Vuoden 2015 julkaisusta lähtien resurssien erottamistoiminto ei ole enää käytettävissä Photoshop CC:ssä tässä artikkelissa kuvatulla tavalla. Sen sijaan Photoshopissa on otettu käyttöön entistä intuitiivisempi toiminto, jonka avulla piirtoalustoja, tasoja, tasoryhmiä ja dokumentteja voi viedä kuvaresursseina.

Lisätietoja uusista vientiasetuksista on artikkelissa Vie esimerkiksi piirtoalustoja ja tasoja.

Erota resurssit on Photoshop CC (2014) -version ja sitä aiempien ominaisuus, joka tarjoaa Adobe Generatorin päälle käyttöliittymän, jolla voit nopeasti erottaa Photoshop-tiedostoista resursseja web- ja näyttösuunnittelua varten. Voit valita Photoshopissa tasoja tai tasoryhmiä ja erottaa ne graafisen käyttöliittymän avulla JPG-, PNG-, SVG- tai GIF-kuvaresursseiksi.

Erota resurssit -toiminnolla voit tehdä seuraavia:

• erottaa tason tai tasoryhmän PSD-tiedostosta yhdeksi tai useammaksi kuvaresurssiksi
  • luoda PNG-, JPG-, GIF- tai SVG-kuvaresursseja
  • määrittää kaikista kuvaresursseista 1x- ja 2x-versioita ja muita versioita
  • esikatsella kunkin kuvaresurssin
  • erottaa resursseja helposti haluamaasi kansioon
  • varmistaa, että erotetut resurssit päivittyvät aina, kun PSD muuttuu

Tasojen ja tasoryhmien erottaminen

Kun useita tasoja tai tasoryhmiä on valittu erotettaviksi, voit määrittää, luodaanko jokaisesta valitusta kohteesta erillinen resurssi.

1. Valitse yksi tai useampi taso tai tasoryhmä.
  2. Tee jokin seuraavista toimista:
  • Napsauta valittuja kohteita hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten pikavalikosta Erota resurssit.
  • Paina pikanäppäimiä Cmd+Opt+Shift+W (Mac) tai Ctrl+Alt+Shift+W (Windows).
  • Valitse Tiedosto > Erota resurssit.

Huomautus:

Erota resurssit -toiminto säilyttää Photoshop Generator -muotoiset tasojen nimet. Jos esimerkiksi yrität erottaa resurssin tasosta nimeltä layer.gif, Erota resurssit -valintaikkunassa kuvaresurssin oletusmuodoksi on valittu GIF.

1. Määritä Erota resurssit -valintaikkunassa seuraavat asetukset kullekin resurssille, jonka haluat luoda:

Resurssin muoto:
    Valitse PNG-8, PNG-24, PNG-32, GIF, JPG tai SVG.
    Laadun skaalaus:
    Voit skaalata JPEG-resurssien laatua määrittämällä arvon väliltä 0-100%. Liikuta liukusäädintä haluamaasi suuntaan.
  1. Voit erottaa useita resurssin versioita napsauttamalla resurssin vierellä olevaa +-merkkiä Erota resursseja -valintaikkunassa. Voit määrittää kullekin resurssille eri muoto-, laatu- ja skaalausparametrit.
  2. Valitse Erota.
  3. Photoshop ilmoittaa, että tason nimi on muutettava, jotta resurssin erottamista voidaan jatkaa. Tämä johtuu siitä, että Photoshop käyttää taustalla toimivaa Generator-kehystä luomaan Generator-syntaksin mukaisia resursseja. Jatka resurssien erottamista valitsemalla OK.
  4. Siirry kansioon, johon haluat tallentaa luodut resurssit.
  5. Valitse Erota. Photoshop luo kuvaresurssit ja avaa ne sisältävän kansion Finderissa (Mac) tai Resurssienhallinnassa. Resursseja luotaessa asianmukaiset tasot nimetään automaattisesti uudelleen Photoshop Generator -syntaksin mukaisiksi.

Huomautus:

Kuvaresursseiksi erottamasi tasot/tasoryhmät näkyvät Erota tasot -valintaikkunassa, kun seuraavan kerran avaat kuvaresurssien erottamistoiminnon.

Resurssien tarkkuuksien määrittäminen

Voit määrittää erottamisasetukset ja luoda resursseja eri käyttötarkoituksiin erilaisten valmiiksi määritettyjen asetusyhdistelmien avulla. Voit esimerkiksi luoda resursseja Retina-näytöille. Kaikki määrittämäsi asetukset otetaan käyttöön koko dokumentissa.

1. Määritä yksi tai useampia haluamiasi tarkkuuksia oikealla olevassa Erota resurssit -osiossa.
  2. Jos haluat käyttää tarkkuutta, jota ei ole luettelossa, tai vaihtaa eri tarkkuuksilla erotettavien resurssien kohdekansion, valitse Asetukset.
  3. Voit joko käyttää kunkin tarkkuuden oletuspäätteitä tai lisätä omasi.
  4. Voit myös valita oletusalikansion kullekin tarkkuudelle tai määrittää haluamasi alikansion nimen.
  5. Muutokset tallennetaan dokumenttiin, kun valitset Erota resurssit -valintaikkunassa Valmis. Samoja asetuksia käytetään, kun luot resursseja seuraavan kerran. Kaikki tulevat resurssit luodaan niillä tarkkuuksilla, jotka olet valinnut, kun asiakirja avataan missä tahansa Photoshop CC -esiintymässä.

Luo resurssit automaattisesti

Tarvittaessa voit valita Luo resurssit automaattisesti, kun dokumentti päivitetään -vaihtoehdon. Tämä valinta on synkronoitu Photoshop Generatorin Luo > Kuvaresurssit -valinnan kanssa. Kun otat käyttöön Erota resurssit -valinnan, myös Generator-valinta otetaan automaattisesti käyttöön.

Jaa kehittäjien kanssa

1. Tallenna PSD-tiedosto Creative Cloud -kansioon, joka on synkronoitu Creative Cloudin kanssa.
  2. Avaa Erota resurssit (Tiedosto > Erota resurssit) ja lisää haluamasi resurssit. Valitse Erota ja valitse oletusarvoinen tallennuskansio.
  3. Kun avaat PSD-tiedoston Creative Cloudissa, pystyt nyt tarkastelemaan sekä Photoshop-tiedostoa että luetteloa luomistasi resursseista.
  4. Nyt voit jakaa PSD-tiedostot ja luomasi resurssit niiden kehittäjien kanssa, joiden kanssa haluat tehdä yhteistyötä Creative Cloudin kautta.

Yleiset virheet

Taso on tyhjä Erota resursseja -valintaikkunassa

Tyhjiä tasoja tai tasoja, joilla ei voi muodostaa kuvia, ei voi muodostaa Erota resurssit -valintaikkunassa. Nämä tasot voivat olla rajausmaskeja, säätötasoja tai tasoja, joilla ei ole pikseleitä.

Resurssien nimiristiriita

Jos käytössä on keskenään saman nimisiä tasoja, jotka on jaettu eri ryhmiin, ne todennäköisesti korvaavat toisiaan, koska resurssit muodostetaan tavallisesti yhteen hakemistoon. Siksi Photoshop nimeää ristiriitaiset tasot automaattisesti uudelleen.

Jos ohitat uudelleennimeämisen, näet tämän virheilmoituksen, jotta et korvaa olemassa olevaa resurssia valitsemallasi nimellä.

Näet tämän virheen myös, jos resurssien nimissä on virheellisiä merkkejä. Voit korjata ongelman nimeämällä tiedoston uudelleen niin, ettet käytä virheellisiä merkkejä.

Kuva on asiakirjan rajojen ulkopuolella

Erotustoiminto ei voinut muodostaa kuvaa, koska se ylittää piirtoalueen rajat. Siirrä kuvaa siten, että se mahtuu piirtoalueelle.

Tuntematon virhe

Tämä virhe ilmenee, jos Adobe Generator lakkaa vastaamasta, kun Erota resurssit -valintaikkuna on auki. Korjaa se sulkemalla Erota resurssit -valintaikkuna Valmis-painikkeesta, tallentamalla tiedosto ja käynnistämällä Photoshop uudelleen.