Syrjäytyksen luominen

Syrjäytysasetuksilla voidaan määrittää, mitkä tasot ”rei'ittyvät” ja paljastavat muiden tasojen sisällön. Esimerkiksi tekstitason avulla voidaan syrjäyttää värisäätötaso ja tuoda esiin osa kuvan alkuperäisistä väreistä.

Jos aiot luoda syrjäytystehosteen, harkitse, mikä taso määrittää syrjäytyksen muodon, mitkä tasot rei'itetään ja mikä taso tuodaan näkyviin. Jos haluat tuoda esiin jonkin muun tason kuin Tausta-tason, voit sijoittaa käytettävät tasot ryhmään tai leikkaavaan maskiin.

Syrjäytys Photoshopissa
Farm-logo, jossa on matala syrjäytys Tausta-tasoon

1. Tee Tasot-paneelissa jokin seuraavista toimista:
    • Tuo tausta esiin sijoittamalla syrjäytyksen luova taso lävistettävien tasojen yläpuolelle ja varmistamalla, että kuvan alin taso on Tausta-taso. (Voit muuntaa tavallisen tason Tausta-tasoksi valitsemalla Taso > Uusi > Tausta tasosta.)

• Jos haluat tuoda esiin taustan yläpuolella olevan tason, sijoita lävistettävät tasot ryhmään. Ryhmän ylin taso lävistää ryhmitetyt tasot ensimmäiseen ryhmän alapuolella olevaan tasoon saakka.

• Voit tuoda rajaavan maskin perustason esiin sijoittamalla käytettävät tasot rajaavaan maskiin. (Katso Tasojen paljastaminen rajaavilla maskeilla.) Varmista, että perustasoa varten on valittu Sekoita leikatut tasot ryhmänä -asetus. (Katso Sekoitustehosteiden ryhmittäminen.)

2. Valitse ylin taso (syrjäytyksen luova taso).
  3. Jos haluat nähdä sekoitusasetukset, joko kaksoisnapsauta tasoa (ei tason nimeä eikä miniatyyriä) ja valitse Taso > Tasotyyli > Sekoitusasetukset tai valitse Tasot-paneelista Sekoitusasetukset.

Huomautus:

Jos haluat tarkastella tekstitason sekoitusasetuksia, valitse Taso > Tasotyyli > Sekoitusasetukset tai valitse Tasot-paneelin valikon alaosassa olevasta Lisää tasotyyli -painikkeesta Sekoitusasetukset.

4. Valitse vaihtoehto Syrjäytys-valikosta:
    • Valitse Matala, jos haluat syrjäytyksen ulottuvan ensimmäiseen mahdolliseen päätepisteeseen saakka. Päätepiste voi olla esimerkiksi ensimmäinen tasoryhmää seuraava taso tai rajaavan maskin perustaso.

• Valitse Syvä, jos haluat syrjäytyksen ulottuvan taustaan saakka. Jos kuvassa ei ole taustaa, syvä syrjäytys ulottuu läpinäkyvyyteen asti.

Huomautus:

Jos et käytä tasoryhmää tai rajaavaa maskia, sekä Matala- että Syvä-asetus muodostavat syrjäytyksen, joka tuo esiin taustatason (tai läpinäkyvyyden, jos alin taso ei ole taustataso).

5. Luo syrjäytystehoste tekemällä jokin seuraavista toimista:
    • Pienennä täytön peittävyyttä.

• Valitse Sekoitustila-valikosta toinen sekoitustila, jotta alla olevat pikselit tulevat esiin.

6. Valitse OK.