Voit pitää projektin järjestyksessä tasojen ja ryhmien hallinnan avulla. Voit nimetä tasoja uudelleen, helpottaa samankaltaisten tasojen etsintää värikoodaamalla ne sekä poistaa ja viedä tasoja tarpeen mukaan.

Tason tai tasoryhmän nimen muuttaminen

Kun lisäät kuvaan tasoja tai tasoryhmiä, sinun kannattaa antaa niille sisältöä kuvaavat nimet. Selkeät nimet helpottavat Tasot-paneelissa näkyvien tasojen tunnistamista.

1. Tee jokin seuraavista toimista:
    • Kaksoisnapsauta Tasot-paneelissa näkyvää tason tai ryhmän nimeä ja kirjoita uusi nimi. Paina Enter-näppäintä (Windows) tai Return-näppäintä (Mac OS).
    • Valitse taso/ryhmä ja toimi seuraavasti:
      • Valitse Taso > Nimeä taso uudelleen tai Taso > Nimeä ryhmä uudelleen.
      • Kirjoita tason/ryhmän uusi nimi Tasot-paneelissa.
      • Paina Enter-näppäintä (Windows) tai Return-näppäintä (Mac OS).

Tason tai ryhmän värin määrittäminen

Tasojen ja ryhmien värikoodit helpottavat toisiinsa liittyvien tasojen etsimistä Tasot-paneelista. Napsauta tasoa tai ryhmää hiiren kakkospainikkeella ja valitse väri.

Tasojen rasteroiminen

Maalaustyökaluja tai suotimia ei voi käyttää tasoilla, jotka sisältävät vektoritietoja (kuten tekstitasoilla, muototasoilla, vektorimaskeissa tai älykkäissä objekteissa) tai muodostettuja tietoja (kuten täyttötasoilla). Voit kuitenkin rasteroida tällaiset tasot ja muuntaa niiden sisällön litteäksi rasterikuvaksi.

1. Valitse rasteroitavat tasot, valitse Taso > Rasteroi ja valitse sitten alivalikosta vaihtoehto:

Teksti

Rasteroi tekstitason tekstin. Tason muita vektoritietoja ei rasteroida.

Muoto

Rasteroi muototason.

Täyttösisältö

Rasteroi muototason täytön ja jättää vektorimaskin ennalleen.

Vektorimaski

Rasteroi tason vektorimaskin ja muuntaa sen tasomaskiksi.

Älykäs objekti

Muuntaa älykkään objektin rasteritasoksi.

Video

Rasteroi nykyisen videoruudun kuvatasoksi.

3D (vain Extended)

Rasteroi nykyisen 3D-tietojen näkymän litistetyksi rasteritasoksi.

Taso

Rasteroi valittujen tasojen kaikki vektoritiedot.

Kaikki tasot

Rasteroi kaikki tasot, jotka sisältävät vektoritietoja tai luotuja tietoja.

Huomautus:

Jos haluat rasteroida linkitetyt tasot, valitse yksi niistä, valitse Taso > Valitse linkitetyt tasot ja rasteroi sitten valitut tasot.

Tason tai ryhmän poistaminen

Tarpeettomien tasojen poistaminen pienentää kuvatiedoston kokoa.

Huomautus:

Voit poistaa tyhjät tasot nopeasti valitsemalla Tiedosto > Komentosarjat > Poista kaikki tyhjät tasot.

1. Valitse Tasot-paneelista tasoja tai ryhmiä.
  2. Tee jokin seuraavista toimista:
    • Jos haluat ohjelman pyytävän poistamiselle vahvistuksen, napsauta Poista-kuvaketta . Toinen vaihtoehto on valita Tasot > Poista > Taso tai Tasot-paneelin valikosta Poista taso tai Poista ryhmä.
    • Tason tai ryhmän voi poistaa ilman vahvistusta vetämällä sen poistokuvakkeen kohdalle, napsauttamalla poistokuvaketta Alt-näppäin (Windows) tai Optio-näppäin (Mac OS) painettuna tai painamalla Delete-näppäintä.
    • Jos haluat poistaa piilotetut tasot, valitse Tasot > Poista > Piilotetut tasot.

Huomautus:

Jos haluat poistaa linkitetyt tasot, valitse yksi niistä, valitse Taso > Valitse linkitetyt tasot ja poista tasot.

Tasojen vieminen

Kaikki tasot tai näkyvät tasot voidaan tallentaa erillisiin tiedostoihin.

1. Valitse Tiedosto > Komentosarjat > Vie tasot tiedostoihin.

Tasojen yhdistäminen

Kun tasojen sisältö on valmis, kuvatiedoston kokoa voidaan pienentää yhdistämällä tasoja. Kun tasot yhdistetään, ylempien tasojen sisältö korvaa alempien tasojen sisällön. Alueet, joilla kaikki yhdistetyt tasot ovat läpinäkyviä, pysyvät läpinäkyvinä.

Huomautus:

Säätö- tai täyttötasoa ei voi käyttää yhdistämisessä kohdetasona.

Tasoja voidaan yhdistämisen lisäksi myös leimata. Leimaamalla yhdistetään usean tason sisältö kohdetasolle ja jätetään muut tasot ennalleen.

Huomautus:

Yhdistettyä kuvaa ei voi tallennuksen jälkeen palauttaa yhdistämättömään tilaan, vaan tasot on yhdistetty pysyvästi.

Kahden tason tai ryhmän yhdistäminen

1. Varmista, että kaikki yhdistettävät tasot ovat näkyvissä.
  2. Valitse yhdistettävät tasot ja ryhmät.
  3. Valitse Taso > Yhdistä tasot.

Huomautus:

Voit yhdistää kaksi päällekkäistä tasoa tai ryhmää valitsemalla niistä päällimmäisen ja valitsemalla sitten Taso > Yhdistä tasot. Linkitetyt tasot voidaan yhdistää valitsemalla Taso > Valitse linkitetyt tasot ja sitten yhdistämällä valitut tasot. Kaksi 3D-tasoa voidaan yhdistää valitsemalla Taso > Yhdistä tasot. Tasot käyttävät samaa näkymää, ja päällimmäinen taso perii alemman tason 3D-ominaisuudet (toiminto edellyttää, että kameranäkymät ovat samat).

Tasojen yhdistäminen rajaavassa maskissa

1. Piilota tasot, joita et halua yhdistää.
  2. Valitse rajaavan maskin perustaso. Perustason on oltava rasteritaso.
  3. Valitse Tasot-paneelista tai Tasot-paneelin valikosta Yhdistä rajaava maski.

Lisätietoja rajaavista maskeista on kohdassa Tasojen maskaaminen rajaavilla maskeilla.

Kuvan kaikkien näkyvien tasojen ja ryhmien yhdistäminen

1. Valitse Tasot-paneelista tai Tasot-paneelin valikosta Yhdistä näkyvät. Kaikki silmäkuvakkeella  merkityt tasot yhdistyvät.

Huomautus:

Jokin näkyvä taso täytyy valita, jotta Yhdistä näkyvät -komento olisi käytettävissä.

Useiden tasojen tai linkitettyjen tasojen leimaaminen

Kun leimaat useita valittuja tasoja tai linkitettyjä tasoja, Photoshop luo yhdistettyä sisältöä varten uuden tason.

1. Valitse useita tasoja.
  2. Paina näppäinyhdistelmää Ctrl+Alt+E (Windows) tai Komento+Optio+E (Mac OS).

Voit leimata kaikki näkyvät tasot seuraavasti:

1. Tuo yhdistettävät tasot näkyviin.
  2. Paina näppäinyhdistelmää vaihto+Ctrl+Alt+E (Windows) tai vaihto+Komento+Optio+E (Mac OS).

Photoshop luo tason, jolla on yhdistetty sisältö.

Kaikkien tasojen litistäminen

Tiedostoa voidaan pienentää yhdistämällä kaikki näkyvät tasot taustaan ja poistamalla piilotetut tasot. Jäljelle jääneet läpinäkyvät alueet täytetään valkoisella. Yhdistettyä kuvaa ei voi tallennuksen jälkeen palauttaa yhdistämättömään tilaan, vaan tasot on yhdistetty pysyvästi.

Huomautus:

Tasot katoavat, kun kuva muunnetaan tiettyihin väritiloihin. Tallenna tiedoston kaikki tasot sisältävä kopio, jos haluat muokata alkuperäistä kuvaa muuntamisen jälkeen.

1. Varmista, että kaikki säilytettävät tasot ovat näkyvissä.
  2. Valitse Taso > Litistä kaikki tasot tai valitse Tasot-paneelin valikosta Litistä kaikki tasot.