpasse høyden og bredden for et objekt i en CSS-fil i dialogboksen Valg for objekteksport (bare justerbar layout).

Ny kode av EPUB-type: En ny EPUB-type for å gjøre komponenter i en eksportert EPUB-design mer brukervennlige. Denne nye EPUB-typen (Valg for objekteksport > EPUB og HTML) hjelper deg med å definere elementene i en publikasjon og designe den tiltenkte leserekkefølgen for leseren av EPUB-filen.

Forbedret CSS for tabell- og cellestiler: Tabell- og cellestiler tilordnes nå riktig i CSS-filen. Hvis det ikke brukes noen tabell, oppretter InDesign ikke unødvendige CSS-filer.

Metadata: Du kan nå oppdatere filinformasjonen eller metadataene til InDesign-filen din, så fylles de samme EPUB-dataene ut i både kategorien for fast layout og kategorien for justerbar layout.

Visningsprogrammer (Eksporter): Den nye kategorien Visningsprogrammer finnes nå i EPUB-eksportvalgene for både fast og justerbar layout. Visningsprogrammer viser applikasjonene du kan konfigurere til å åpne eller vise EPUB-filene.

Legg til EPUB-visere i kategorien Visningsprogrammer
A. Legg til EPUB-visere i kategorien Visningsprogrammer

Mange viktige forbedringer har blitt gjort med EPUB-funksjonaliteten i InDesign. (Hvis du vil vise listen med alle endringer, kan du se InDesign_EPUB_Changes_CC_9.2_to_10.0 pdf.)

Velg visningsprogrammet for EPUB-produksjon
B. Velg visningsprogrammet for EPUB-produksjon

Forbedringer av tabeller

Som en del av forbedringene av tabeller i InDesign kan du nå ganske enkelt dra og slippe rader og kolonner fra ett sted til et annet i tabellen. Velg radene du vil kopiere eller duplisere, og hold markøren over de valgte radene. Det vises en unik markør som indikerer at utvalget kan flyttes. Elementraden kan ganske enkelt dras og slippes (eller kopieres ved å holde nede Alt-tasten).

Du kan også kopiere innholdet fra topptekst- og bunntekstrader til brødtekstrader (ved å holde nede Alt eller Tilvalg). I tillegg kan brødtekstrader dupliseres og konverteres til topptekst- og bunntekstrader.

Forenklet arbeid i tabeller
Forenklet arbeid i tabeller

For mer informasjon, se Opprette tabeller.

Fargegrupper

Du kan nå opprette og styre fargegrupper i InDesign. Ganske enkelt opprett fargegrupper ved hjelp av det nye fargegruppeikonet i Fargekart-panelet eller via utstikker- og hurtigmenyen. Du kan også dele fargegruppene med et annet program ved hjelp av ASE-filer (Adobe Swatch Exchange). Du kan for eksempel laste inn fargekart fra andre prosjekt i Illustrator.

Opprette og administrere fargekart
Opprette og administrere fargekart med fargegrupper

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Bruke farger.

Forbedret søk: finn forrige

I tidligere versjoner av InDesign kunne man bare søke fremover. Dette medførte at hvis du ved et uhell hoppet over et element og ville gå tilbake igjen, måtte du fullføre søkeoperasjonen og begynne helt på nytt. Denne arbeidsflyten er nå forbedret.

Dialogboksen Finn/endre i InDesign har nå to søkeretningsknapper – forover og bakover. Ettersom søk forover er aktivert ved standard, kan du endre til bakover for å snu om på søkeprosessen. Den nye funksjonaliteten lar deg søke etter tekstlinjer i kategoriene Tekst, GREP og Glyph.

Forbedret søk
Forbedret søk

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Finn/søk.

Integrering med Behance

Presenter og oppdag kreativt arbeid på Behance. Hvis du er medlem kan du opprette en portefølje med arbeidet ditt, og dele det vidt og effektivt for å få tilbakemeldinger. Eller du kan utforske det siste kreative arbeidet på en global skala ved å bla gjennom utvalgt eller populært arbeid innen ulike områder.

Du kan laste opp dine oppslag som pågående arbeid, til Behance direkte fra InDesign. Oppslag konverteres til bilder og deles på Behance, slik at de kan bli sett gjennom og gitt tilbakemelding på.

Du kan kun laste opp ett oppslag om gangen fra InDesign. Hvis du vil dele et fullstendig dokument, kan du dele det så mange ganger som det er antall oppslag i dokumentet. Hvert oppslag regnes som en egen opplasting og innlegging på Behance.

Del på Behance
Del på Behance

Vil du vil ha mer informasjon, kan du se Dele InDesign-arbeidet på Behance.

Forbedret pakking

Fra denne utgaven har du mulighet til å inkludere en PDF- og IDML-fil i alle pakker laget fra InDesign for enkelte dokumenter. En InDesign-pakke inkluderer nå INDD, linkede filer, skrifter, IDML og en PDF (Utskrift).

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Pakke filer.

Forbedret datafletting for QR-kode

Nå kan du sette inn en datakilde som inneholder en QR-kode, i et flettet dokument. Arbeidsflyt for QR-kode er integrert med det flettede dokumentet. Følgende typer QR-koder kan bli knyttet til via datafletting i InDesign-dokumenter:

• ren tekst
  • hyperkobling
  • tekstmelding
  • e-post
  • visittkort

Hvis du lager visittkort for flere mennesker (for eksempel i en bedrift), kan du bruke datafletting. For å legge til en QR-kode måtte du tidligere opprette en QR-kode manuelt for hvert unike visittkort. Med denne nye oppdateringen av datafletting trenger du ikke opprette en QR-kode manuelt for hvert kort. QR-koden kan opprettes automatisk under flettingen.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Fletting av data.

Forbedring av fotnoter

Du kan nå bruke tekstbryting på et forankret eller flytende objekt som er del av en fotnote. Denne forbedringen fungerer på både rektangulære og ikke-rektangulære tekstrammer.

Hvis et flytende objekt (ikke forangret eller innebygget) som tekstbryting brukes på, samhandler med fotnoteteksten, så trer tekstbrytning i kraft.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Tekstbryting med fotnoter.

HiDPI-støtte for Windows

InDesign støtter nå HiDPI for Microsoft Windows på en rekke ulike innstillinger for PPT-visning. Du kan vise skarpe og klare brukergrensesnittelementer, som er visuelt tiltalende under ulike skaleringsfaktorer. HiDPI-støtte gir mulighet for visning av tekst og komplisert grafikk med større klarhet, og i farger og gråtoner som er mer glødende enn før.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se HiDPI-støtte for Windows.

Skalerbare effekter

Tidligere ble ikke gjennomsiktighetseffektene i InDesign skalert når objektet de er brukt på. Nå blir alle effektene brukt. Effekter, for eksempel dråpeskygger, skalerer ordentlig mens du endrer skalaen på et objekt eller en tekst. Med en ny funksjon for Skalerbare effekter kan du nå skalere gjennomsiktighetseffekter når du skalerer et objekt. Valget for denne funksjonen finner du på utstikkermenyen til kontrollpanelet og Transformering-panelet. Du kan aktivere skalering ved å bruke dette valget.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Skalerbarhet for en effekt.

Modernisering: endringer i paneler

Verktøytips-panelet

Som en del av moderniseringen har Verktøytips-panelet blitt konvertert fra Flash-teknologi til HTML5. Dette panelet (Windows > Verktøy > Verktøytips) viser informasjon om verktøyets navn, verktøytips og verktøysikonet til det valgte verktøyet. Det var tidligere en APE (Flash)-basert utvidelse, men kategorien er nå en CEP HTML5-basert utvidelse.

Panelet Bakgrunnsoppgaver

Bakgrunnsoppgaver-panelet (Vindu > Verktøy > Bakgrunnsoppgaver) brukes for å overvåke fremdriften til aktive bakgrunnsoppgaver. Det lar deg også avbryte en aktiv bakgrunnsoppgave. Dette panelet var tidligere basert på APE (Flash), men har nå blitt konvertert til å kjøre på brukergrensesnitteknologien drover.