Esimääritysten siirtäminen Photoshopin aiemmista versioista

Esimääritykset voi siirtää Photoshopin aiemmista versioista uusiin. Siirrä esimääritykset -komennolla voidaan siirtää siveltimiä, väriviuhkoja, liukuvärejä, kuvioita ja muita määrityksiä.

1. Valitse Muokkaa > Esimääritykset > Siirrä esimääritykset.

2. Valitse Kyllä, kun esimääritykset pyydetään tuomaan aiemmasta Photoshop-versiosta.

3. Valitse OK.

Asiantuntijalta: Esimääritysten siirtäminen Photoshop CS6 -versioon

Asiantuntijalta: Esimääritysten siirtäminen Photoshop CS6 -versioon
Esimääritykset voi tuoda Photoshopiin nopeasti Siirrä esimääritykset -komennolla.
Dave Cross

Esimääritysten hallinnan käyttäminen

Tietoja Esimääritysten hallinnasta

Esimääritysten hallinnan avulla hallitaan Photoshopin mukana tulevia valmiita sivellin-, väriviuhka-, liukuväri-, tyyli-, kuvio-, kirkkaus- ja muotokirjastoja ja valmiita työkaluja. Esimääritysten hallinnan avulla voidaan esimerkiksi muuttaa esimääritettyjen kohteiden nykyistä joukkoa ja luoda uusia kirjastoja. Kun kirjasto on ladattu Esimääritysten hallintaan, esimerkiksi kirjaston asetusrivin, paneelien ja valintaikkunoiden ominaisuuksia voi käsitellä.

Kun esimääritystä muutetaan, Photoshop tavallisesti kehottaa tallentamaan muutokset uudeksi esimääritykseksi, jotta sekä alkuperäinen että muutettu esimääritys ovat käytettävissä.

Kullakin kirjastolla on oma tiedostotunniste ja oletuskansio. Esimääritetyt tiedostot on asennettu tietokoneeseen Adobe Photoshop -sovelluskansion Esimääritykset-kansioon.

Avaa Esimääritysten hallinta valitsemalla Muokkaa > Esimääritykset > Esimääritysten hallinta. Vaihda tietyntyyppiseen esimääritystyyppiin valitsemalla vaihtoehto Esimääritystyyppi-valikosta.

Voit muuttaa esimääritysten asetuksia napsauttamalla paneelivalikkopainiketta ja valitsemalla näyttötilan valikon yläosasta:

Vain teksti

Näyttää kunkin esimäärityskohteen nimen.

Pieni miniatyyri tai Suuri miniatyyri

Näyttää kunkin esimäärityskohteen miniatyyrin.

Pieni luettelo tai Suuri luettelo

Näyttää kunkin esimäärityskohteen nimen ja miniatyyrin.

Piirron miniatyyri

Näyttää kunkin sivellinesimäärityksen näytepiirron ja sivellinminiatyyrin. (Tämä asetus koskee vain siveltimien esimäärityksiä.)

Voit järjestellä kohteiden luetteloa vetämällä kohdetta ylös- tai alaspäin luettelossa.

Työkalujen esimääritysten järjestäminen uudelleen Esimääritysten hallinnassa

Huomautus:

Jos haluat poistaa esimäärityksen Esimääritysten hallinnassa, valitse esimääritys ja valitse Poista. Palauta-komennolla voit aina palauttaa kirjaston oletuskohteet.

Esimääritetyn kohdekirjaston lataaminen

1. Tee jokin seuraavista toimista:
    • Napsauta Esimääritystyyppi-valikon oikealla puolella olevaa kolmiota ja valitse kirjasto paneelivalikon alareunasta. Korvaa nykyinen luettelo valitsemalla OK tai täydennä nykyistä luetteloa valitsemalla Liitä.
    • Voit lisätä kirjaston nykyiseen luetteloon valitsemalla Lataa, valitsemalla haluamasi kirjastotiedoston ja valitsemalla Lataa.
    • Voit korvata nykyisen luettelon eri kirjastolla valitsemalla paneelivalikosta Korvaa [esimääritystyyppi]. Valitse haluamasi kirjastotiedosto ja valitse Lataa.

Huomautus:

Kullakin kirjastolla on oma tiedostotunniste ja oletuskansio.

Esimääritettyjen kohteiden hallinta

Voit nimetä uudelleen ja poistaa esimääritettyjä kohteita sekä luoda ja palauttaa esimääritettyjä kohdekirjastoja.

Esimääritettyjen kohteiden nimeäminen uudelleen

1. Valitse esimäärityskohde. Voit valita useita esimäärityksiä pitämällä vaihtonäppäintä painettuna ja napsauttamalla haluamiasi esimäärityksiä.
  2. Tee jokin seuraavista toimista:
    • Valitse Nimeä uudelleen ja anna siveltimelle, väriviuhkalle tai muulle kohteelle uusi nimi.
    • Jos Esimääritysten hallinta näyttää miniatyyrit, kaksoisnapsauta esimääritystä, anna uusi nimi ja valitse OK.
    • Jos Esimääritysten hallinta näyttää esimääritykset luettelona tai vain teksti -muodossa, anna suoraan uusi nimi ja paina Enter (Windows) tai Return (Mac OS).

Esimääritettyjen kohteiden poistaminen

1. Tee jokin seuraavista toimista:
    • Valitse esimäärityskohde ja valitse Poista.
    • Pidä Alt-näppäintä (Windows) tai Optio-näppäintä (Mac OS) painettuna ja napsauta kohteita, jotka haluat poistaa.

Uuden esimäärityskirjaston luominen

1. Tee jokin seuraavista toimista:
    • Jos haluat tallentaa luettelon kaikki esimääritykset kirjastoksi, varmista, että kaikki kohteet on valittu.
    • Jos haluat tallentaa nykyisen luettelon aliryhmän kirjastoksi, pidä vaihtonäppäintä painettuna ja valitse haluamasi kohteet.
  2. Valitse Tallenna ryhmä, valitse kirjastolle tallennuspaikka, nimeä tiedosto ja valitse Tallenna.

Voit tallentaa kirjaston minne tahansa. Jos tallennat kirjastotiedoston esimääritysten oletuskansiossa olevaan Esimääritykset-kansioon, kirjaston nimi näkyy paneelivalikon lopussa, kun Photoshop käynnistetään seuraavan kerran.

Esimäärityskohteiden oletuskirjaston palauttaminen

1. Valitse paneelivalikosta Palauta. Voit joko korvata nykyisen luettelon tai lisätä oletuskirjaston siihen.

Esimääritysten oletussijainnit

1. Esimääritysten tallentamiseen, lataamiseen ja korvaamiseen käytettävä oletussijainti vaihtelee käyttöjärjestelmän mukaan.
    • Windows 7 ja Windows Vista: [asema]:\Users\\AppData\Roaming\Adobe\Adobe Photoshop [versionumero]\Presets.
    • Mac: /Kirjasto/Ohjelmien tuki/Adobe/AdobePhotoshop [versionumero]/Presets.
    • Windows XP: [asema]:\Documents and Settings\\Application Data\Adobe\AdobePhotoshop [versionumero]\Presets.
  2. Adobe Photoshopin mukana toimitetut esimääritykset on tallennettu Photoshopin ohjelmakansioon.

Piilotettujen tiedostojen näyttäminen Windowsissa

Esimääritysten tallentamiseen, lataamiseen ja korvaamiseen käytettävät oletussijainnit on normaalisti piilotettu Windowsissa.

1. Piilotettujen tiedostojen näyttäminen Windows XP:ssä:
    1. Valitse Käynnistä > Ohjauspaneeli > Kansion asetukset.

2. Valitse Näytä-välilehden Piilotetut tiedostot ja kansiot -kohdasta Näytä piilotetut tiedostot ja kansiot.

3. Valitse OK.

2. Piilotettujen tiedostojen näyttäminen Windows Vistassa:
    1. Valitse Käynnistä > Ohjauspaneeli > Ulkoasu ja mukauttaminen > Kansion asetukset.

2. Valitse Näytä-välilehden Piilotetut tiedostot ja kansiot -kohdasta Näytä piilotetut tiedostot ja kansiot.

3. Valitse OK.