Voit järjestää kuviot kirjastoihin, joita lataat kuviopaneeleihin tai poistat niistä.

Kuviokirjaston lataaminen

Valitse avattavasta Kuvio-paneelivalikosta jokin seuraavista vaihtoehdoista:

• Lataa kuviot -toiminto lisää kirjaston nykyiseen luetteloon. Valitse haluamasi kirjastotiedosto ja valitse Lataa.
  • Korvaa kuviot -toiminto korvaa nykyisen luettelon toisella kirjastolla. Valitse haluamasi kirjastotiedosto ja valitse Lataa.
  • Kirjastotiedosto (näkyy paneelivalikon lopussa). Korvaa nykyinen luettelo valitsemalla OK tai täydennä nykyistä luetteloa valitsemalla Liitä.

Esimääritettyjen kuvioiden tallentaminen kirjastona

1. Valitse avattavasta Kuvio-paneelivalikosta Tallenna kuviot.
  2. Valitse tallennettavan kuviokirjaston sijainti, kirjoita tiedostonimi ja valitse Tallenna.

Voit tallentaa kirjaston minne tahansa. Jos tallennat kirjastotiedoston esimääritysten oletuskansiossa olevaan Esimääritykset/Kuviot-kansioon, kirjaston nimi näkyy avattavien Kuvio-paneelivalikkojen lopussa, kun Photoshop käynnistetään seuraavan kerran.

Oletuskuviokirjaston palauttaminen käyttöön

1. Valitse avattavasta Kuvio-paneelivalikosta Palauta kuviot. Voit joko korvata nykyisen luettelon tai lisätä oletuskirjaston nykyiseen luetteloon.

Huomautus:

Jos leimasintyökalun esimääritys käyttää määrittämätöntä kuviota tai poistat käyttämäsi esimäärityksen palauttamalla tai korvaamalla kuviokirjaston, määritä kuvio uudelleen valitsemalla avattavasta Kuvio-paneelivalikosta Uusi kuvio.

Esimääritetyn kuvion nimen vaihtaminen

1. Valitse haluamasi kuvio ja valitse paneelin valikosta Nimeä kuvio uudelleen.
  2. Kirjoita kuvion uusi nimi ja valitse OK.

Esimääritetyn kuvion poistaminen

1. Tee jokin seuraavista toimista:
    • Valitse poistettava kuvio ja valitse paneelivalikosta Poista kuvio.
    • Pidä Alt-näppäintä (Windows) tai optionäppäintä (Mac OS) painettuna, siirrä osoitin kuvion päälle (osoitin muuttuu saksien näköiseksi) ja napsauta.

Huomautus:

Kuvio poistetaan vain näkyvissä olevasta ryhmästä. Jos haluat koko kirjaston uudelleen näkyviin, katso Kuviokirjaston lataaminen.