Vektorimaski on resoluutiosta riippumaton reitti, joka leikkaa tason sisällön. Vektorimaskit ovat tavallisesti tarkempia kuin pikselipohjaisilla työkaluilla luodut maskit. Vektorimaskeja luodaan kynä- ja muototyökaluilla. Lisätietoja kynä- ja muototyökalujen käyttämisestä on kohdassa Piirtäminen.

Koko tason näyttävän tai piilottavan vektorimaskin lisääminen

1. Valitse Tasot-paneelista taso, johon vektorimaski lisätään.

2. Tee jokin seuraavista toimista:
    • Jos haluat luoda koko tason paljastavan maskin, valitse Taso > Vektorimaski > Näytä kaikki.
    • Jos haluat luoda koko tason piilottavan maskin, valitse Taso > Vektorimaski > Kätke kaikki.

Kuvion sisällön näyttävän vektorimaskin lisääminen

1. Valitse Tasot-paneelista taso, johon vektorimaski lisätään.

2. Valitse reitti tai piirrä reitti muoto- tai kynätyökaluilla.

Huomautus:

Jos haluat luoda reitin muototyökalulla, napsauta muototyökalun asetusrivillä olevaa Reitit-kuvaketta.

3. Napsauta Maskit-paneelin Vektorimaski-painiketta tai valitse Taso > Vektorimaski > Nykyinen reitti.

Vektorimaskin muokkaaminen

1. Valitse Tasot-paneelista taso, joka sisältää muokattavan vektorimaskin.
  2. Napsauta Vektorimaski-painiketta Ominaisuudet-paneelissa tai miniatyyriä Reitit-paneelissa. Muokkaa sitten kuviota muoto-, kynä- tai suoravalintatyökaluilla. Katso Reittien muokkaaminen.

Vektorimaskin peittävyyden muuttaminen tai maskin reunojen häivyttäminen

1. Valitse Tasot-paneelissa vektorimaskin sisältävä taso.
  2. Napsauta Ominaisuudet-paneelista Vektorimaski-painiketta.

3. Säädä maskin peittävyyttä vetämällä Tiheys-liukusäädintä tai häivytä maskin reunoja Häivytä-liukusäätimellä. Lisätietoja on kohdassa Maskin peittävyyden ja reunojen säätäminen.

Vektorimaskin poistaminen

1. Valitse Tasot-paneelissa vektorimaskin sisältävä taso.
  2. Napsauta Poista maski -painiketta  Ominaisuudet-paneelissa.

Vektorimaskin käyttäminen tai käytöstä poistaminen

1. Tee jokin seuraavista toimista:
    • Valitse taso, joka sisältää käyttöön otettavan tai käytöstä poistettavan vektorimaskin, ja napsauta Maskit-paneelin Poista käytöstä / ota käyttöön maski -painiketta .
    • Pidä vaihtonäppäintä painettuna ja napsauta vektorimaskin miniatyyriä Tasot-paneelissa.
    • Valitse taso, jonka vektorimaskin haluat poistaa käytöstä tai ottaa käyttöön, ja valitse sitten Taso > Vektorimaski > Poista käytöstä tai Taso > Vektorimaski > Ota käyttöön.

Tasot-paneelissa näkyy punainen rasti maskin miniatyyrin päällä, kun maski on poistettu käytöstä. Tason sisältö näkyy tällöin ilman maskaustehosteita.

Vektorimaskin muuntaminen tasomaskiksi

1. Valitse taso, jonka vektorimaskin haluat muuntaa, ja valitse Taso > Rasteroi > Vektorimaski.

Huomautus:

Kun olet rasteroinut vektorimaskin, et voi enää palauttaa sitä vektoriobjektiksi.