Løs krasjproblemer med InDesign

Finn ut hvordan du feilsøker og løser krasjproblemer når du starter InDesign.

Høres dette kjent ut?

Problemer med krasj ved oppstart

"Jeg installerte InDesign på systemet mitt, og det krasjer ved oppstart. Plutselig kan jeg ikke lenger åpne InDesign fra Start-menyen eller ved å dobbeltklikke på InDesign-filen".

En rask sjekk etter krasj

Når InDesign krasjer uventet eller ikke svarer, kan du feilsøke noen av de vanlige problemene selv.

Diskvedlikehold

Produktversjon

WIN   MAC

Kjør verktøyet for reparasjon av disk.

Oppdater applikasjonen

Oppdater til den nyeste versjonen hvis de krasjfremkallende problemene er løst.

Hvis du fremdeles ikke klarer å starte InDesign, kan du feilsøke ved hjelp av følgende metoder.

Oppløsninger

InDesign-systemmeldinger bidrar til at du kan finne årsaken til krasj ved å gi en liste over scenarier som forårsaker problemer. Her er noen av scenariene og løsninger på disse.

DLL-feil ved oppstart

Omtrentlig feilsøkingstid: 3 minutter.

Dette problemet oppstår kun på Windows 10-operativsystemer med standard brukerrettigheter.

biblioteker

1. Åpne Windows Event Viewer-logger fra C:\WINDOWS\system32\config\folder.
  2. Kontroller loggene for en feilaktig modulbane for InDesign
    %programfiles%\Adobe\Adobe InDesign[versjon] \PMRuntime.dll.
  3. Kjør appen som administrator.
  4. Høyreklikk InDesign i Start-menyen og velg Kjør som administrator.

Tillatelser for Innstillinger-mappen

Omtrentlig feilsøkingstid: 4 minutter.

Sørg for å sikkerhetskopiere mappene dine da tilbakestillingen av innstillingene fjerner alle tilpassede innstillinger og InDesign starter med standardinnstillinger.

uten bg

Følg trinnene som er beskrevet på Kan ikke starte InDesign på grunn av utilstrekkelige tillatelser for å angi lese- / skrivetillatelser for innstillingsmappen.

Skadede skrifter

Omtrentlig feilsøkingstid: 5 minutter.

uten bg

1. Fjern eller deaktiver skrifter som inneholder spesialtegn i navnet, for eksempel Ithornët.
  2. Før du tester skriftene dine, fjerner eller oppdater du eventuelle skrift-plugin-moduler fra tredjepart
  3. Fjern systemskrift-bufferen.
  4. Identifiser, isoler og feilsøk skriften som forårsaker problemet.

Applikasjonen fryser/krasjer ved oppstart

Omtrentlig feilsøkingstid: 3 minutter.

uten bg

1. Avinstaller InDesign.
  2. Slett følgende InDesign-programmappe for å fjerne korrupte innstillinger, og installer InDesign på nytt.

Windows 10:

• InDesign_Cache=%USERPROFILE%\AppData\Local\Adobe\InDesign\
  • InDesign_Preferences=%USERPROFILE%\AppData\Roaming\Adobe\InDesign\

macOS:

• InDesign_Cache=~/Library/Caches/Adobe InDesign\
  • InDesign_Preferences=~/Library/Preferences/Adobe InDesign\

Antivirusinnstillinger

Det er mulig at innstillinger for antivirusprogramvare på datamaskinen fører til at InDesign krasjer ved oppstart. Følg disse trinnene for å feilsøke noen av antivirusproblemene:

Omtrentlig feilsøkingstid: 2 minutter.

1. Åpne GDATA antivirusprogramvare og gå til Innstillinger Avansert Modus.

2. Endre Modus til Sjekk bare lesetilgang.

3. Klikk på OK og start InDesign.

Kontakt støtteteamet til GDATA-antivirusprodusenten for å få mer informasjon om GDATA-antivirusprogramvare.

Dette problemet er løst i GDATA antivirusprogramvareversjon 25.5.9.25 og nyere.

Omtrentlig feilsøkingstid: 2 minutter.

• Oppgrader AVG-antivirusprogrammet til den nyeste versjonen.
  • Følg disse trinnene for å legge til dvatemporalxmp.dll-filen i unntakslisten for AVG:
    • I AVG UI-konsollen, velger du Innstillinger > Generelt alternativ > Unntaksliste
    • I unntakslisten legger du til dvatemporalxmp.dll-filen, som er tilgjengelig i installasjonskatalogen til InDesign 15.0.

AVG-antivirustyper, for eksempel AVG Zen eller Business Security, har forskjellige brukergrensesnittkonsoller og følger en annen fremgangsmåte for å legge til DLL-filen i unntakslisten. Kontakt støtteteamet til AVG-antivirusprodusenten for å få mer informasjon om AVG-antivirusprogramvare.

Omtrentlig feilsøkingstid: 2 minutter.

Når du starter et Adobe-program på systemer som kjører macOS 10.12 og nyere med Cylance antivirus, krasjer programmet og returnerer følgende feil: Adobe-programmet kan ikke åpnes på grunn av et problem

Kontakt IT-administratoren din for å godkjenne Adobe Crash Reporter Client fra Cylances nettbaserte administrasjonskonsoll.  Del følgende baner for å godkjenne Adobe Crash Reporter Client med IT-administratoren:

Erstatt <Adobe-program> med navnet og versjonen av programmet som er installert på systemet ditt. Hvis du for eksempel har den siste versjonen av Adobe InDesign installert på systemet ditt, må du erstatte <Adobe-program> med Adobe InDesign 2020.

• /Applications/<Adobe-program>/<Adobe-program>.app/Contents/Frameworks/AdobeCrashReporter.framework/Versions/A/AdobeCrashReporter
  • /Applications/<Adobe-program>/<Adobe-program>.app/Contents/Frameworks/AdobeCrashReporter.framework/Versions/Current/AdobeCrashReporter
  • /Users/<brukernavn>.Trash/AdobeCrashReporter.framework/Versions/Current/AdobeCrashReporter

Diverse problemer

Følg disse trinnene for å feilsøke uventede feil som problemer med biblioteksfiler i et nettverk, OS-spesifikke problemer eller navngivningsproblemer for UXP- og CEP-mapper:

Omtrentlig feilsøkingstid: 3 minutter.

InDesign 2020 krasjer ved oppstart på grunn av feil Windows-oppdatering som ødelegger VCRuntime-dll-ene. Lukk alle programmer i systemet ditt før du følger trinnene nedenfor.

Dialog med krasjproblemer
Krasj-dialogboks

1. Åpne Kontrollpanel > Programmer > Programmer og funksjoner.

2. Høyreklikk Microsoft Visual C++ 2015-2019 (x64)/ 2017-2019 (x64).

3. Klikk på Endre > Reparer.

Følg instruksjonene for å reparere Microsoft Visuall C ++ - programmet.

Endre programinnstillingene for VC 2015-2020
    Klikk på Endre.

Reparere VC-kjøretiden
    Klikk på reparere og følg instruksjonene.

4. Start systemet på nytt og start InDesign.

Hvis problemet fremdeles ikke er løst, kan du laste ned den nyeste VCRuntime fra Microsofts støtteside og gjenta trinn 1-4.

Omtrentlig feilsøkingstid: 3 minutter.

InDesign kan krasje når du arbeider med InDesign Libraries lagret på et nettverk eller delt plassering. Følg trinnene nedenfor for å løse problemet på Windows- eller macOS-operativsystemer.

Windows

1. Åpne mappen Bibliotek, som er skjult som standard. Se Vis skjulte filer for å vise skjulte filer og mapper.

2. Gå til C:\Brukere\{user}\AppData\Local\Adobe\InDesign\{Versjon #}\{language}\. {user} er brukernavnet som du er logget på med, {Versjon #} er InDesign-versjonen, og {language} er språket i InDesign-programmet som er installert på datamaskinen din.

For eksempel, hvis du er logget på med bruker-ID som john doe, er InDesign-versjonen 11.0, og språket er en_US, vil banen være C:\Brukere\johndoe\AppData\Local\Adobe\InDesign\Versjon 11.0\en_US\

Gå til InDesign programinstallasjonsbane
    Gå til InDesign programinstallasjonsbane

3. Gi nytt navn til mappen Caches til Caches_old.

4. Start InDesign.

macOS

1. Åpne mappen Bibliotek, som er skjult som standard. For å åpne Bibliotek-mappen klikker du på skrivebordet for å sørge for at du er i Finder, holder nede Alternativ-tasten og velger deretter Gå > Bibliotek.

2. Gå til Hard Drive/Brukere/{user}/Bibliotek/Buffere/Adobe InDesign/{Versjon #}/{user} er brukernavnet du er logget på med og {Versjon #} er InDesign-versjonen.

For eksempel, hvis du er logget på som johndoe og versjonen av InDesign er 11.0, vil banen bli Macintosh HD/Brukere/johndoe/Biblioteky/Buffere/Adobe InDesign/Versjon 11.0

3. Gi mappen nytt navn, og indiker språket InDesign har installert på systemet. For eksempel, gi mappen en_US nytt navn til en_US_old.

4. Start InDesign.

Omtrentlig feilsøkingstid: 3 minutter.

Prøv følgende feilsøkingstrinn for å løse problemet.

1. Legg til InDesign-kjørbar som et unntak i Symantec DLP Security Suite:

1. Åpne Symantec Security Suite Enforce-konsollen og gå til System > Agent > Programovervåking og legg til InDesign som et unntak.
    2. Fjern merket for alle deteksjonskanalene under ApplicationMonitoring-konfigurasjon.
    3. Klikk på Lagre. Start systemet på nytt og start InDesign.
    Symantec-DLP_innstillinger
    Symantec-innstillinger for å legge til InDesign som unntak.

2. Start og kjør InDesign fra Creative Cloud-skrivebordet.

Denne løsningen gjelder ikke hvis app-panelet er deaktivert.

3. Kjør InDesign-kjørbar fra installasjonskatalogen eller fra Start menysnarvei som administrator.

1. Høyreklikk på og velg Kjør som administrator.
  4. Kjør programmet i kompatibilitetsmodus for Windows 7.

Høyreklikk på det merkede området og velg Egenskaper. I fanen Kompatibilitet velger du Kjør dette programmet i kompatibilitetsmodus for og velg Windows 7 fra rullegardinlisten.

Endre kompatibilitetsmodus
    Kjør kompatibilitetsmodus for Windows 7.

5. Rull tilbake Windows-installasjonen til Windows 7.

Omtrentlig feilsøkingstid: 2 minutter.

Gi nytt navn til CEP-mappen som CEP.old og UXP-mappen som UXP.old i følgende baner og start InDesign på nytt.

Windows

macOS

CEP-mapper

• C:\Users\BRUKERNAVN\AppData\Roaming\Adobe\CEP
  • C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\CEP

• /Library/Application Support/Adobe/CEP/
  • ~/Library/Application Support/Adobe/CEP/

UXP

Gå til C:\Program Files\Common Files\Adobe\UXP

Gå til Macintosh HD/Library/Application Support/Adobe/UXP

Tips angående avansert feilsøking

Hvis ingen av feilsøkingsløsningene fungerer, kan du prøve avansert fremgangsmåte for feilsøking

Vi hjelper deg gjerne!

vi hjelper deg gjerne

Hvis du ikke klarer å løse problemet og trenger hjelp, kan du dele mer informasjon om krasj-problemet og krasjloggen for å hjelpe Adobe med å løse problemet for deg.

Logg på kontoen din

Asurion