Suorakulmioiden ja pyöristettyjen suorakulmioiden muokkaaminen

Suorakulmion mittoja ja sijaintia voi säätää. Photoshopissa voit lisäksi muokata piirtämäsi pyöreäkulmaisen suorakulmion kulmien sädettä. Kukin kulma voidaan säätää erikseen, ja säätöjä voidaan tehdä useissa tasoissa oleviin suorakulmioihin samaan aikaan.

Video | Photoshopin parannukset

Video | Photoshopin parannukset
Rafael Concepcion käsittelee useita Photoshopin parannuksia, kuten useiden reittien valintaa, muotojen muokkaamista pyöristetyin kulmin ja Behance-integrointia.
Rafael Concepcion

Huomautus:

Jos valitset useita suorakulmioita, ylimmän suorakulmion arvot näkyvät Ominaisuudet-paneelissa. Antamiasi arvoja käytetään kaikissa valituissa suorakulmioissa.

1. Valitse vähintään yksi suorakulmio tai pyöreäkulmainen suorakulmio Reitin valinta -työkalulla.

2. Jos haluat muuttaa suorakulmion mittoja, kirjoita arvot Ominaisuudet-paneelin tai asetusrivin L- tai K-tekstiruutuihin.

Jos et halua säilyttää leveyden ja korkeuden suhdetta, napsauta asetusrivin ketjukuvaketta, jolloin leveyden ja korkeuden välinen riippuvuus puretaan.

3. Muuta suorakulmion sijaintia tekemällä jokin seuraavista toimista:

• Siirrä tason sisältöä siirtotyökalun avulla.
    • Vedä suorakulmio Reitin valinta -työkalulla.
    • Kirjoita pikselikoordinaatit Ominaisuudet-paneelin X- ja Y-tekstiruutuihin.
  4. Voit mukauttaa kulmasädettä Ominaisuudet-paneelissa jollakin seuraavista toimista:

• Säädä pyöristyssäteitä erikseen kirjoittamalla arvot tekstiruutuihin.
    • Säädä kaikki kulmat samansäteisiksi kirjoittamalla arvo Säde-ruutuun.

Huomautus:

Ominaisuudet-paneelissa voit myös sijoittaa osoittimen kulmakuvakkeen kohdalle ja antaa säteen arvon vetämällä kuvaketta vasemmalle tai oikealle.

Muodon piirron tyypin asettaminen

1. Valitse Reitin valinta -työkalulla muoto, jonka reittiä haluat muokata.

2. Avaa Viivan asetukset -paneeli napsauttamalla Ominaisuudet-paneelin tai työkaluasetusrivin Aseta muodon piirron tyyppi -valikkokuvaketta.

3. Tee Viivan asetukset -paneelissa jokin seuraavista toimista:

• Valitse haluamasi viivatyyppi.
    • Napsauta Tasaa-kuvaketta ja valitse vaihtoehto, jolla määrität viivan aseman suhteessa sen reittiin.
    • Napsauta Päät-kuvaketta ja valitse päätyyli, joka määrittää reitin molempien päiden ulkoasun:

Reuna luo kulmikkaat päät, jotka päättyvät päätepisteisiin.

Pyöreä luo puoliympyrän muotoiset päät, jotka ulottuvat puolen viivanleveyden verran päätepisteiden ulkopuolelle.

Neliö luo puoliympyrän muotoiset päät, jotka ulottuvat puolen viivanleveyden verran päätepisteiden ulkopuolelle. Kun tämä asetus on valittuna, viiva on yhtä paksu kaikissa suunnissa reitin ympärillä.

Huomaa: Muista, että päät eivät näy, jollei reittiä ole avattu. Päätyylit näkyvät helpommin, kun viiva on kohtalaisen paksu.

• Määritä viivan ulkoasu kulmapisteissä napsauttamalla Kulmat-kuvaketta:

Kulmaliitos luo kulmat, jotka ulottuvat päätepisteen ulkopuolelle, kun liitoksen pituus ei ylitä liitoksen rajaa.

Pyöristetty liitos luo pyöristetyt kulmat, jotka ulottuvat puolen viivanleveyden verran päätepisteiden ulkopuolelle.

Viisteliitos luo kulmikkaat kulmat, jotka päättyvät päätepisteisiin.

Huomaa:Päiden tapaan kulmat näkyvät helpommin, kun viiva on kohtalaisen paksu.

Vetoasetusten tallentaminen

Kun olet määrittänyt muodon viivan asetukset Viivan asetukset -paneelista, voit tallentaa vasta luomasi viivatyypin uudelleenkäyttöä varten.

1. Napsauta Viivan asetukset -paneelin oikeassa yläkulmassa olevaa hammaspyöräkuvaketta ja valitse Tallenna siveltimen veto.

Muodon vetoasetusten kopioiminen ja liittäminen

Kun olet määrittänyt muodon viivan asetukset, voit käyttää samoja asetuksia toiseen muotoon kopioimalla ja liittämällä ne.

1. Napsauta Viivan asetukset -paneelin oikeassa yläkulmassa olevaa hammaspyöräkuvaketta ja valitse Kopioi piirron tarkkuus.

2. Valitse muokattava muoto.

3. Avaa Viivan asetukset -paneeli napsauttamalla Ominaisuudet-paneelin tai työkaluasetusrivin Aseta muodon piirron tyyppi -valikkokuvaketta.

4. Napsauta Viivan asetukset -paneelin oikeassa yläkulmassa olevaa hammaspyöräkuvaketta ja valitse sitten Liitä piirron tarkkuus.