Väri-paneelin yleiskatsaus

Väri-paneeli (Ikkuna > Väri) näyttää nykyisen piirto- ja taustavärin väriarvot. Väri-paneelin liukusäätimillä voit muokata piirto- tai taustaväriä erilaisten värimallien mukaisesti. Voit myös valita piirto- tai taustavärin paneelin alaosassa näkyvästä värikiilasta.

Photoshopin Väri-paneeli
Väri-paneeli

A. Piirtoväri B. Taustaväri C. Liukusäädin D. Värikiila

Väri-paneeli saattaa näyttää seuraavia varoituksia, kun valitset värin:

• Värikiilan vasemman reunan yläpuolella näkyy kolmiolla ympäröity huutomerkki , jos valitaan väri, jota ei voi tuottaa CMYK-väriaineilla.

• Neliö  tulee näkyviin värikiilan vasemman reunan yläpuolelle, jos valitaan väri, joka ei ole Web-kelpoinen.

Väri-paneelin liukusäätimien värimallin vaihtaminen

1. Valitse Väri-paneelin valikosta Liukusäätimet-asetus.

Väri-paneelin sisällön muuttaminen

1. Valitse asetus Väri-paneelin valikosta:
    • RGB-spektri, CMYK-spektri tai Harmaasävykiila sen mukaan, minkä värimallin värit haluat nähdä.

• Valitse Nykyiset värit, jos haluat tuoda näyttöön nykyisen piirtovärin ja taustavärin välillä olevat värit.

2. Valitse Tee liukuväristä Web-kelpoinen -asetus, jos haluat tuoda näyttöön vain Web-kelpoiset värit.

Huomautus:

Jos haluat muuttaa väripalkin värejä nopeasti, pidä vaihtonäppäintä painettuna ja napsauta väripalkkia niin monta kertaa, että näet haluamasi värivaihtoehdot.

Värin valitseminen Väri-paneelista

1. Aktivoi edusta- tai taustavärin ruutu Väri-paneelissa napsauttamalla, jolloin sen reunus muuttuu mustaksi.

Huomautus:

Kun taustavärin ruutu on aktivoitu Väri-paneelista, pipettityökalu vaihtaa oletusarvoisesti taustaväriä.

2. Tee jokin seuraavista toimista:
    • Vedä väriliukusäätimiä. Tavallisesti liukusäätimien värit muuttuvat koko ajan, kun hiirtä vedetään. Tämä toiminto voidaan poistaa käytöstä suorituskyvyn parantamiseksi poistamalla Dynaamiset väriliukusäätimet -asetuksen valinta Oletusarvot-valintaikkunan Yleiset-osasta.

• Kirjoita väriarvot väriliukusäätimien viereen.

• Napsauta värivalintaruutua, valitse väri värinvalitsimella ja valitse OK.

• Siirrä osoitin värikiilan päälle (osoitin muuttuu pipetin näköiseksi) ja ota värinäyte napsauttamalla väriä. Voit lisätä näytteen ei-aktiiviseen värinvalintaruutuun pitämällä Alt-näppäintä painettuna ja napsauttamalla väriä.

Värin valitseminen Värimallit-paneelista

Värimallit-paneeli (Ikkuna > Värimallit) sisältää värit, joita käytetään usein. Voit lisätä tai poistaa paneelin värejä tai näyttää eri värikirjastoja erilaisia töitä varten.

• Valitse piirtoväri napsauttamalla Värimallit-paneelissa näkyvää väriä.
  • Valitse taustaväri Ctrl-napsauttamalla (Windows) tai komento-osoittamalla (Mac OS) Värimallit-paneelissa näkyvää väriä.

Huomautus:

Muuta värimallien näyttötapaa valitsemalla Värimallit-paneelin valikosta haluamasi vaihtoehto.