Tutustu yleisiin työnkulkuihin, joita on saatavilla pilvidokumenteille Photoshopissa.

Pilvidokumentti on Adoben uusi pilvinatiivi dokumenttitiedostotyyppi, joka on optimoitu saumattomaan online- ja offline-työskentelyyn eri laitteissa. Pilvidokumenttien ansiosta voit luottaa siihen, että muokkaukset tallennetaan ja synkronoidaan pilveen koko ajan.

Lukemalla koko artikkelin alla saat lisätietoja yleisistä työnkuluista, jotka liittyvät pilvidokumenttien käyttöön Photoshopissa.

Pilvidokumentit Photoshopissa

Pilvidokumentin luominen ja tallentaminen

iPad

Kaikki Photoshop-mobiilisovelluksella luodut dokumentit tallennetaan oletusarvoisesti automaattisesti pilvidokumenteiksi. Luo pilvidokumentti käyttämällä sovelluksen aloitusnäytön Luo uusi -vaihtoehtoa.

Lisätietoja pilvidokumentin luomisesta ja viennistä muihin tiedostomuotoihin on kohdassa Dokumenttien luonti, avaaminen ja tallennus.

Työpöytä

Voit luoda dokumentin Photoshop-työpöytäsovelluksella ja tallentaa sen pilvidokumentiksi, jotta voit käyttää sitä missä, milloin ja millä tahansa laitteella.

Tallenna dokumentti valitsemalla Tiedosto > Tallenna nimellä ja valitsemalla vaihtoehto avautuvasta Tallenna tietokoneeseen tai pilvidokumentteihin -ikkunasta. Voit aina vaihtaa käytettävissä olevien tallennusvaihtoehtojen välillä pilvidokumentin poimijassa: Tallenna pilvidokumentteihin ja Tallenna tietokoneeseen.

saveto-cloudvslocal-800

Valitse Älä näytä uudelleen -valintaruutu, jos et halua nähdä Tallenna tietokoneeseen tai pilvidokumentteihin -ikkunaa uudelleen. Photoshop muistaa tallennustoiminnon edellisestä istunnostasi ja tarjoaa intuitiivisesti saman käyttökokemuksen, kun yrität tallentaa dokumentin uudelleen.

Web

Voit käyttää pilvidokumenttejasi verkossa (assets.adobe.com), mutta et voi luoda, avata, tehdä muutoksia etkä tallentaa.

Pilvidokumenttien käyttäminen

iPad

Napauta iPadissa Pilvidokumentit-välilehteä sovelluksen aloitusnäytössä.

Pilvidokumentit-osassa voit tehdä seuraavat:

• Voit lajitella pilvidokumentit LuontipäivänMuokkauspäivän tai Nimen mukaan nousevaan tai laskevaan järjestykseen.
  • Voit vaihtaa luettelonäkymän () ja ruudukkonäkymän () välillä.
  • Voit luoda kansion () pilvidokumenttien järjestämistä varten.
v1artboard_4access-cloud-doc-ipad-low

Työpöytä

Napsauta tietokoneessa Pilvidokumentit-välilehteä sovelluksen aloitusnäytössä.

Pilvidokumentit-osassa voit tehdä seuraavat:

• Voit ottaa valintaruudun käyttöön, jotta voit valita useita pilvidokumentteja samanaikaisesti.
  • Voit lajitella pilvidokumentit Muokkauspäivän tai Nimen mukaan nousevaan tai laskevaan järjestykseen.
  • Voit vaihtaa luettelonäkymän () ja ruudukkonäkymän () välillä.
  • Voit luoda kansion () pilvidokumenttien järjestämistä varten.
access-cloud-docs-desktop-1200

Web

Avaa assets.adobe.com. Valitse Creative Cloud > Tiedostot > Työsi > Pilvidokumentit.

Pilvidokumentit-osassa voit tehdä seuraavat:

• Voit ottaa valintaruudun käyttöön, jotta voit valita useita pilvidokumentteja samanaikaisesti.
  • Voit lajitella pilvidokumentit Muokattu- tai Nimi-tiedon mukaan nousevaan tai laskevaan järjestykseen.
  • Voit vaihtaa luettelonäkymän () ja ruudukkonäkymän () välillä.
  • Voit luoda kansion () pilvidokumenttien järjestämistä varten.
access-cloud-docs-web-1200

Pilvidokumentin versiohistorian tarkasteleminen

Voit tarkastella ja hallita Photoshop-pilvidokumenttien versiohistoriaa vain verkossa.

Voit tarkastella versiohistoriaa seuraavasti:

1. Siirry osoitteeseen assets.adobe.com > Tiedostot > Pilvidokumentit ja selaa pilvidokumenttejasi.

2. Avaa pilvidokumentti ja napsauta aikajanakuvaketta ().

version-history1-1200

3. Avautuvassa aikajanapaneelissa näet pilvidokumentin automaattisesti tallennetut versiot. Viemällä hiiren osoittimen pilvidokumenttiversion kohdalle näet lisää vaihtoehtoja:

• Napsauta kuvaketta, jossa on kolme pistettä (), ja anna valitulle versiolle nimi valitsemalla Nimeä tämä versio
  • Valitsemalla version merkitsemiskuvakkeen () voit tallentaa pilvidokumentin kyseisen version. Lisäksi voit käyttää tallennettuja pilvidokumenttiversioita aikajanapaneelin yläreunan merkittyjen versioiden osassa.
  • Voit poistaa tallennetun pilvidokumenttiversion merkittyjen versioiden osasta napsauttamalla version merkitsemiskuvaketta uudelleen.

Pilvidokumentin aiemman version palauttaminen

version-history2-400

1.  Vie hiiren osoitin sellaisen pilvidokumenttiversion kohdalle, joka on jo nimetty, ja napsauta kuvaketta, jossa on kolme pistettä ().

2.  Palauta aiempi versio valitsemalla Palauta tämä versio. Kun avaat saman pilvidokumentin Photoshopissa, näet palautetun version ja voit aloittaa työskentelyn.

Voit käyttää Nimeä tämä versio uudelleen -vaihtoehtoa aiemmin nimetyn pilvidokumenttiversion nimen muuttamiseen.

Uudelleennimeäminen, poistaminen ja siirtäminen

Pilvidokumenttien uudelleennimeäminen

Kun olet käyttänyt pilvidokumenttejasi Photoshopin aloitusnäytöstä laitteellasi (tietokone tai mobiili) tai verkossa (assets.adobe.com), voit nimetä pilvidokumenttisi uudelleen.

Napsauta pilvidokumentin miniatyyrin alapuolella näkyvää kuvaketta, jossa on kolme pistettä (), ja valitse Nimeä uudelleen. Nimeä pilvidokumentti uudelleen kirjoittamalla uusi nimi.

Pilvidokumenttien poistaminen

Avaa kolmen pisteen () valikko, joka näkyy pilvidokumentin miniatyyrin alapuolella laitteessa (tietokone tai mobiili) tai verkossa (assets.adobe.comja valitse Poista

Dokumentit, jotka poistat sovelluksessa tai verkossa, arkistoidaan ja tallennetaan sovelluksen aloitusnäytön Poistettu-osaan tai Creative Cloud > Työsi > Poistettu -osaan.  Napauta tai napsauta kolmen pisteen () valikkoa, joka näkyy pilvidokumentin alapuolella Poistettu -osassa ja valitse pilvidokumentille Palauta tai Poista pysyvästi. Näet palautetut pilvidokumentit taas Pilvidokumentit-osassa.

Poistamalla pilvidokumentit pysyvästi voit tyhjentää pilvitallennustilan. Lisätietoja tallennuskiintiöstä on kohdassa Tiedostojen tallentaminen ja tallennuskiintiö.

Pilvidokumenttien siirtäminen ja järjestäminen

iPad

Vedä ja sijoita pilvidokumentti käytettävissä olevaan kansioon sovelluksen aloitusnäytön Pilvidokumentit-osassa tai luo uusi kansio (). Et voi valita useita pilvidokumentteja, kun käytät iPadia.

Työpöytä

Napsauta pilvidokumentin miniatyyrin alapuolella näkyvää kuvaketta, jossa on kolme pistettä (), ja valitse Siirrä kohteeseen. Avautuvassa paneelissa voit valita käytettävissä olevista kansioista tai luoda kansion käyttämällä Lisää kansio () -vaihtoehtoa. Sijoita valitut pilvidokumentit kansioon valitsemalla Siirrä tai poistu siirtotoiminnosta valitsemalla Peruuta.

Jos haluat siirtää useita pilvidokumentteja kerralla, voit ottaa käyttöön Pilvidokumentit-osan alapuolella olevan valintaruudun, jotta siirryt monivalintatilaan.

Web

Vie hiiren osoitin pilvidokumentin miniatyyrin kohdalle ja napsauta kuvaketta, jossa on kolme pistettä (). Siirrä pilvidokumentit valitsemalla Siirrä kohteeseen. Avautuvassa Siirrä kohteeseen -paneelissa voit valita käytettävissä olevista kansioista tai luoda kansion käyttämällä Lisää kansio () -vaihtoehtoa. Sijoita valitut pilvidokumentit kansioon valitsemalla Siirrä tänne tai poistu siirtotoiminnosta valitsemalla Peruuta.

Jos haluat siirtää useita pilvidokumentteja kerralla, voit ottaa käyttöön Pilvidokumentit-osan alapuolella olevan valintaruudun, jotta siirryt monivalintatilaan.

Pilvidokumentin kaksoiskappaleen luominen

iPad

Napsauta sovelluksen aloitusnäytön Pilvidokumentit-kohdassa pilvidokumentin miniatyyrin alapuolella näkyvää kuvaketta, jossa on kolme pistettä (). Luo kopio pilvidokumentista valitsemalla Monista.

Työpöytä

Et voi käyttää Monistaa pilvidokumenttia, kun käytät Photoshop-työpöytäsovellusta.

Web

Kun olet verkossa (assets.adobe.com), valitse Creative Cloud > Tiedostot > Työsi > Pilvidokumentit. Napsauta pilvidokumentin miniatyyrin alapuolella näkyvää kuvaketta, jossa on kolme pistettä (), ja luo kopio valitusta pilvidokumentista valitsemalla Kopioi.

Luovan työn linkin jakaminen

Kun et ole iPadin, pöytäkoneen tai kannettavan tietokoneen ääressä, voit käyttää luovia töitäsi siirtymällä osoitteeseen assets.adobe.com ja kirjautumalla sisään Adobe ID -tunnuksellasi.
Napsauta verkossa (assets.adobe.com) pilvidokumentin miniatyyrin alapuolella näkyvää kuvaketta, jossa on kolme pistettä (), ja luo julkinen linkki valitsemalla Jaa. Jokainen linkin saanut voi tarkastella luovaa työtäsi ja julkaista kommentteja.