Video tutorial: Improved layer comps

Infinite Skills

Sivun asettelusta on usein tarpeen luoda useita vedoksia esitettäväksi asiakkaalle. Tasovedoksia käyttämällä voidaan luoda, hallita ja näyttää erilaisia asetteluita yhdessä Photoshop-tiedostossa.

Tasovedos on tilannekuva Tasot-paneelin tilasta. Tasovedokset tallentavat tasoasetusten kolme seuraavaa tyyppiä:

• Tason näkyvyys – onko taso näkyvissä vai piilotettu.

• Tason sijainti dokumentissa.

• Tason ulkoasu – onko tasoon liitetty tasotyyli ja mikä on tason sekoitustila.

Huomautus:

Tasotehosteista poiketen älykkään suotimen asetukset eivät voi muuttua eri tasovedoksissa. Kun älykäs suodin on lisätty tasolle, se näkyy kuvan kaikissa tasovedoksissa.

Photoshopin Tasovedokset-paneeli
Tasovedokset-paneeli

A. Käytä tasovedosta -kuvake B. Edellinen dokumenttitila C. Valitut vedokset

Tasovedoksen luominen

1. Valitse Ikkuna > Tasovedokset, jotta Tasovedokset-paneeli tulee näkyviin.
  2. Napsauta Tasovedokset-paneelin alaosassa olevaa Luo uusi tasovedos -painiketta. Uusi tasovedos vastaa tasojen nykyistä tilaa Tasot-paneelissa.
  3. Kirjoita Uusi tasovedos -valintaikkunaan tasovedoksen nimi ja kuvaavia kommentteja. Valitse sitten tasoihin vaikuttavia asetuksia: Näkyvyys, Sijainti ja Ulkoasu.
  4. Valitse OK. Valitsemasi asetukset tallennetaan oletuksina seuraavaa vedosta varten.

Huomautus:

Jos haluat monistaa tasovedoksen, valitse se Tasovedokset-paneelista ja vedä Uudet vedokset -painikkeen päälle.

Tasovedosten käyttäminen ja tarkasteleminen

1. Tee Tasovedos-paneelissa jokin seuraavista toimista:

• Jotta tasovedosta voi tarkastella, se pitää ensin ottaa käyttöön. Napsauta Käytä tasovedosta -kuvaketta  valitun vedoksen vieressä.

• Jos haluat selata tasovedoksia, käytä paneelin alareunassa olevia painikkeita Edellinen  ja Seuraava . (Jos haluat selata tiettyjä vedoksia, sinun täytyy ensin valita ne.)

• Jos haluat palauttaa tiedoston tilaan, jossa se oli ennen tasovedoksen valitsemista, napsauta paneelin yläosassa olevan Edellinen dokumentin tila -kohdan vieressä olevaa Käytä tasovedosta -kuvaketta ..

Tasovedoksen muokkaaminen ja päivittäminen

Jos muutat tasovedoksen kokoonpanoa, sinun pitää päivittää tasovedos.

1. Valitse tasovedos Tasovedokset-paneelista.

2. Tee muutokset tason näkyvyyteen, sijaintiin tai tyyliin. Sinun pitää ehkä muuttaa tasovedoksen asetuksia, jotta muutokset tallentuvat.

3. Jos haluat muuttaa tasovedoksen asetuksia, valitse paneelivalikosta Tasovedoksen asetukset ja määritä sitten lisäasetukset, jotka koskevat tason sijaintia ja tyyliä.

4. Napsauta paneelin alareunassa olevaa Päivitä tasovedos -painiketta .

Tasovedokset älykkäissä objekteissa

Ajatellaan, että dokumentissa on tasovedoksia, jotka on asetettu älykkääksi objektiksi toiseen dokumenttiin. Kun valitset älykkään objektin dokumentista, pääset Ominaisuudet-paneelista tasovedoksiin, jotka on määritetty lähdetiedostossa.

Tämän ominaisuuden avulla älykkään objektin tilaa voi muuttaa tasoilla muokkaamatta sitä.

Photoshopin tasovedokset älykkäissä objekteissa
Tasovedokset älykkäässä objektissa

Pyyhi tasovedosvaroitus

Tasovedoksen täydellinen palauttaminen aiempaan tilaansa ei ole mahdollista tiettyjen toimenpiteiden jälkeen. Näin tapahtuu, kun taso poistetaan, tasoja yhdistetään tai taso muunnetaan taustaksi. Tällaisissa tilanteissa tasovedoksen nimen viereen tulee varoituskuvake .

1. Tee jokin seuraavista toimista:
    • Ohita varoitus; tasoja voi kadota. Muut tallennetut parametrit ehkä säilyvät.

• Päivitä vedos. Aikaisemmin tallennetut asetukset katoavat, mutta vedos muuttuu nykyisen tilanteen mukaiseksi.

• Kun napsautat varoituskuvaketta, näyttöön tulee ilmoitus, että tasovedosta ei voi palauttaa täydellisesti. Valitse Pyyhi, jos haluat poistaa varoituskuvakkeen ja jättää muut tasot ennalleen.

• Kun napsautat hiiren kakkospainikkeella (Windows) tai Ctrl-osoitat (Mac OS) varoituskuvaketta, näyttöön tulee valikko, josta voit valita joko Pyyhi tasovedosvaroitus tai Pyyhi kaikki tasovedosvaroitukset.

Tasovedoksen poistaminen

1. Tee jokin seuraavista toimista:
    • Valitse Tasovedokset-paneelista tasovedos ja napsauta paneelin Poista-kuvaketta  tai valitse paneelivalikosta Poista tasovedos.

• Vedä vedos paneelin Poista-kuvakkeen päälle.

Tasovedosten vieminen

Voit viedä tasovedoksia yksittäisiin tiedostoihin.

1. Valitse Tiedosto > Komentosarjat > Tasovedokset tiedostoihin, valitse sitten tiedostotyyppi ja määritä sijainti.