Grunnleggende

Hva er InDesign CC, og hvem er det beregnet på?

Adobe InDesign CC er en applikasjon for profesjonell sidelayout som du kan bruke til trykkpublisering og digital publisering, og i tillegg kan du utforme, forhåndskontrollere og publisere mange ulike typer innhold for trykksaker, Internett og nettbrett. Den gir nøyaktig kontroll over typografi, innebygde designverktøy og et intuitivt designmiljø, og tett integrering med Adobe Photoshop, Illustrator, Acrobat og Adobe Animate.

InDesign CC er utviklet for designere, profesjonelt fortrykks- og produksjonspersonell og trykkerier som leverer arbeid til tidsskrifter, designbyråer, reklamebyråer, aviser, bokforlag og handelsbedrifter/katalogutgivere, og som arbeider innen bedriftsdesign, kommersiell trykking og i andre ledende publiseringsmiljøer. Mer informasjon om InDesign.

InDesign CC er en del av Adobe Creative Cloud, og det betyr at du får tilgang til alle de nyeste oppdateringene og fremtidige utgaver så snart de er tilgjengelig. Med en Creative Cloud Alle applikasjoner-plan har du også tilgang til Adobe Digital Publishing Suite, Single Edition*. Fra InDesign kan du bruke dette programmet til å utforme og pakke et ubegrenset antall iPad-applikasjoner og sende dem til Apple App Store. Mer informasjon om Creative Cloud.

Hvor kan jeg finne mer informasjon om nye funksjoner?

Se mer informasjon på Nyheter-siden.

Hvordan er InDesign CC i forhold til tidligere versjoner?

Se versjonssammenligningen for InDesign.

Hvordan integreres InDesign CC med andre Adobe-produkter?

InDesign CC er tett integrert med Photoshop CC, Illustrator CC, Acrobat DC Pro, InCopy CC og Flash Professional CC. InDesign CC har samme brukergrensesnitt, kommandoer, paneler og verktøy som Photoshop, Illustrator, Flash Professional og InCopy, så det er enkelt å bruke det du vet om én applikasjon, når du lærer å bruke en annen, og du kan effektivt veksle mellom applikasjonene. Du kan importere filer som er opprettet i Photoshop og Illustrator, noe som gjør det enklere å lage layout og forbedre og oppdatere grafikk. Direktestøtte for PDF-filer gir pålitelige og enhetlige resultater uansett om du publiserer innhold for trykk, web eller enheter. Tett integrering mellom InDesign og Flash Professional betyr at du kan levere sidelayout av høy kvalitet og bevare animasjons-, lyd- og videofilene som er plassert i dokumentene. I tillegg fungerer InDesign og InCopy sammen slik at små designbyråer kan håndtere redaksjonelle arbeidsflyter på en effektiv måte.

Fungerer InDesign CC med Adobe Experience Manager Mobile (tidligere kalt Digital Publishing Solution)?

Ja, du kan få tilgang til, opprette og laste opp innhold med fast layout fra InDesign CC til Experience Manager Mobile. Med AEM Mobile kan designteam og designbyråer enkelt lage vakre mobilapplikasjoner uten å skrive kode. Dette er en enterprise-løsning som er tilgjengelig som et separat abonnement. Finn ut mer om Adobe Experience Manager Mobile.

Hva er InDesign-familien?

InDesign CC er en integrert publiseringsfamilie som også omfatter InCopy CC og InDesign CC Server. InCopy CC er et profesjonelt skrive- og redigeringsprogram som er integrert med InDesign CC, og som gir designere, forfattere og redaktører en samarbeidsrettet redaksjonell arbeidsflyt. Programmet er også inkludert i Creative Cloud Alle applikasjoner-planen. InDesign Server bringer komposisjon og layout av høy kvalitet til en serverplattform og gir deg nye nivåer av automatisering i redaksjonelle arbeidsflyter, produksjon av markedsføringsmateriale, datadrevet personlig tilpasset publisering og malbaserte web-til-trykk-løsninger.

Er InDesign CC en løsning som kan brukes i større publiseringsmiljøer?

Ja. Hvis du trenger en tilpasset løsning bygd på sentral InDesign-teknologi, kan systemintegratorer verden over tilby publiseringssystemer som er kompatible med InCopy CC og InDesign CC. Mer informasjon om tilpassede redaksjonelle publiseringsløsninger.

Bør QuarkXPress-brukere konvertere til InDesign CC?

Ja. InDesign tas i bruk av utgivere i alt fra små designbyråer til store publiseringsorganisasjoner verden over. InDesign CC er brukerinspirert og støttes av et vitalt system av partnere og en ledende bransjeaktør, og er derfor det rette valget for travle publiseringsmiljøer.

På hvilke språk kan InDesign-filer opprettes og deles?

Alle versjoner av InDesign CC har et felles filformat, noe som betyr at du kan åpne og endre indisk, japansk, Midtøsten-basert, kinesisk og koreansk layout i romanske og indiske versjoner av InDesign CC, og romanske og indiske filer i japanske, Midtøsten-baserte, kinesiske eller koreanske versjoner. De romanske versjonene av InDesign CC inneholder imidlertid ikke typografi-, layoutrutenett- og rammerutenettverktøyene for redigering av Midtøsten-basert og asiatisk tekst som er tilgjengelig i de japanske, Midtøsten-baserte, kinesiske og koreanske versjonene.

Hva er InDesign Server?

InDesign Server er en robust, svært fleksibel og skalerbar layout- og komposisjonsmotor som gir mulighet til å automatisere design-, layout- og typografifunksjonene i InDesign CC. Den er basert på samme kodebase som InDesign og kan drive mange ulike typer automatiserte publiseringsløsninger, blant annet løsninger for web-til-trykk, VDP og redaksjonelle arbeidsflyter, samtidig som den leverer resultater av samme kvalitet som det er naturlig å vente fra InDesign. De fleste InDesign Server-baserte løsningene bruker maler som designere har opprettet med skrivebordsversjonen av InDesign.

Hvordan skiller InDesign seg fra InDesign Server?

Selv om InDesign Server kommer fra samme kodebase som skrivebordsversjonen av InDesign, finnes det flere viktige forskjeller:

• InDesign Server er en motor som brukes til å drive store, automatiserte publiseringsløsninger.
  • InDesign Server er en "skjermløs" applikasjon uten innebygd brukergrensesnitt. Kunden eller en løsningspartner designer et brukergrensesnitt som er tilpasset den automatiserte publiseringsløsningen som drives av InDesign Server.
  • I likhet med InDesign kan InDesign Server drives via skript eller C++-pluginmoduler. InDesign Server kan imidlertid også drives via et SOAP-grensesnitt eller Java-API-er. I tillegg kan Flex-rammeverket og Adobe Flash Builder (tilgjengelig separat) brukes til å utvikle spennende avanserte Internett-applikasjoner (RIA-applikasjoner) som kjøres i nettlesere eller som frittstående klienter via Adobe AIR-runtimemodulen, med InDesign Server som den skalerbare og robuste bakenforliggende serverkomponenten.
  • Automatiserte publiseringsløsninger basert på InDesign Server kan skaleres etter behov og har støtte for kjøring av flere forekomster på flere prosessorer.
  • InDesign Server er grundig testet for å sikre at den gir lange perioder med kontinuerlig drift.
  • InDesign Server er utformet og testet for å fungere på serverversjonene av Windows og Mac OS, inkludert Microsoft Windows Server 2008 R2.
  • InDesign Server følger ikke med i Creative Cloud, men må kjøpes separat.

Hvis du vil finne ut om InDesign Server er den rette teknologien for deg, kan du ringe Adobes salgsavdeling på 800 36 961 eller laste ned en prøveversjon ved å klikke på Prøv-koblingen til høyre på InDesign Server-produktsidene.

Tekniske spørsmål

Hva er minimum systemkrav for å kjøre InDesign CC?

Se systemkravene for å få mer informasjon.

Er InDesign CC en utvidbar applikasjon?

Ja. Utviklere kan utvide og automatisere InDesign CC fullt ut ved hjelp av standard programmeringsteknologier, blant annet ActionScript, C++, JavaScript, AppleScript og VBScript. Utviklere kan også selge og distribuere utvidelsene til hele Creative Cloud-installeringsbasen ved hjelp av Adobe Exchange, som er integrert med InDesign CC.

InDesign CC-programutviklingspakken (SDK) inneholder dokumentasjon, verktøy og eksempelkode for tilpassing og utvikling av InDesign-pluginmoduler. Gå til InDesign Developer Center hvis du vil ha mer informasjon. Finn ut mer om automatisering av publiseringsoppgaver i InDesign ved hjelp av skriptressurser.

Kan jeg endre brukergrensesnittet for InDesign CC fra mørkegrått til lysegrått?

Det mørkere brukergrensesnittet i InDesign CC er valgt slik at det passer til andre profesjonelle Adobe-produkter, for eksempel Photoshop, Illustrator og Adobe Premiere Pro. Du kan enkelt endre lysstyrken i Innstillinger-dialogboksen: Velg Rediger > Innstillinger > Brukergrensesnitt (Windows) eller InDesign > Innstillinger > Brukergrensesnitt (Mac OS).

Er InDesign CC kompatibelt med Windows 8.1?

Er InDesign CC kompatibelt med Mac OS X Mavericks (v10.9)?

Gratis prøveversjoner

Hvor finner jeg en prøveversjon av InDesign CC?

Med et gratis Creative Cloud-medlemskap kan du laste ned en prøveversjon av InDesign CC og andre applikasjoner i Creative Cloud. Når du oppgraderer til en Alle applikasjoner-plan, kan du laste ned fullversjonen av alle Creative Cloud-applikasjonene.

Kan jeg konvertere prøveversjonen til et kostnadsbelagt medlemskap?

Ja. Du kan konvertere prøveversjonen til et Creative Cloud Alle applikasjoner-medlemskap eller et applikasjonsbasert medlemskap ved å kjøpe det via Creative Cloud-webområdet. Når du har kjøpt medlemskapet, blir prøveversjonen av skrivebordsproduktet automatisk lisensiert neste gang du åpner applikasjonen.

Kjøpsalternativer

Hvordan kan jeg kjøpe InDesign CC?

Finn mer informasjon om kjøpsalternativer på siden Creative Cloud-planer.

Opplæring i InDesign

Hvordan kommer jeg i gang med InDesign CC?

Se Opplæring og kundestøtte for InDesign hvis du trenger hjelp til å komme i gang. Her finner du både videoer og trinnvise veiledninger i tillegg til omfattende produktstøtte fra Adobe og vårt kunnskapsrike fellesskap.

Hvor finner jeg brukerhåndboken?

Du finner nett- og PDF-versjoner av brukerhåndboken for InDesign CC på siden Hjelp for InDesign.