Photoshop CS6 -versiossa 3D-toiminnallisuus kuului Photoshop Extendediin. Photoshop CC sisältää kaikki Photoshop Extended -toiminnot. Photoshop CC:stä ei ole erillistä Extended-versiota.

Valotus- ja HDR-sävytyssäädöt on suunniteltu pääasiallisesti 32-bittisille HDR-kuville, mutta säätöjä voidaan käyttää myös 16- ja 8-bittisissä kuvissa HDR-kuvia vastaavien tehosteiden luomiseen.

HDR-valotuksen säätäminen

Valotus-komento laskee arvot lineaarisessa väritilassa (gamma 1.0), ei kuvan senhetkisessä väritilassa.

1. Tee jokin seuraavista toimista:

• Napsauta Valotus-kuvaketta  tai Säädöt-paneelin Valotus-esimääritystä.

• Valitse Taso > Uusi säätötaso > Valotus.

Huomautus:

Voit valita myös Kuva > Säädöt > Valotus. Muista kuitenkin, että tämä menetelmä tekee säädöt suoraan kuvatasoon ja kuvatietoja menetetään.

2. Määritä Säädöt-paneelissa mitkä tahansa seuraavista asetuksista:

Valotus

Säätää sävyasteikon vaaleiden sävyjen aluetta ja vaikuttaa tummien värien ääriarvoihin vain vähän.

Huomautus:

32-bittisiä kuvia voi säätää myös Valotus-liukusäätimellä, joka on kuvaikkunan alareunassa.

Siirtymä

Tummentaa tummia sävyjä ja keskisävyjä ja vaikuttaa vaaleisiin alueisiin vain vähän.

Gamma

Säätää kuvan gamma-arvoja yksinkertaisella potenssifunktiolla. Negatiiviset arvot peilautuvat nollan molemmille puolille (ne pysyvät negatiivisina mutta muutetaan kuitenkin aivan kuin ne olisivat positiivisia).

Pipettityökalut säätävät kuvan kirkkausarvoja (päinvastoin kuin Tasot-pipettityökalut, jotka vaikuttavat kaikkiin värikanaviin).

• Aseta musta piste -pipetti määrittää Siirtymä-arvon vaihtamalla napsautetun pikselin nollaksi.

• Aseta valkoinen piste -pipetti määrittää Valotus-arvon vaihtamalla napsautetun pisteen valkoiseksi (1.0 HDR-kuvissa).

• Keskisävy-pipetti määrittää Valotus-arvon muuttamalla napsautetun arvon keskiharmaaksi.

HDR-sävytyksen säätäminen

HDR-sävytys-komennolla yksittäisissä kuvissa voidaan ottaa käyttöön kaikki HDR:n kontrasti- ja valotusasetukset.

Huomautus:

HDR-sävytys edellyttää litistettyjä tasoja.

1. Avaa 32-, 16- tai 8-bittinen kuva RGB- tai Harmaasävy-väritilassa.

2. Valitse Kuva > Säädöt > HDR-sävytys.

Tarkempia tietoja kustakin asetuksesta on kohdassa Asetukset 16- ja 8-bittisille kuville. (HDR-sävytyksen valintaikkunassa nämä asetukset koskevat kaikkien bittisyvyyksien kuvia.)